Нема потреба да ти е во мисла, ако е многу намалена плодовата вода, докторот би требало да те породи пред краен термин. Сигурно тој е проценил дека имаш доволно вода за да се почека уште малку, иако е намалена. Инаку е нормално кај некој во последните недели да се намали плодовата вода.
Значи дека за брзо ќе се гушкате со бебенцето јас сум 38+6 и последниве денови имам многу исцедок, а денес мислам и дека ми падна и мукозниот чеп, бев на цтг и уште било рано, ќе чекаме уште неколку ден
Јас одма штом видов 2 црти, само што исто и јас бев возбудена и незнаев дали ќе заплачат и тие и јас од возбуда, па прво им пишав на Вибер на мајка ми и на сестра ми, па одпосле се слушнавме по телефон. Кај мене повеќе беше јас да не заплачам од возбуда кога ќе им соопштам А исто и мм им кажа на неговите веднаш штом дознавме,но тој не ја мислеше многу како мене како ќе реагираат неговите, дали ќе плачат од возбуда или не.
Lele epten panika,uste odam na rabota i ne sakam da razmisluvam,zdravje jas razmisluvam carski od ponedelnik,pa ke vidime sto kako.
Ајде како поминале сите така и за нас, мора да се смириме на времето прабабите наши како се пораѓање, и тоа со колку многу деца, асега барем има анестезија, друг третман, мора да се помириме дека тој ред мора да го поминеме. Која недела си ти? Ајде со лесно,
Jas kupiv samo navlaka za duseceto. Za ogradi(tie ko pernicinja os stranite na krevetceto) kupiv ubav matrijal i go soshiv, gi napolniv so pamuk od pernici i preubavo ispadnaa, i edno pernice mu napraviv. A za jorgance nemam-imam okolu 10 pleteni cebenca, 2-3 obicni meki debeli i 5 cebenca za povivanje( ne znam kako se vikaa so drugo ime). Dovolno kje mu bide. Sakav da ve prasham za pampers kupivte?? Jas ne sum kupila ushte.. Ne znam koj broj da zemam. @anastasija mitic Cestito.
pink95 pampersi zemav najmala kilaza 0+,gi ima kako Pampers,Dajpers,Bekutan samo brojnosta vo pakovka e razlichna.
Draga jas koga bev bremena, mislam vo 35_36 nedela mi rekoa deka mi se namalila plodovata voda, dr mi preporaca da vnesuvam mn tecnosti, minimum dva litri voda, pa si se setav so siseto vo raka. Na sledniot pregled mirekoa deka sostojbata so plodovata voda se podobrila, I se porodiv vo polni 38nedeli, t.s. prv den od 39 nedela. Pozdrav I so lesno.
Jas sum 38+2,do 12.12.Mene ne mi e strav od anestesija,operirana sum od polip na matka,i plus sum in vitro,mi e strav od nesto novo,hahaha,kako ke se navikneme,pa dali ke bidam dobra majka,pa kako ke se odvivaat rabotite,i taka,prasanja milion,odgovori nila
Mami iskusni, mnogu sum zagrizena. Denes racunav deka sum 11+4. Otidov za skrining vo Remedika i embrionceto po merkite odgovara na 11+1. Dali nekoj ima slicno iskustvo? Doktorot mi kaza 2 mozni pricini: beshikata mi beshe prazna, pa merkite na abdominalno mozele da otstapuvaat za nekolku mm. Ova e prvata pricina, a vtorata e deka mozebi e pokasno zacnato - no prethodnite merki bea tocno ili 1 den plus minus. Dali ima mesto za zagrizenost? Doktorot mi rece da ne se sekiram, ama pusto go mislam celo vreme...Strav mi e da ne nesto ne e vo red. Inaku merkite za Daun bea ok, nuhalen nabor (se izvinuvam ako gresam so terminologija) bea 1.3, trebalo da bidat pod 2 - znaci ova verojatno e dobro. Ve molam nekoj da mi kaze nekakvo iskustvo okolu merkive na plodot.
Neeee, samo 2-3 dena pokazalo razlika voopsto nemoj da se grizis, duri do nedela pa i dve se tolerira kako normalno kamoli za dva dena, bidi si spokojna se e vo red, na kraj moze prvoto e tocno moze ova arno si kaza ako e pokasno zacnato ili radi besikata no nisto strasno, bas naprotiv... Ic da ne se sekiras hug: @ANGIE1 Mislam deka koga potskoknuva (klocka) vo odredeni vremenski intervali togas poverojatno e deka ika, isto kako nie koga ikame
Икање, вистинско икање Колку што прочитав и колку е точно не знам, но пишуваше дека во тој период се развиваат белите дробови кај бебето, и се учи да диши, преку плодовата вода нормално. Овде можеш да побараш http://tvoebebe.com/bremenost Мислам дека во неделите некаде пишуваше, се што се дешава секоја недела
fala mila..me uteshi. za zacnuvanjeto, mislam deka ne e mozno zatoa sto jas imav kratki ciklusi - 25 dena, pa verojatno i porano e zacnato. ova i doktorov mi go kaza, ne deka sakase da me isplashi, tuku samo mi rece: bas deka imas pokratki ciklusi - treba da e ok so merkite. nego poverojatno mu bese ova so beshikata... glavceto mu odgovarase na 11+3 (Eden den razlika), a drugite merki otkako dobro me pritisna so aparatot na stomakot pokazaa 11+2, a prvicno 11+1. valjda ne e strasno ...
Женска немој да паничиш неколку денови не е ништо страшно како што кажа феминката над мене можеби има покасно зачнато. Моето бебче е од старт помало недела и некој ден и ми кажаа нема место на паника.