Uste sum eden prst.. bolki malku od vreme na vreme imam denes konceno cela 39 nedela .. vcera bev na bolnica rano bilo velat ima plodova voda postelkata ne e uste bas zrela .. a vejke nemozamm da izdrzamm (
Мене страв ме фаќа единствено од помислата дека поголем дел од денот сум сама дома, мм работи многу често продолжено, а јас сум сама. Ни од пораѓајот не сум толку испаничена колку што сум од тоа што немам никој ако нешто тргне ко што не треба.
Мене на 7ми јануари, ми го сменија терминот,ама се ми се чини дека моево порано ќе сака да излегува,мнооогу е бесно
Јас цела бременост сум со болки ниско долу... Без некои други проблеми,одговорот на докторот е дека таков ми е организмот и тоа е,да избегавам седење и физички напор. Особено 3ти и 4ти месец ми беа поинтензивни,па пиев 2×магнезиум од 300 наутро и навечер..
Ќе му спомнам на докторот во понеделник, се надевам дека е нормално. Инаку и јас сум со магнезиум 2 пати дневно еве веќе 2 недели... како да не ми помага, не знам...
мешковци дали на некоја и се случило или знае нешѕо во врска на намалување на плодовата вода во 4 месец јас сум некаде 15+4 пред неколку дена док на преглед ми кажа малце намалила плодовата вода скоро до граница и поеќе течности да внесувам јас мисл доволно внесував само може малце и дехидр. бев пошто викендов преф контролата ја праевме свадбата ама мојава док ме испаничи макс
е таа паника ни е најголем непријател ама колку и да се трудиме да нема тука е...ако нешто има викаш такси и во болница и посмирено
Јас имав намалена плодова вода и ја средив со јадење суви урми и суво грозје ...нема потреба за паника мене матичната ми кажа за овие две суви овошки дека ја зголемувале плодовата вода ....јади по една рака во денот и се ке се среди
Поздрав Еленке. Добра сум, само немам време многу да пишувам. Знаеш како е малото дома не ме остава ни секунда. Веќе сум 10 недела и до сега пу пу се е супер. За првата бременост до овој момент имав триста испитувања и перипетии. Дај боже така и да остане. Немам лошење, само белиот леб и тестенините ми прават проблеми и киселини, па скроз ги исфрлив од исхраната. Инаку имам апетит ненормален како никогаш до сега. А немам ни грам ставено. Тоа треба да му благодарам на син ми кој ме држи во кондиција.
е фала ти мн урми ќе каснам ама суво грозје јок :/ ама ако треба све ќе прејадам мојава мисл мн испаничи пошто во 9/10 недела прокрварив имав одлепување ама све помина еве супер сне до сега и тогаш абе на триста испитувања ме прати димери хемостази све и све излез ок и сега после месец и пол некаде пак ме тера димери да испитам а зошѕо не сваќам кога свр беше нормал ок и еве неколку дена уште немам појдено да испитам пак што велите вие морално ли е да не ми е во мисла .. све е добро плод постелка крварење никакво се нема јавено пак од пред 12 недела некаде јас но болки немав .. до сега оваа ми е 3 док дури погодиме све бидиме задоволни ама пак оваа ситр можни испитувања ми ги праве што постојат па терапии све
Недај боже да дојде до нешто такво,мт ке летне до дома Само смирено , што и да се деси и до порагај да дојде треба време за да се случи нешто Ти близнаци носиш така? Не е за нив поразлично носењето т.е се рагаат порано 38-39 недела или нема врска тоа ? Мене краен термин ми беше 31 Декември ама сега ми се смени 24 А ке биде и порано од 24 ... @anastasija mitic затоа нејкам природно, мнг е измачување на крај додека си дојде до природен процес.Биди силна , имај трпение ке се заврши кај и да е . Па после уживанција
За бебчето се мора да направиме ... јас неможам да јадам ни суво грозје ни урми ... јас ги сечкав мн ситно со банана ги блендирав и со млеко ... па да ги испијам ...ама како и да е внесував на некаков начин и мн ми се подобри плодовата вода.. Иначе штом ти рекле да направиш повторно испитување тоа е за твое добро ...(контрола на предходната ситуација)
И ние сме тука уште Беба абер нема за излегување, некоја инајџивка ќе да е Едвај чекам да се породам веќе, доста беше. Јас со баба му на мм сум по цел ден дома, она шо ќе ми прај ако ме фатат болки?
Здраво женски,ве читам подолго време па решив да се зачленам. 6та недела сум па ме фаќа некоја возбуда Докторката рече дека се е во најдобар ред па можам да бидам малку спокојна и да се опуштам и уживам во бременоста. Имам малку мачнини и чуствувам умор но добро се држам. Поздрав мамички