Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас им кажав одма чим видов две цртки, рано сабајлето во 8 часот.
    Им кажав на мајка ми, татко ми, сестра ми и на бабите. Они први дознаа. После мм се јави кај мајка му и кај браќата негови па им соопшти.
    Мајка ми и сестра ми плачеа:D

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    pred nekolku dena procitav deka edna cle ka barase sovet za visok pritisok vo bremenosta, kaj mene najvisok bese do 160 so 90 primav terapija mi bese strav da rizikuvam i odev na carski a so mene imase edna zena vo soba so 200 pritisok i se porodi prirodno.

3. LilNann

LilNann Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    140
    Здраво мешенца, како сте?
    Со бремененоста е се во ред, но со мене не е. Толку сум депресивна станата пошто сум дома, не одам на работа, децата кое на школо кое во градинка мм на работа и сама во олкава куќа ке шизнам.Не остана серија на интернетов и филм што не ги изгледав, не остана дома од полица книга што не прочитав и сега нема што да правам па или плачам без никаква причина или седам и зјапам во една точка. И секој ден исто до 1 саат.. После сум друга личност со желба за живот . Бебушот е супер, мама 4кг поправена. Ве гушкам сите и со лесно на новите мешења!

4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас дента кога дознав. И првиот и вториот пат. Зошто се плашиш?

5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Зошто депресивна. Користи го времето за себе. Сама знаеш ќе ти фали после. Леле јас колку сакам да си ги средам шкафовите и полиците . имам тон трудничка облека од претходната бременост која ми е крената. И никако да најдам време да прераспределам. Па така си шетам како партал се во едно те исто облечена :@.

6. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Страв ми е од реакцијата, имам премногу трема кога треба вака важни работи да соопштам на најблиските. Кога им кажував дека сегашниот сопруг ме побарал мислам дека температура добив.

7. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ахах. Абе на телефон тогаш кажи им. Ти на мајка ти, а она нека продолжи на другите и готово.

8. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Жени јас уште сум тука. Денес на контрола докторот вика немало абер, никаква активност за раѓање. Ќе сме чекале уште две недели. Ми се слоши

9. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Женска која терапија ја примаше? Јас пијам метилдопа и сега ми ја зголемија дозата на 3x2 . . . Иначе највисок притисок ми беше 150со 100...докторкава незнај уште да кажи како ќе се пораѓам, а во саботата ми рекоја дека сум Еден прст отворена. Можно е да е царски си викам јас заради притисокот.

10. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    i jas piev metildopa, maticniot mi ima kazano deka moze 6 pati vo 24 casa da se pie, a koga lezev vo bolnica a videa deka ne mi se simnuva mi davaa uste edno apce ama bar cekaa da pominat dva tri saataa, mislam poveke od strav mi bese visopkiot pritisok, inaku dali nekoj so vtora bremenost imal slicno iskustvo, mnogu sakam vtoro ama mi e strav pak da ne se povtori,

11. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Jas bidejki sum in vitro im kazav odma,pa i da ima placki,solzi,hahaha ziv covek,se raduva srkoj na svoj nacin.Ic da ne se sekiras,toa e se od radost,tebe bremenosta lesna da ti e

На Bebulleee и Delfina15 им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Ахахха, и јас сум тука, донт вори :)
    Ама кај мене ми се чини до петок ќе биде :)

На Kejtovska, kavadar4anka, letters и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nelitirekov

Nelitirekov Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Zdravo na site.
    Denes doznav deka imam bakterii vo mokracha. Utre ke pravam urino kultura. 17 nedela sum.
    Dali e vo red da se toplam so topli pernichinja na noze? Dali e vo red dopolnitelna toplina za matkata pred se ? ( zoshto se zatopluva celo telo nagore)
    Dali mozebi imate preporaka za nekoj dopolnitelen domashe lek ?
    (pijam voda,chaj od brusnica)
    Iskustva?
    I fala odnaped?

14. Nelitirekov

Nelitirekov Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Jas chesto patam od vospaleno grlo.
    Mnogu pomaga lazica sol,lazica soda bikarbona i jod za gargara rastoven vo chasa so malaka voda. Gargara nekolku pati vo den,kolku mozes,3-4 pati.Vednas ja simnuva bolkata,poleka i vospalenieto.
    Vi posakyvam dobro zdravje!

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Pobaraj i vtoro mislenje mila

Blue eye sto napravi?

Последна измена од модератор: 30 март 2017
    На blue eye му/ѝ се допаѓа ова.
  16. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Јас немав бактерија ама имав проблеми со бубрези, совет од лекар топло само на стапалата, на два три пати и во жешка вода со сол ги држев, никако топло во пределот на стомакот, и течности мноооооогу пиј, брусница посебно,(јас пиев и по една чаша увин чај дневно ама додека не се консултираш со лекар не го чепкај увиниот) мислам дека тие што имаа бактерии конзумираа семки од лубеници ама не сум детално запознаена со тоа, нека ти каже некој поискусен

kikin дај боже да се олесниш до петок, ма каков петок уште оваа вечер мила, ти држам среќа, јас се надевам дека матичниот ќе го демантираме и ќе изненади малиов

17. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Здраво мамички , нај прво честитки на сите што се гушкате со бебушите , да ви сездрави и живи ... ние еве не 27+3 како пројде времево не ми се верува .. како сега за прв пат да пишувам на темава, во среда треба да ја примам инекцијата за рх негатив , друго се е во ред бебушка напредува кило и нешто стигнавме .. сакав да ве прашам како да разликувам дали бебчето ика или клоца ,, во последно да неја урочам активна е клоца цел ден стомакот ми се деформира :D ама понекогаш се дешава по неколку пати едно по друго како да клоца , па мислев да не е икање тоа затоа што малку се разликува од тоа кога клоца убаво .. па дури и таткои да ја осети .. :*

На aaa.vitooo.aaa и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  18. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Da prasam,nesto mnogu imam belo pranje,a sum 38+,da ne znaci nesto?

19. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    Значи не сум единствена со тој страв и паника, исто и јас целата сум испаничена, страв ми е и од природен и од царски, и од целосна анестезија доколку е царски и од епидурална....но мора да си соберам мислите да се соземам и да мислам позитивно. @BirMelek ние две сме сосема исто до ден, моментално сум 38 +3 и мене ми е последна дата 10ти само што јас од паника и страв дигам притисок и најверојатно ќе е царски сега во Сабота.

20. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    Мамички, какви се вашите искуства со плодовата вода во 9 месец, од утре терам 39 недела, денес бев на цтг, нема боли, бебето е високо горе, не сум отворена, ама уште малку вода има, докторот не се испаничи туку ми вели ќе чекаме на болки наредниве денови, ама мене ме фати фаника со водата, не знам колку максимум може да тераме вака или да си барам со царски да се породам??