Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Ama bas nikakov problem nemas za sekirancija te uvaruvam.celo vreme razlicni merki mi kazuvaat.od sam povetok bilo dve nedeli pokasno(pod pretpostavka deka e pokasno zacnato) pa posle mi tekoa deka e ponapredno.ednas koga gi sporeduvav merkite primetiv deka i posebno sekoj organ otstapuva za ndkoj den primer glavceto odgovase za 20+4 racete za 20+6 itn...gresea i vo kilaza vo isti den dva eha pravev i na dvata razlicna kilaza mi rekoa.ima mnogu faktoti no nitu edwn ne e za panika ponekogas se zavisi i aparatot na doktorot i sekundata vo koja go merat bebenceto

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Крваната слика ми е Ок, но правев и уринокултура и вика бактерии - но габички +. Што значи тоа? На гин. сум во четврток.

3. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Dobar den zenski,jas eve sum ispituvam za skrien seker ,ednas me bocnaja sega uste dva pati ,ova cekanjeto mnogu dosadno :(

4. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Јас бев мила што барам некоја со висок притисок :) матичната ме испаничи скроз многу лош филм ми направи и од тогаш ми е константно висок , ако можи во лп да ти пишам ?

5. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Мене ми рекоа до 8 апчиња најмногу смеам да се напијам

6. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Jas mislam deka koga ika, se cuvstvuvat kako mnoogu slabi udari/bienja (neznam kako da go opisam cuvstvoto) i e edno podrugo, vo odreden intervali i trae malku podolgo vremenski od klocanjeto, i go cuvstvuvam samo vo dolniot del, najnisko dole na stomahot,kade sto mu e glavickata na bebeto. A koga kloca nekako se cuvstvuva mnogu posilno, se deformira i stomahot, i se cuvstvuva vo razlicni delovi na stomahot. Jas barem taka go cuvstvuvam razlicno koga ika i koga kloca :)

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Честитки Анастасија!!!

Јас сум денес конечно на преглед едвај чекам да видам што ќе каже и дали ќе го открие полот на другото бебе.
    Туку жени, што спремавте или тие што веќе се породивте, во какви алиштенца ги изнесовте бебињата? Дали купивте нешто посвечено или обична бебешка облека, шпихозни и тоа... Си викам мали се да ги тинтрам во којзнае какви алишта, ама па немам поима како идат тие работи.
    Ајде мислења?

На Lolipop23 и VedaG10 им се допаѓа ова.
  8. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    moze :hug:

9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    кај мене кога мрда цел стомак ми се бранува . А кога ика (претпоставувам дека е тоа икање ) е како пулсирање едно по друго . Моево не ика често :)

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Што помеко и поудобно за бебуп. Тие какви се згужвани уште дотерување им треба, ха ха ха. Сега е ладно, можеш слободно боди, чорапчиња на ноџињата и подебелки шпикознички одозгора. Скафандер не сум за, ама дебело ќебе и една корпа да се скрие убаво би ти препорачала. Секако кај тебе иде дупло се :D:D:D
    Покомптни работи за полесно да се облече бебуш.
    Има и прекрасби памучни работи. Со лесно

На pink95 и Offspring им се допаѓа ова.
  11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Уште не знаеш пол на едното бебенце? Леле јас мислев ова многу многу порано се открива.

12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Имам јас купено нови комплети такви повеќеделни, што имаат боди, она како хеланки доле со нозе и посебно иде горниот дел, имаше и капче и ракавици во сетот. Ама мислев да не е обично тоа, незнам дали ги изнесуваат бебињата во таква обична облека или во спектакуларна некоја бебешка хахаха

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Па секогаш беше свртено некако да неможе да се види. За едното дознав оти е машко.
    А ете имам другарка која има близнаци исто, девојчето се криело до крај, дознале што е кога се родиле.

14. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Тоа се комплети наменети баш за новороденче, бенкица, ѕиврички, боди, ракавички, капче и лигавче ставаат. Јас би додала и чорапчиња плус. Такви има во прекрасни шарички. Ништо друго не ти треба. Тоа уште ќе биде во фетусна положба, ха ха ха како марсовци се. А и премногу се кревки, комотно и памучно на почеток, ништо друго. Најмалку до три месеци. Тоа е мојот став. Одлуката е твоја секако ;)

На kikin, irenadaniel и Offspring им се допаѓа ова.
  15. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Dobar den. Jas sum 16+ 3, denes posle dolgo vreme povtorno imam macnini, mozebi sinoka preterav malku so grickanje semki mozno li e. Inaku koga moze da go doznaeme polot na bebeto imam termin na 6 dekemvri. poz I imajte ubav den

16. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Женски јас стварно многу си патам од овие мачниниве... Пак цела ноќ не спиев и еве пак ми се повраќа... јас веќе незнам што да правам дајте некој совет и кажете ми до која недела траат не се трпи ова веќе се чуствувам и дека ослабнав и крвта дека ќе ми ослабе... ;( :sweat:

17. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Да, и мене ми рекоја дека можи но доколку не ми се регулира со оваа терапија во моментов како што ги пијам.

18. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Примети што ти создава повеќе киселина. Јас благо не можев да јадам на пример. Ама ако лапнев нешто благо пред спиење пак ми се намалуваа мачнините. Тесто иато така ми правеше киселина, пиперки и млеко. Па ги избегнував тие работи. Обично до најмногу 16та недела траат. Ако и понатаму имаш мака совет со гинеколог

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Имам чорапчиња едно чуууудо! Дел купив, дел ми дадоа, на мм братучедка ми даде едно чудо шпихозни се нови, и ѕиврички, маичиња, чорапчиња, дури има и јакни хахаха, полн ми е плакарот со бебешки ствари. Имам преку 50 комада шппихозни кои на прерамки, кои на кратки ракави, кои на долги, во главно се плишани, многу убави нигде не се флекани ни скинати, исто и бодиња имам едно чудо, па и ми се насобра ем што ми даде, ем што купував хаха. Не мислам веќе ништо да купувам имам доволно за почеток, плус луѓе ќе купуваат и носат на повојница, ќе се собере тоа, мислам ќе има ствари кои нема ни да стигнеме да им ги облечеме. добро додуша, јас веројатно ќе стигнам да им облечам се дека две бебиња, знам братучедка ми кога ја прашував што да и донесам за малата ми рече што сакаш само немој алишта имам едно чудо неможам ни да стасам да и ги облечам сите па си ја модирам за по дома хаха.

На џунџуле му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Јас уште конкретно не сум одбрала што ќе биде, ама планирам боди и ѕиврички памучни оздола, и некои подебели шпихознички озгора и ќебенце наместо скафандерче. :inlove:

На Delfina15 и Offspring им се допаѓа ова.