Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Welcome & enjoy! Нека ти е добра мисла и имај лесна бременост!

На LadyC, Bebulleee и Pinky97 им се допаѓа ова.
  2. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Честитки до сите нови мамички :party::party::party::party::party:. Да сте живи и здрави и гооолеми да растете
    Денес официјално ми истекува терминот, па редно е веќе да се породам,да си го гушнам бебулето kikin што велат докторите кај тебе?Има ли некој абер

На LadyC, Mama25, Miami1 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Женски дај кажете некој лек за течење на нос, солзење на очи ....
    примам системи но некако за сега не ми помагаат...жал ми е за бебчето кизнај како му е него кога кивам и кашлам.

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.897
    Кај мене е мирно...нема никаков знак.
    Докторите викаат ќе почекаме зашто има вода има се, не знам веќе кога би било. Кај тебе што викаат?

5. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Isto.denes bev na ctg mirno bez kontrakcii.Vo sredata me gledaa na eho voda dovolno si ima, ne e spusteno bebeto dolu uste,eden prst otvorena veke 20dena...mi vikaat cekaj:@:@

6. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    А дали има такво розево како крв лигаво,паднат ли е чепот,или нема кај сите така?јас синоќа имав големи болки но поминаа лажни биле денес ништо нема,не сум била на болница.

7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.897
    Ќе.си тераме јас и ти. :)

На letters му/ѝ се допаѓа ова.
  8. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Кога ме прегледаа вагинално ми рекоа дека е паднат чепот(јас забележав како мрсул нешто како на сликите на нет што ги гледав ама без крв)- тоа беше пред две недели, после прегледот имав цел ден како розевко а другиот ден кафено. На следната контрола кога реков дека после прегледот имав сукрвица докторот ми рече се дочистувала матката:?::?::?:. И мене не ми јасно ако е паднат чепот две недели како не се отворив до сега и не се породив. Инаку и јас сум со болки ама ретко преку ден и не многу да боли чуствувам само како стегање на стомакот, не е во одредени интервали и понекогаш дури едвај ги чуствувам, не се тие вистински

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.897
    И јас чувствувам такви, ама не се тоа - тоа ваљда. Да беа породени ќе бевме до сега. :)

На muchacha_a и letters им се допаѓа ова.
  10. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    и јас сум уште тука терминот ми помина одам на цтг болки нема до кога ли ке биде така аман в

11. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    169
    Дали планирате да сочувате матични клетки? Ако да, колку чини тоа на колку рати се плаќа и колку време се чуваат?

На aaa.vitooo.aaa, Delfina15 и rajna-vojvoda им се допаѓа ова.
  12. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    416
    Дилема дали сега или одмлечните забчиња.Неам могу и информации само сум чула дека може и на рати.Отприлика цената од 1500-2000 евра

13. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.194
    Во врска со мат. клетки јас сум скептик... немам доверба дека таа и таа банка баш мојот депониран материјал ќе го чува и нема да го фалсификува/искористи/уништи... читав нешто по нет за ова и мојот став е дека нема да зачувувам...

На Mama25 и Poppins им се допаѓа ова.
  14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Нас на школа ни одржаа една презентација за матичните клетки. Прво размислувавме, ама после сите девојки што бевме сите одлучивме да не зачуваме. Не сум сигунрна дека можам да рачунам на нив, не знам зошто некако недокажани се, плус кај нас нема лекување со нив, треба пак во странство да се оди, па дали ќе се снајдеме итн. И така останавме на став - не зачувуваме овој пат. На крај на краиштата не дај боже на никој да му затреба лекување со нив.

На podravka, kavadar4anka и Grungie им се допаѓа ова.
  15. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Добро утро женски :) Мене сега ми е утро :D малку повеќе од обично си спијам по 10-12 часа дневно не ми бегаат и тоа малку ме нервира затоа што сум како зашеметена... Отидов да се фатам за фрижидерот :lol: Имајте убав ден женички,поздравче до вас :hug:

На Poppins и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ај да видиме дали ќе се оствари моето пророчанство дека @kikin денес ќе се породи :D

На Kejtovska, Pinky97, Poppins и 2 други им се допаѓа ова.
  17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.897
    :) :) :) Засега ништо од пророчанството. Сега станувам од спиење и ништо посебно не чувствувам за да кажам дека има шанси денес да бидне нешто. Ама, денот е долг . :)

На Lolipop23, Smizzy, Kejtovska и 4 други им се допаѓа ова.
  18. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    може ли некој совет или искуство за тахикардија,27 недела сум почнав да ја чуствувам уште од 3,4 месец дека тие месеци строго мирував и сум на патолошка,заради прокарварување,сега движам по дома,вршам полесни домашни обврски но при секоја активност ми се јавува силна тахикардија која ми пречи и вознемирува и која се смирува по 20 мин мирување.се консултирав со интернист не сум за терапија дека имам низок притисок.поздрав за сите трудници

19. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    и јас сум со низок притисок, ама почна по малце да ми се качува и постојано главата ме боли... др ми речи 3пати да пијам Б 6... па ќе видиме како ќе биде

20. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98