А ич не си отворена? Додуша мене уште ме немаат проверено вагинално, ваљда знае докторот кога треба со оглед да на последно цтг немаше никакви индикации, па сега кога ќе одам и тоа ќе ме проверат...
Zdravoo .. Jaa sum bremena mesec ipol i minatiot mesec imav ciklus 2-3 Dena I Sega pak mi dojde mi rekoa deka ne e nesto strasno utre ke odam krvna slika da pravam i na 6 ti dekemvri sum na pregled na ginekolog mikrobioloski i pap test da pravam .... Me interesira dali ne e nishto ako vo tekot na bremenosta moze da se IMA ciklus prvite trip meseca??? Ve molam za sovet???
Не ме прегледал вагинално, само тогаш пред две недели,ама вика мирно цтг, немаш болки, не те прегледувам вагинално
Cestitki za bremenosta, mislam deka ne e loso toa sto imas ciklus za vreme na bremenosta, moja prijatelka imase 5 meseci nornalen ciklus I ne znaese deka e bremena dodeka ne otide na doktor radi bolki vo stomakot I togas I rekoa deka e veke 5 meseci bremena. Stom ti e rekol dok deka e vo red toa sigurno e taka. Ne se voznemiruvaj I uzivaj. Imajte prijatna vecer
@agapii Честито гоооолеми да растете, и не се сеќирај за два дена се ќе заборавиш. Само погледни ги двете мали очиња кои се до тебе и ниедна болка нема да ја осетиш. Поздрав
@agapii Честито и брзо закрепнување. Доктори се-веројатно знааат што прават. @VedaG10 - И мене одвреме навреме ми се појавува некое чудно чувство, најчесто кога лежиме со мм еден до друг, или гледаме тв или се гушкаме во кревет- ми доаѓа мисла дека нема уште долго да се милуваме вака, ќе имаме некој друг да гледаме или да милуваме...Чудно. Иначе девојчици денес бев на преглед и бебо е официално фул термин. Од 35та недела можело да се деси енитајм, вика докторот. Ме предупреди за нареден преглед дека ќе бидам прегледана вагинално- да сум се спремала психички. Некако рано ми е зошто олку ме брзаат паа.... Убава ноќ на сите!!
Инаку девојки вие кои сте у поодмината бременост ме интересира само, имате ли неконтролирано чешање навечер по телото? Значи се туширам и почнуваат драмите ... Раце, дланки, нозе, грб, се се ме чеша...
Sakam da prasam vo vrska so epizotomija dali posle toa nekoj imal kako krugce koe mnogi boli i od sto e
Едвај стојам на нозе,не да ме чешаат пецкаат надолу кон стапалата.Се мислам дека од умор ми се јавува само навечер. Ќе мине си велам
тоа кругце да не е хемороид? или може од шиењето е ? ке помине како и да е ако си уште во болница прашај што е патем нека е живо и здраво бебулето
Исто и мене со нозете како ме пецкаат ме чешаат неконтролирано. А за телото го осеќам многу суво некако ако ме разбирате .. Иако се хидратирам постојано пак ме чеша. Да лејди исто и на мене ми се дешава. Дланките не многу ама рацете грбот градите и нозете мислам дека ќе ме излудат.
ве чешаат заради тоа што се растега кожата мачкајте само нешто за хидратација сега се јавуваат стриите
не е топче некое си страшно тоа е оток од шиењето не паничи толку ке помине за една недела ко нова ке си ајде доста паники гушкај бебето