Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Млекото обично го препорачуваат за киселини. И тоа ладно.
    Јас сега немам мачнини, киселини многу ретко - ама порано кога ми се јавувале само млеко ладно ми препорачувале и ми помагало

Pinky97 likes this.
  2. џунџуле

џунџуле Популарен член

Па секој различно, затоа ти велам, прумети после кое јадење ти е мака. Ќе го избегнуваш тоа. Во втората бременост на пример не можев овошје да јадам, а млеко си пиев без проблем.
    Нема лек за киселини и мачнини. При крај пак се јавуваат. Пробај пичесто по малку да јадеш.
    Знам инаку ми викаа цела маслинка со се семка да се лапне или две три зрна неварен ориз. Искрено не пробав ама викаа демек помагало.

Едит: :lol::lol::lol: јас се
    извинувам, мислев дека
    @Pinky97 go pisala postot

Pinky97 likes this.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Jas mislam deka vo 16 nedela najdobro se gleda, taka mi rekoa. Ti na 6ti ke bides veke 18ta taka sto verojatno ke otkriete pol :)

Mama_Mia likes this.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Јас знам дека бадеми помагаат за киселини. И жив ориз братучедка ми голташе :D
    Немам јас мака со киселини, изгледа моиве деца ќе бидат ќелави :D

Pinky97 and Delfina15 like this.
  5. џунџуле

џунџуле Популарен член

:emo::D Нема правило, јас со второт имав помалку киселини па имаше коса право за на фризер :emo::D

Pinky97 and Mama_Mia like this.
  6. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

7. mariz

mariz Форумски идол

Јас 9м се истурав од повраќање, бебе со две влакна родив :rofl: Другарка ич не повраќаше, роди бебе со коса до рамена, густа црна...

8. izmislena

izmislena Истакнат член

уште еден доказ дека се бабини деветини :)))))

Kitten and mariz like this.
  9. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

isto i kaj mene kako mariz, kako vlegov vo 8 nedela pa dodeka se porodam povrakav ali.prvite 4 meseci strasno pa ete nemase kosa epten minimalno

mariz likes this.
  10. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Девојки ајде и јас да ви се придружам на групава... веќе сум 19 недела и некако можам да кажам дека се спасив од оние утрински, па и дневни мачнини што не мачат. Сега само апетитот се зголемува ... :D Конечно после толку криење бебето ни го покажа полот...машко е :hug: :) Сега ќе видиме што не чека понатаму хехехе

Mama_Mia, Miami1, pink95 and 6 others like this.
  11. ssweety

ssweety Популарен член

Јас му зедов посвеченко , памучно блузиче со сатенска лептир машна, сатенско елече, памучни панталончина, капче, пупина и нараквичина. . . Целото комплетче е кремовко и тоа сатенот не е светликав. Несакав нешто секојдневно. . . Бидеќи еден куп има шпихознички кој ке го дотерувам секој ден. . . Вака свечено да си го земиме дома :inlove:

pink95 likes this.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Јас на родителите им кажав во 5 месец бидејќи се плашев од нивната реакција но се испадна супер, се израдуваа и се почесто ме бараат да ме прашаат како сме јас и мм.

Kejtovska, majavel1 and kavadar4anka like this.
  13. izmislena

izmislena Истакнат член

се земавте веќе? со среќа нека е...:l:

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Ме запроси па така дознаа мојте. Декември-јануари матично и венчавка во црква. А свадба после породување. Благодарам. :)

Miami1, LadyC, apple12 and 3 others like this.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Девојки, се вратив од преглед. Беба добра, ОПВ доволно, постелка не е презреана, така да рано е. Следен преглед за една недела, Тежиме 3 кг:inlove:
    Ама вагиналниот преглед беше:worried::x Не сум се уште отворена, грлото омекнато и скратено. @sunmoonstars Ептен на ист датум сме ние две. ;)Која прва ќе сподели искуство да видиме.
    @izmislena Те молам не се замарај со мерките од ехото, посебно што се работи за ден-два разлика. Баш тоа значи дека се е во ред, не може секое ехо исто да мери. Уживај си, настапува второто тромесечие, во кое ќе бидеш поопуштена и полесно ќе ти врви.

16. Надежна

Надежна Популарен член

Pa koj dojtor ti rece deka e problem za den dva,tri,ima zeni na koi sto so nedela dve ne im se poklopuva,zosto samo nepotrebno ti pravat stres,jas kaj maticnata od sto i e staro ehoto sekogas mi pokazuva nedela dena pomalce,kaj drugi pojke nedela dena ama bas ic ne se opteretuvam so toa, bitno e da e tuka nekade,a den, dva, tri e glupost da ti spomnat

17. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Здраво девојки.. да прашам дали некои има одено на часовите во ГАК и за што се збори првиот час.. Не сум во Скопје а од оваа недела почнуваат.. не знам дали да се вратам или може да почнам од наредната недела.
    Фала и поздрав

18. pepapa

pepapa Популарен член

Last edited: Nov 29, 2016
  19. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

По описот на исцедокот докторот ми рече дека најверојатно е тоа, исцедок со светла кафена боја.

20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Да ви се живи и здрави сонцата кои секогаш ќе бидат светлина во вашиот живот бидејќи тоа првенствено е најважно за една мајка. Тие всушност ќе бидат вашиот живот, најголема љубов и волја за се понатака. Ви честитам но се уште не знам како да ве тагнам нови мајки. :hug::hug::hug:
    Јас сум 20 недела, за две недели гинекологот ми кажа да одам во Систина или Ремедика, за скрининг 2000-2500, а заедно со 4Д околу 4 000 денари, дека не можело во државна веќе им рекле да не праќаат пациенти бидејќи ги враќале. Како изгледа тој скрининг, да не е нешто вагинално или исто се прави како ехо и како да закажам во Систина, се одлучив за таму ако воопшто го правам.

Sandrichka 89 and kavadar4anka like this.