Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    нешто сме поспани денес...или ништо не се случува? кај сте? арни ли сте?

2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Јас ич не сум денеска, си пишав погоре. Тука сум ама демнеам само, многу ми е лошо и чекам да дојде 16 да си одам дома. Јадев јагоди и кајсии, испив еден цеден портокал и се подигнав малку, ама сепак сум далеку од добро денеска. Ај ќе си легнам и ќе ми помине попладне.

3. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Тука сме :) Ве читам редовно, изгледа денот е таков денес, многу влијае на мене ваквото променливо време. Бебенцето ми е преактивно, на моменти ми се чини ќе излези преку стомак :D . Незнам ни дали е нормално толку да е активно

4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Измивај се со камилица и сода, (значи во самиот чај од камилица ќе ставиш сода, на пр. во 1-1,5л. ќе ставиш една рамна голема лажица сода и убаво ќе измешаш за да се раствори убаво содата), во денот по 2-3 пати oд истата количина. Мене од тоа ми се повлече брзо, ама и маж ти да се измива, зашто вака може само да си пренесувате еден на друг. Исто и кремата канестен, и ти и тој, и воздржување од водење љубов додека не се повлече.

На donna.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    здраво мамички . минатата недела на градникот забележав точки како дамки... сега станувам од спиенје и се гледам пиџамата на градите ми е повторно извалкана но овој пат дамките се поголеми ... можно е градите да испуштат некоја течност ? не е рано тоа да се случува во 15та недела?

6. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011

Фала ти за советов ова со камилица и сода ќе го пробам уште утре. За воздржувањево од водење љубов не е проблем секако немам секс дечко ми (идниот маж) ми е во странство така да наредниов месец сигурно нема да го имам.
    Фала уште еднаш ќе пишам за некој ден дали помогнало :) :*

7. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    Добро утро мешиња и мешковци :D имајте убав ден

8. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki i od mene imajte ubav denn Da Ve prasam imam Kako vodenikav iscedok Bas Kako voda normalno li e ili nesto se slucuva?

9. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    ...доколку е мала количина, ништо страшно....и да не е често..нели...
    поздрав мамички, колку од нас работат? незнам што е поарно да седиш и да се досадуваш дома, но и да си одмараш или да работиш и да се движиш, дружиш итн итн.....
    јас дефинитивно сум за првото... ;) :lol:

10. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    нормално е се почесто ќе го имаш но ако осетиш болка одма на лекар, другото така ќе бидеш мокра до крај :)

11. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

дома дома и само дома едвај чекам да си останам дома до 20-ти јуни ќе издржам некако, а после овде очи несакам да им видам и онака ме наполнија за цел живот со нервоза. дома бар се ќе ми е стокмено и куќа и дете и маж и нема да сум нервозна вака дома само се истурам на најмилите.

На milamamica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Falaa vi srckii za odgovorite me smirivte malku inaku mala kolicina Edna dve kapki ama sepak go ima

13. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

ЕХХХ...камо јас да можев да си поседам дома порано, јас ќе веслам на раб. до 15 јули замисли, кога ќе бидам 8-ми месец.... :sweat: :sweat: :sweat: ќе се чварам.....инаку и јас имам 2,5 год. детенце дома и сакам да поседам со него и да му го посветам цело внимание, додека можам, после ќе биде тешко, нели? :wasntme:
    а а патолошка да отвориш треба да се окозиш од трчање, врски и давање пари по комисииве!! не се нормални, него се надевам дека ќе донесат одлука на тие горештини да не одат трудници на работа!! :hai:

14. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    И кај мене почна многу рано, не се сеќавам точно која недела бев (имам пишано негде поназад). Го прашав гинекологот, рече дека е нормално. Би требало да е добар знак, дека ќе имаме млеко

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Мешенца, мене ми започна севтето со :puke:
    Еве трети ден по ред сабајле само што ќе станам после 10/15мин. одма.
    После преку ден се си е ок. Ама еве сабајле дури 2 пати....вториот пат немав ни што да исфрлам а ама пак ме тераше да се напрегам мислев желудецов ќе го исфрлам :(

16. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    исто и јас ги имав истите проблеми 10 минути после будење :puke: ама некаде проЧитав и до креветот си ставив неколку бисвити и само сто ке се разбудам јадам по 2 , 3 па после станувам од креветот и еве веке недела дена немам проблеми со повракањето :)

17. fionas

fionas Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    blagica1991 напиша:
    здраво мамички . минатата недела на градникот забележав точки како дамки... сега станувам од спиенје и се гледам пиџамата на градите ми е повторно извалкана но овој пат дамките се поголеми ... можно е градите да испуштат некоја течност ? не е рано тоа да се случува во 15та недела?

Таа течнос се нарекува колострум и е нормална појава во бременоста, градите си се подготвуваат за доење, и кај секоја трудница е различно, еве кај мене се појави уште од 16 недела и се уште го имам и сум 24 недела, така да нема место за паника, поззз

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Мешиња, одкако почнав да пијам магнесол што ми препорача гинекологот заради крцкање на зглобовите, секое утро првата мокрача ми мириса ептен лошо. Се има нешто вакво случено некому ? :(

19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Значи како денес што сум никаква, не сум била до сега... Дали ова времиштево, дали што ми е проблемот, абе ко пијана се влечкам по дома. Грчевиве ме мачат, нозете ме болат, главава ќе ми падне до вечер, гарант, прееска се сотрев од плачење а немам поим зошто. Ебате хормоните ебате, хахахахаха! :rofl: Инаку Батерфлај, јас го пијам магнезиумот со месеци пред да останам бремена, никогаш не сум имала таков проблем, ама јас пијам магнезиум директ од 300 мг. Можеби тука има некоја разлика, прашај си матичен ако имаш некаков сомнеж.

20. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Што се однесува до времево, да ме поминел воз би била поподвижна :drunk:
    Иначе баш ќе го прашам. :?:

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.