Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Јас најдов во Стружанка....Меѓутоа имаш по сите продавници за бебиња. Разгледај си и одбери си што ти се допаѓа. :)

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    Nema da kupuvam ke mi dadat novo samo malku koristeno pa zatoa sakam postelnina da si kupam, iako uste nisto ne sum kupila ☺a ne ni bas rano i na dvete

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ти уште си тука? :rofl:

4. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    416
    Прополис без алкохол може да се најде во аптека но да нагладиш.Таблети за лижење Пантенол кога сум на почеток на болка многу ми помага.За џумбир незнам провериси јас некористам заради контра индикации односно потикнува контракции на матка.

5. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Женски да ве прашам од која недела почна вака видно да ви се познава стомачето? :)

6. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Мене од 4ти месец почна. Зависи, кај секого е различно. До 7ми месец бев како за во 5ти, во 8ми и 9ти нагло ми порасна мешето. :)

За грло можете и млеко со шеќер загорен и маргарин, мене ептен ми помогна кога бев настината. Прашајте некој од постариве, не знам точно како се прави, мене свекрвица ми го праеше :lol:

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    jas sum 7 mesec i sega mozam da recam deka mi se poznava no pak nemamkoj znaj kolku golem stomak

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Еднаш настинав само, ама со квалитетни болки во грло. Не можев ни да спијам од болка. Лечев со гаргара од лимон цеден измешан со лажиќка сода бикарбона (3 лимони и лажичка сода се мешаат и се прави гаргара во текот на денот). Овде го најдов тој рецепт. И, секако, млего со маргарин и прегорен шеќер. Цел ден и цела ноќ бев со болки, сабајлето станав пак со силни болки во грло, ми се собра како топка шлајм, ја плукнав и бплката магично престана. А мм истата настинка го држеше 3 дена. Значи до гаргарата и млекото е ;)
    @sakambebe Не верувам дека има некоја што се чувствува поинаку од нас во овие последни денови, среќа, нервоза, страв, плачки, смешки и се во исто време. Со лесно да е само!

На pink95 и Anetaoh им се допаѓа ова.
  9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Денес сум на 4-Д, да не ми е рано 21 недела? И уште едно прашање, железото ми е на долната граница, освен храна што да превземем, се мислев мадјун, јајца и црвено месо да зголемам?

10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Јас сум друштвено дете....Не ве оставам така лесно :rofl:

На Kejtovska, Pinky97, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ич не се секирајте за стомаците. Јас сум уште малце во 9ти, и тоа со близнаци, имам 63 кг и стомакот ми е само напред исцуцлен.
    Еве ви слики.
    15209204_1705514326428693_403045244_n.jpg
    а еве одназад, ич не се гледа дека напред стомак има :D
    15218759_1705514349762024_1206283599_n.jpg

На anjathesaint, pink95, Lolipop23 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Супер си посебно за близначиња охоо ;) Браво за килажата во 9ти месец! :)
    Најбитно е бебушки да се живи и здрави,па ние ке ослабнеме и ќе се стегнеме :)

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Мислам оти ме спаси од килажа тоа што многу пешачев во првите месеци и бев многу активна. Нон стооп бев во покрет, и пешки одев на работа секој ден, по 3 км во еден правец, и 3 км назад. Иначе не се опседнував да речеш леле многу се здебелив, па да пазам или незнам. Нормално си се осеќав цело време, јадам колку што ми се јаде, не ни бев стрвна да ми се јаде нешто и да кризирам. А има жени кои во бременоста се им се пријадува. Мојата братучедка беше удрена на тесто, нон стоп само пити и се пријадуваа, сукано, крофни, пишии, и стави 35 кг :D Тетка ми пак беше опседната со праски, мораше да има во секое време дома праски. Еднаш снемало а неа и се пријало ноќта, тетин ми одеше по комшии ноќе да бара дали имаат праски :D

На Mama25, Pinky97 и irenadaniel им се допаѓа ова.
  15. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Jas tie zeni- forezlivki iskreno ne gi razbiram, da ne me razberi nekoj pogresno ama nekako mi deluva kako da sakaat guzva da iskoristat za vreme na bremenosta,ni jas ne sum forezlija ni vo prvata bremenost ni sega,nikogas maz mi ne go naterav da mi kupi nesto za jadenje sto go nemam doma vo momentot,neli ima takvi na sred zima baraat lubenica i na sred leto mandarini xaxaxaxxaxa

На sofi2107 и Pinky97 им се допаѓа ова.
  16. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    dali nekoja vo skoro vreme dimeri ispitala jas vo prvo tromesecje pred mesec ipol toa ispitav me prati poradi krvarenje i izlegoa po starata dok normal i u lab ni kazaa dobri se referenti vrednosti pise od 50-904 kaj mene izlegoa 604.. i sega odam nekoa nedela kaj nova dok i me tera pak da ispitam me preplasi deka toa me bilo ok kao nesto nakaceni bile za najtaman trebalo da iznesuvaat 500 a ja znaev deka dobro izlegle i dok togas kaza ovaa sega trista rab mi izmesa i me praka za sig pak sega sum 16+2 a jas sve ok veke tri ipol nedeli skoro mesec se nema javen iscedok ili krvarenje plod postelka sve ok

17. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @vitamina скоро видов дека си бремена, ептен ме израдува :hug: Со лесно мила, да сте живи ,здрави и ти и бебуш. Јас еве од пред два дена си го носам појасов и поарна сум, пораат движам во саботата сум изодела 4 саати имав некоја вишак на енергија морав да ја потрошам:).
    Дали бебуш го носиш ниско, претпосавувам затоа ти е појасов или за кичма повеќе? Појасов ми е доста ниско баш кај што сум сечена а позади е малку потподигнат, вака сликовито да објаснам. Го носам со паузи по дома кога како, го разлабавувам по потреба нели како се прошируваш. Тоа е од прилика.

@danichap фала ти Данице.Со лесно и на тебе дај Боже се да биде во ред до крај.
    Кај мене сите три поминаа карлично, матичниов ми рече било наследно, и јас сум царски исти случај ко моиве моѓда има нешто. Само овој пат ептен е ниско, добро со машки беблаци тоа е реткост со син ми најдобро поминав. Некогаш имам неконтролирани изливи па само ќе си се издишам така на глас, од пуста болка а мм вика ова ко да стенкаш :rofl: (facepalm)абе кој на што си мисли!

Него синоќа се туширам и имав еден капилар на листов на ногава претходно не му обрнував внимание викам ќе се повлече ,ама тој се здебелил. Не е којзнае колкав ама ме грижи. Со првото нозеве ми беа тапан и отекував доста последните два месеци поготово. Сега ова со годинките изгледа е со капилариве, се мислам дали ќе има чаре да мачкам хепатромбин или некоја крема од костен?!

На vitamina и danichap им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Димерите.до 500 се за не -'трудни личности. Во бременост референтнитњ вредности не се исти. Еве ти линк за сите испитувања како треба да се во бременост
    http://perinatology.com/Reference/Reference Ranges/D-Dimer.htm

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    e i jas ova go znam ama ovaa mojava maticna samo da ispanici covek i praka na sekoe mozno ispituvanje a vo red se si ama ona ke te napravi deka ne si |(

20. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Кога прв пат им кажавте на најблиските дека сте бремени? Јас многу се плашам од реакцијата, да не почнат да плачат и слично.

На sunmoonstars и sakambebe им се допаѓа ова.