Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pepaaa

Pepaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    zenski 8mi mesec sum bremena no mnogu povrakam .. pritisokot mi se kacuva .. normalno li e toa ili treba da se javam na ginekolog ??

2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Искрено не знам, тоа што ти се качува притисокот провериго на гинеколог, бидејќи знам дека висок притисок е опасно, а за повраќањата не знам , ако ти се засилени одколку во претходниот период и за тоа најдобро да одиш да провериш.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    H.e.L.e.N и тоа ќе пробам ако треба, ќе видам може ќе функционира

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  4. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    svekrvami koga bila bremena na maz mi celi devet meseci povrakala dur se porodila,,,a edna drugarka isto cela bremenost pritisokot i bese visok i koga dode vreme da se porodi premnogu i se kaci i morase da ja operiraat carski zosto opasno bilo pritisok

5. Pepaaa

Pepaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    ce go meram pak ama ovaa svekrva mi raboti medicinsko lice vo ginekolosko i mi veli deka treba da prekratam se .. ne deka se razbira od medicina mi veli okej e se ne mora da se grizis .. duri i mi se prijade ama mi veli ne smeis da jades i ne mi dade .. se ner poradi neja i da mi e pritisokot 180 ke vika nisto ne e .. ve molam pomoss :/

6. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    ne ja slusaj ne ne odi so nea na ginekolog ,,,a so ginekologot mora da se konsultiras za se,,,i obavezno drzi mobilen broj za ako ne mozis da odis barem da se konsultiras na tel,,,tebe i da ne ti e visok pritisokot od svekrvati ke ti se pokaci :emo:

На Pepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pepaaa

Pepaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21

haah i toa e tocno ... ajde odam jas pa ce vi pisam kako pominav

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.382
    Допаѓања:
    259.926
    Се надевам дека некој овој пат ќе ми одговори...
    Мајка ми има ешерихија коли во урина, моментално е на терапија, ја лекуваат болнички.
    Слушнав разни муабети, меѓу кои и да внимавам да не ми се пренесе.
    Колку е опасна за мене, како трудница? На кој начин можам да ја добијам?
    Се мислев да и кажам да го праша лекарот, ама шубе ми е некако, и така си има маки.
    Утре треба да проверам крв и урина, па секако ќе видам во меѓувреме да не ја имам добиено.

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    152.716
    си го видов бебушко вчера,супер е ,нормално си расте за неделите.ама јас почнувам да не можам да спијам,никко на можам да си најдам позиција за спиенје.на било која страна да легнам како стомакот да ми обвиснува натаму и ми смета.23 та недела сум допрва како ке се турка.ми се спие ми се плачи ;( ;( .вие како врвите?помагајте какода се наместам за да си поспивам???

10. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    :( мила сигурно ти е теско но јас усте немозам да ти делам совети оти ти пред мене си :D ама пробај со повеке перници ставај си под нозете,под главата мозеби ке најдес некоја удобна позиција и пробај пред спиење пиј топло млеко знам дека тоа помага да заспиес :)
    оваа бактерија ја има во поеке видови опасни,неопасни е сега зависи незнам колку мозе да е стетна во бременоста но знам дека мозе да предизвика некои аномалии на плодот,се лекува со антибиотици,за да се заститис пробај да не си многу во контакт со лиЧноста сто е заразена и избегавај да јадес краставици,домати,спанак и зелена салата и другите зеленЧуци добро измивај ги и барем малце провривај ги во вода за да се унистат сите бактерии.

11. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    helloooo...од мене...за проблемот околу спиењето можам да ви се придружам...е сега, малку ми помага импровизираниот кревет, што го направив со ќебе, 2 перници големи, едно мало и уште едно ќебе за покривање кое by the way ми служи и како потпирач на грбот. |( |( |(
    значи, ќебето го диплам на пола во должина па пак на пола и врз него ставам една голема перница, со тоа што крајот на ќебето да ми ги потпира плешките кога ќе легнам на страна...па следни мало ниско перниче под стомак, една голема меѓу нозе и со ќебето што се покривам го бутнувам позади кичма и на пола задник, за да ме потпира и ми држи рамнотежа......
    е сега, проблемот доаѓа кога менувам постелнина, иди па намести го распоредов на пернициве и ќебињата, како што беше.....па опет малтретажа 2-3 ноќи, но барем остатокот од неделата ќе се наспијам....ако е за утеха.... :drunk:
    сума сумарум....еб..те ваквото спиење....не спиеш сега, а после пак ич!!! :x :x :x
    :hai: убав ви ден!

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    добро утро девојки, и јас ќе се жалам денес, не спијам,имам глупи сонови неможам да се изначудам што се сонувам и кој фаци ми се појавуваат заборавени во животот ете ги на сон, еротика, кошмари, траги комедија, хорор од сите жанрови а за акција да не правам муабет. за жал положбата на спиење до крај ќе биде ноќна мора како ќе расте мешко така бебчо ќе притиска и стомакот ако сакаш и на стап потпри го џабе е. се будам по 200 пати за во тоалет зошто на госпогицата и е убаво да си игра со мојата бешика си лежи на неа и ме копа со ноџињата веќе ме мрзи и гаќи да соблакам, ќе почнам памперс да си ставам. и ај доста се жалам една убава вест за сите мамички и идни мамички. денес од 17.30 во сити мол започнува бебе саем кој ќе трае до 01,06. така да собирајте ќеш од сите страни и бар маката ублажете ја во шопинг за најмилите.ве :* и имајте убав ден

На Danni79, H.e.L.e.N и milamamica им се допаѓа ова.
  13. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Лелеееее абе не видов пост а некој да не се жали...морееее а да си подразмислам дали сакам сега да забременам :?: :lol: Познати ми се сите ваши маки со неспиење,со кошмари,мачнини и што уште не ама па сега кога ке размислам многу ми беа убави тие маки... :lol: Некој погоре пиша дека во бременост не спие а камо ли кога ке се роди бебчето...јас лично од кога ми се роди синчето (3ипол год) не сум наспана ама ич...но пак ќе речам убаво ми е...првите 5 минути од кога ќе се разбудам ми се тешки но после се чувствувам како да сум спиела не знам колку многу време... :wasntme:

Мешенца уживајте во бременоста...после родителството бременоста е најубавиот период во животот

14. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    епа мене ми е ред да се позалам :D јас како така усте спијам добро само сто се будам за во тоалет туку друга мака си имам јас :D по цел ден сум сама мм на работа и плус во странство зивееме јас пред неколку месеци дојдов и усте скоро се ми е непознато скоро никого не познавам да не е форумов ке се секнам,и згора на се еве јуни ке дојде усте е 6 , 7 степени тмурно,ладно :doh: ајде месенца пратете ми малку сонце од кај нас 8)

15. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    H.e.L.e.N и тука не е нешто многу убаво времето...секој ден се менува...де ветер,де дожд де сонце меѓу облаци и туку наеднаш пекол жешко....никако да се прилагодиме на времето...нависти на ме жал за мешињава...нормален здрав човек ќе се разболе му се пореметува се а не пак трудница... |(

16. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    е да овие временски промени најлоси се за трудниците па и за сите други туку ние да ги спакуваме куферите и право некаде на море ;) најдобро ке биде

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Епа ај ја денес нема да се жалам, туку ќе се фалам...пробав со тоа бисквитчето сабајле и не :puke: :clap: :clap: :clap:
    Па сега ќе видиме за надаље дали ќе функционира, или ете денес само така се поклопиле работите. :)

На Vetruska и H.e.L.e.N им се допаѓа ова.
  18. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    само никогаш не дозволувај да осетиш глад и се ќе биде во ред ;)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    сите се #алиме и немо#ев да одолеам а да не го споделам ова со вас,

http://mkd-news.com/foto-super-mama-vo- ... i-petorka/

ајде да ве видам сега кукајте со едно во мешето што да ка#е сирота таа, господ да е со неа и со лесно, мене дури језа ме фати од помислата 5 усти во исто време да плачат. мајкооооо

20. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    :o :o omg е тоЧно така треба да се засрамиме сега :D алал да и е само сто ја гледам ме фака паника а она си го знае кога ке се родат :D