Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Еее ти треба одмор , немој да се форсираш.Од кога си на породилно ?

2. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    @BirMelek daj Boze da e taka... Nekako.morav da rabotam se osekjav dobro i nemam jaka pricina zoshto bi sedela doma. Mada i doma mirna nemozam da sedam, mora nesto da se najde da se cepka. Inace za kilazata i jas sum tuka +15,16.

@VedaG10 nemam porodilno od dvete raboti. Ednata kje zemam samo zimski raspust, a drugata dodeka ne se porodam kje rabotam posle ne planiram da se vratam, epten istostuvacka e.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Ама ти не живееш во Мк ? извини може си пишала ама не сум забележала :)
    и јас одев на раб до петокот , и веке сум на породилно .Иако мислам дека можам уште да терам на работа ама па и да си средам дома пред да се породам .

4. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Ne ne sum vo MK. Za zena uvek kje se najde rabota doma. Jas za bebeto sve srediv, rano pocnav so sreduvanje poradi polniot raspored. Sega samo da cekame ni ostana. Jas i ti malku sme razlika so terminite mislam. Sega odmori i uzivaj.

На LadyC и VedaG10 им се допаѓа ова.
  5. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Да да неколку дена сме само разлика :) Од утре почнувам со средување за бебе па ке китам елка и ке си чекам :)

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas se vrakam utre. Imav malce odmor, ama od utre pak rabotno. Doma kolku I da sreduvas pak nesredeno osven ako ne znaes tocno koj den ke se porodis. Poveke ke mi znaci vremeto koe posle ke go pominam so beba, zatoa porodilno ne otvaram uste ovaa nedela barem (ako ne se porodam vo meguvreme osven). Torbata za zemanje bebuska spremna, ostanuva da se iskoristat maksimalno ovie denovi za guskanje so mm. Hormonive mi luduvaat kako nikogas :)

На pink95, Надежна, kikin и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Леле, блазе си ви, јас уште ништо немам спремано. Ниту торба за во болница, ниту облека за излегување...
    Ништо не ми е испрано, ниту испеглано. Си мислев да оставам за последната недела пред термин, ама ако може бебо да не изненади предвреме ќе биде јако. :lol:

Инаку и јас сум активна постојано, на работа сум во движење цело време, дома не дека нешто многу работам и чистам, ама сепак не лежам. Ако е вистина што вика БирМелек треба да биде лесен пораѓај. :tmi:
    Се што прочитав совети за полесен пораѓај почнав да практикувам и перинеална масажа и лесни вежбички, и јадам урми секој ден откако влегов во 9ти, е сега со мм сме послабо активни, откако влегов во 9ти не сме имале секс, многу има страв, неможе да се опушти човекот. :lol:

На pink95, LadyC и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  8. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Lele zlatna i mene me faka strav,panika,auuu dobro e,ne sum edinstvena,pocesto si velam nema da bidam dobar roditel ako me faka panika.Lele samo nekoi filmovi mi se vrtat vo glava.Sakam na carski da odam,me faka strav od secenje,od se.I jas odam na rabota,uste ovaa nedela.Ne znam kako bi izdrzala bez rabotata.Nekako me razdvizuva,ama posle si velam,bebusot epten ke me razdvizi,pa nema nisto posveto i pobitno od nego taka?

На pink95, BirMelek и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Јас да ви кажам се спремив испеглав исчистив уште на почетокот од 9-ти.....ама еве терам 41 недела :) :) :)
    Меѓутоа нема правила. Поарно средете си со време зашто Марфи знае да се појави кога не му е ни време ни место. ;)

На pink95, Smizzy, ssweety и 6 други им се допаѓа ова.
  10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Samo pozitivna misla i se ke bidi vo red,i ako treba smeni ginekolog

На blue eye му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Добро утро девојки како сте , јас бев да се видам со мојата беба и имаме и сликче беше добра сакаше да се слика :) , докторката малку или повеќе не испаничи инаку јас имам висок притисок и почна да се покачува повеќе и таа одма прееклампсија и почна да ме паничи со црни мисли доволни за да ми се качува уште повеќе и ако можи некоја да ми кажи како беше рецептот со мед и ... за подобрување на крвна слика , имајте убава недела и лесно породување на сите кои се во исчекување :*

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Арно велиш, нема правила, најдобро е неделава да ги средам овие работи да не се нервирам отпосле. Јас мислев да не ми стојат долго време во фиоки така алиштенцата, да бидат тазе испрани, а и да имам занимација откако ќе останам дома. :)

@mecolino за железото јас мешам мед со семе од коприва (ако за тој рецепт мислиш). Ставам од око зашто и онака семето се одвојува од медот и на секое каснување треба да го мешаш.

13. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    Podgotovkite vreme e da zapocnat pa prasam od kade kupuvate bebeski postelnini komplet so ogradicka so jorgance osven od struzanka?

14. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    majki od koja nedela pocnavte da kupuvate za bebeto,prva bremenost 28 nedela i pojma nemam so treba najprvo da se kupi i koga.pozdrav

На aaa.vitooo.aaa и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  15. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Секој индивидуално... јас почнав да купувам од 2риот скрининг кога ни го потврдија полот, па малку по малку... во петок ќе одам за Скопје на контрола за тероидна, па ќе го искористам денот и за шопинг за синко :inlove:

На esen16 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Пиши од кај ќе намирисаш дека има и мене тоа ми треба.Си зема креветче? Гледам на нет има понуди креветче комплет со постелнина и огради па затоа не сум се заинтересирала посебно,сеуште не сум одлучена.

Последна измена: 28 ноември 2016
    На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    И јас пиев за железото мешавина од : мед,коприва,сок од лимон и сецкани оревчиња.Пробав прво семе од коприва и мед ама искрено со додатоциве е доста повкусно,пред употреба се меша и се сркнува со пластично или дрвено лажиче.Ако си заинтересирана ќе ти пратам точна рецепта.

18. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    @BirMelek како го лечеше грлото на природна база? Знам дека повеќе пати настинуваше, јас пиев една доза антибиотик еве сега пак ме фаќа. Совет!?

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас сум утре после 6 навечер на преглед, си закажав приватно.
    Можеби ако се развиени доволно да не чекаме долго, па да си закажеме царски рез. Битно не верувам дека ќе одиме подолго од недела ипол-две.

На irenadaniel и VedaG10 им се допаѓа ова.
  20. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    За грло многу помага мешавина од рендан свеж ѓумбир, мед и лимон. Пробај, навистина делува, уште по првата лажица.

На Mama25 и Anetaoh им се допаѓа ова.