Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Зошто ти е терапија? Според мене е нормално, и јас имав. Органите ти се поместуваат, прават место за бебчето, мислам нормално е. Имам и една познаничка исто, матичниот и рекол бремена си , што сакаш.
    Ако не сум во право нека ме поправи некој.

П.с Како сте денес? Не се породи некоја? :D
    Ме интересира дали има некакви симптоми пред пораѓај, освен болките? Јас денес сум како зашеметена, дали е од времево не знам. И малце кичма ме боли, ај можда до вечер ќе сака да излези принцезава. :inlove:
    Имајте убав викенд мешиња.
    :l::f::sun:

На Delfina15, kavadar4anka, pepapa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    76.330
    Јас имав до 140, бев и на кардиолог со мирување ми беше 108 пулсот и под 100ка не се симна цела бременост. Не ми дадоа ништо.. јас си викам големко бебе носев, мал стомак.. стикаше најверојатно многу на органите па затоа такви тахикардии ме лупаа, особено 9ти месец абе 5мин на нозе неможев да издржам, седната пеглав и тогаш се уморував и ми се слошуваше... Денот кога родив се прашуваав каде ми е срцето :rofl: абе одма 70 пулс, чудно се осеќав што чукаше толку малку.. па заклучок од бременоста си било се како и што ми рекоа повеќе доктори :) најдобро одмарај колку можеш повеќе...

На Delfina15 и esen16 им се допаѓа ова.
  3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Моево абер нема... вчера бев за Ск, во Чаир на преглед, плодова вода си има, постелка 2/3 степен на зрелост, докторот вика ќе терате до термин. :)
    Мама си нема маки, исто ко 5ти месец да е, на работа одам уште, во смени и планирам здравје до 10ти. :)

Кога се породи Лејди се освестив дури колку ми се ближи времето, само неколку дена бевме разлика во термините, а ете таа веќе си се гушка со бебуш. :)

На LadyC, kavadar4anka, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    а како си помина на пораѓај,дека сите ми викаат ќе сум немала кондиција и издржливост за пораѓај,затоа што повеќе време мирувам и јас си се осеќам физички послабо

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    76.330
    Па 9ч бев со болки и тоа од 9 вечер до 6 сабајле... значи периодот кога треба да се спие јас раѓав, во 6:00 се породив. Иако неспиена скоро 24ч имав сила да родам, во моментот не ми ни текна на тахикардиите.. :)

На esen16 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    @VedaG10 i ja sum ushte ovde. Stom vcera ne se porodiv kje terame do kraj... razmisluvam za induciran poragjaj. Kje mu spomnam na doktorot naredna nedela.

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Здраво женски
    Еве јас да се пријавам со слаби контракции и еден прст отворена , но сеуште нз како ќе се пораѓам мн сум настината , а и притисокот ми е висок. . . Почна да ме фаќа паника :) . . . . . . . .

На LadyC и VedaG10 им се допаѓа ова.
  8. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    mami dali ima nekoja so ke se porajga plodnos bitola ili se ima porodeno so 1 bebence ?

9. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Има ли некоја мама со второ што е,да каже дали побрзо и полесно се одвива породувањето?веќе почнува нервоза и паника да ме фаќа.едвај чекам да си го гушнам бебуш...

10. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @apple12 , @LadyC @tanja manja честитки мјчички да ви се живи и здрави чедата!

Јас вчера бев на контрола, со моментална прогноза ми рече дека и овој пат имам "среќа" бебе е карлично и ке морам да одам на закажан царски. Којзнае може до крај да се преврти,некако така се надевам па и ја да осетам што е природно. Некако не се паничам којзнае колку, можда уште не ми е време :) Среќа бебушов е ептен напреден за дури и повеќе од нормала па тоа некако ме теши.

Mи рече од понеделник да појдам на трансфузиологија за Д- мерите, да се види постелката во каква состојба е. Мене ова ми е шпанско село,до сега не сум проверувала ако некоја била нека сподели.
    Ми рече да почнам да пијам Остеокеар.

@danichap одлично што си земала појас,јас го купив пред 7 години и еве благодарение на тебе сега ме потсети да го најдам па да почнам да го користам. Некако ме спсуваше ептен, јас го носев некогаш и за спиење само полабав. Многу ниско го носам и болки имам неодносливи што во кичма што на матка. Понекогаш имам чувство дека носам буре со вода:D

На apple12 и LadyC им се допаѓа ова.
  11. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    што се случило вчера ? Имаше болки ? Која недела си ?

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.524
    Мама најпрвен честитки и со лесно. Какво убаво изненадување и освежување на форумот си!! :)
    Сакам да те прашам бидејки веќе имаш искуство со појасот да објасниш како се носи конкретно преку зборови или некој линк и дали се носи само за прошетка.
    Јас некни го земав но не ми е баш јасно како да го ставам и колку да го стегнам?! Ги имам и јас истите нелагодности и болки а посебно со половината имам многу проблеми и тежина проследена со болки во стомакот.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    35+4 (mislam).Rabotev na black friday. Ludnica bese i dolg shift imav. Pocnuvajci vo cetvrtokot 10saata 4 saata spienje i pak 10 saata, i denes ushte 10 saata... tek vtornik sloboden den.Nemav bolki pritisok osecav vo dolnikot del na stomakot .

@LadyC @apple12 @tanja manja devojchici cestito... imajte brzo zakrepnuvanje i guskajte se so bebuskite. Gospod da ni dade site da ja docekame vasata radost.

На tanja manja, apple12, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    Леле исто и јас, некако дека малку сум здебелена, а и ми е шубе на козметичар (зошто сум склонна на инфркции) и по саат време под туш минувам и се мачам :sweat: ....ама пак сега неколку дена пред пораѓај сакам да одам да ме средат на козметичар, инаку сама убаво нема да можам да се средам за пораѓај, а пак од друга страна ако не сум убаво средена ќе ми е срам од докторите, и плус 3 дена секако ќе поминам во болница и за секојдневните визити секако ќе сум подникната ако се оставам да сум избричана, а не издепелирана :D

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.392
    Нека ти е со лесно душо. Ти посакувам да не се мачиш и лесно да се породиш и да ни се пофалиш. :*
    Добро утро. Јас само да ве поздравам и да ви кажам дека многу ми недостигате...
    Сега одам по нов пат, јас и бебуш заедно, денес ќе си одиме од болница домче, тато едвај не чека. :inlove:
    Убав ден, мн ве гушкам!!!

На Mama_Mia, pepapa, girl-miri и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Ehhh lady sega koj kje ne sovetuva prv, koj kje ne tesi i hrabri, poleka site iskusni ja napustate temava kje ostaneme nie poneiskusnite i ne kje znaeme sto da pravime haha,vie samo bidete dobri i gushkajte se pa kje se snajdeme nie :*

На majavel1, Delfina15, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    So lesno na site idni mami....

На Mama25 и girl-miri им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Честито и со лесно.

Неделава почнав активно да го користам и осеќам големо подобрување. Фала богу за истото бидејќи докторот од памет ме извади со операции и црни сценарија:sweat:.
    Мене ми препорачаа да го носам првично за време на движење а при седење да си го пододлепувам...да ми биде покомотно. До сега не сум го носела за време на спиење.

Те прочитав дека малата ти е карлично, претпоставувам дека на тоа се должат болките доле.
    Ист случај е и кај мене. Ја терам 32 недела а на малата ножињата и се уште доле и клоца ли клоца. На моменти ме рассекува како со нож. И јас со надеж до последен момент дека ќе се сврти...

@vitamina стегањето е според тоа тебе како ти е удобно па би рекла индивидуално.Значи да биде стегнато но не и болно...да си ја најдеш идеалната мерка за тебе.
    Кога сум на долги патеки и испадната ми е секогаш постегнат за разлика од дома кога приседнувам па е за нијанса полабав.

На Mama25, kavadar4anka, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.392
    Срце, ние тука сме сите, читаме и пишуваме, ако не сум јас има и други кои мене ме учеа и сеуште ја посетуваат темава, на сите ни е драга срце... Една од најубавите теми на фемина. Ако треба што и да е , тагирај не и слободно прашај. :*

На majavel1, kavadar4anka, Надежна и 4 други им се допаѓа ова.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добро утро мешковци:hai: Јас и беба се уште на статус кво. Контрола во вторник, па ќе видиме, мада мислам рано е ќе си тераме до термин или малку повеќе, пошо јас со нередовни циклуси си бев, па терминот ми се поместува. На последната контрола ехото ми изваде 14 декември, а претходно ми беше на 10-ти. На моменти едвај ја чекам, а на моменти страшно се плашам:sweat: Нормални се тие чувства знам. Вчера дури и мм низ разговор ми кажа дека е преплашен што ќе правел кога ќе дојде моментот итн. Мажи бе! Се плаши како ќе стигниме до болница, а што ме чека кога ќе стигнеме не мисли:D
    @pink95 Не си морала баш на блек фрајдеј да работиш ма :rofl:Ако е точно дека активноста во бременоста е поврзана со лесно породување, јас и ти ќе родиме за 5 минути:D Мене дури ме нервираат луѓево со тоа одмарај, користи, не оди на работа, земи боледување, бла бла бла.... Јас не можам да не работам. До 5 сум на работа, после трчање, па дома имам куп скали, па чистење како луда и досега супер се чувствувам. И килажата ја одржав. 13кг плус сум, а веќе 38+1 од денес(hollest)

На sunmoonstars, sakambebe, danichap и 5 други им се допаѓа ова.