мами утре ја полнам кадата со топла вода и легнувам вејке комотно 1 прс сум отворена белким ке се доотворам денес цел ден сум по болници.. матичната сака да се породам денес или утре ради тоа што не мрда бебето страв ја фаќа .. а на болница кажува болки но не јаки .. постелката е 3 степен плодова вода доволно,.. дај кажете нешто што можи да се испровоцира и да се породам .. на болница не ме прима сега ради шо немам болки јаки..
Качувај се по скали и спаѓај едно сто пати така брзо, јас со првата бременост несакајки незнаејки дека тоа ке го забрза процесот,и брзо се отворив.
@tanja manja me naezi. so lesno. Inace i jas se soglasuvam so lejdi, imate posebni temi za se pisete tamu. Bebo moj od leva sega se prefrli na desna strana da kloca, se prashuvam dali e svrten so teloto na leva... kako i da e ubav den na site
Кај мене од десна кон лева. Срциња мамини, не ти е малку чудно сега? Клоцка на другата страна среќа најубава...
Девојки има ли некоја искуство со ваков или сличен колан? Докторот ми го препорача поради болките во грбот па се надевам ќе помогне. Инаку јас терам 31 недела. Со помали и поголеми перипетии изминатите недели но сега стабилна и подобра. Денес и мерењето за шеќер помина добро, само хемоглобинот паднал до 10. А почнав со над 15. Во првата бременост таблетите за железо ми предизвикуваа запек, се надевам овие подобро ќе ги поднесам. Честито и со лесно на сите нови мешиња.
Протеините во урина не укажуваат на инфекција така да не ти треба брусница. протеини во урина може да бидат почетен знак за еклампсија и прееклампсија Бидете внимателни со протеини во урина
Добра вечер феминки. Дали некоја од вас си имала работа со габична инфекција во бременоста ако може да сподели искуство со мене бидејќи моментално тоа најмногу ме загрижува...Исто така имам и кокоидни бактерии но за нив се надевам дека не се многу опасни. Сега сум 5 месец и цело време сум ги имала...
Дани од каде го зема појасот? Одамна го барам и не можам да го најдам никаде? А и што да барам не знам..
Јас носев ваков појас бидеќи мн ниско го носам бебушот и стварно мн ми помогна, ми го крепеше стомакот . Ако ти го препорачал докторот да си го земиш ...бидеќи тежи стомакот и затоа можи да те боли грбот. Мислам дека мн ќе ти помогни појасот
I jas bi sakala takov pojas. Od se najteski mi se bolkite vo grb. Edvaj stanuvam ponekogas.Dodusa sega uste malku ostana, ama da videv porano bi si kupila
На брисеви ми најдоа кандида во 12 недела Ни едниот ни другиот др не се загрижија Ставав канестен 3 ка Во 5 месец ми се јави пак чешање и ми дадоа гино дактарин Од тогаш раат сум
Добро утро мамички, се наспавте? Јас умрев од болка цела ноќ ме болеше забот и сега закажав да одам да видам да го направам. Ме интересира дали некој има ваква дешавка може ли со анестезија да се прави онака нема да издржам. Поздрав и имајте убав ден.
добро утро , како сте ? Јас денес се разбудив со болки во кичмата и во нозете.Исто така и некоја чудна нелагодност во стомакот .... Веројатно се се тоа промени кои се нормални во поодмината бременост,сепак сум 35+4 Имајте убав ден