Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Sveko moja vika samo sho kje go vidime kolkavo e jas kje mu kupam odelce satensko.. ne e sekoj den taa radost da rodis sin.. a pa od drugarka svekrvai ona vika shto poednostavno. neshto shto kje mozes lesno da go obleces da ne go maltretiras. Pa denes planiram da ja pakuvam torbata kje spakuvam i dvete varijanti kako kke se osekjam togas taka kje go oblecam.

На Offspring и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  2. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Прво треба да одлучиш кај кој доктор, др.Димчев или др.Петровска.... Јас бев кај др. Петровска за вториот скрининг и задоволна сум од прегледот...

На Miami1, Emana и gjoker4e им се допаѓа ова.
  3. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mamicki.... dali znae nekoja kolku kostaa na klinika DDimeri i Hemostaza so AFA i ANA? Ima li nekoja praveno vakvi ispituvanja? Zasto imalo nekoj osnovni ispituvanja na hemostaza ..ovie so AFa i ANA da ne se drugi i da ne ima razlika vo cena?
    Vi blagodaram

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bici05

Bici05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    106
    Јас бев во 22ра недела на втор скрининг во Систина кај др.Димчев. За закажување треба да си се јавиш со време зошто мене ми закажаа за 2 недели. Ехото не е вагинално те гледаат абдоменално и е 4050 денари. А со тој скрининг уствари ги гледаат подетално органите на бебчо дали се во ред

На Miami1 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  5. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Јас кога правев д димери и хемостаза не платив ништо, ова другово незнам што е ама веројатно нема да платиш зошто би требало за трудници и тоа да е бесплатно

6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.345
    Благодарам многу. А дали тогаш се добива слика и цеде од бебето?

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ми спомна затоа што за скрининг за Даун треба да е повеќе од 11, а јас рачунав дека сум 11+4, но по неговите мерки излезе на граница - 11+1. Ми нагласи дека не треба да ме загрижува тоа, ви спомнав и претходно, само првата реакција му беше: „зашо вака помало излегува сега“. И мене нели толку ми фали за да се загрижам. :)

8. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    А зашо само кај овие двајца доктори и велите? Секој доктор прави скрининг. Исто се сите - специјалист гинеколог - акушер. Некои од нив се рекламираат како „специјалисти“ за скрининг, но јас колку што знам специјалист за перинатална медицина во приватниве е само Адамова во Санте плус.

9. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Здраво женски, ние сега доаѓаме од контрола. Беба мирна, цтг не покажа ништо, денес последен термин, па ќе чекаме.

Матичната се запна за индуциран, среќа другиве доктори не се сложвеа, неќам така и многу ми е страв од то :(

Беба моја е 3100 тешка, а неделите не се поклопуваа, кажуваше за 37ма а денес влегувам 40та. Не знам која феминка имаше погоре пишано, за еден ден два не е страшно.
    Мене ми рекоа плус минус немало место за паника, бебчето било супер. Така да не знам и јас што да мислам.

На ssweety и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  10. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    Субспецијалисти за фетален скрининг освен адамова се Петрова од Ремедика и Димчев Систина
    И не е точно дека секој прави скрининг, можеби прават да ама не се субапецијализирани.
    Тоа се плус 2 години обука само за тоа така да не се баш сите исти.
    Ако веке даваш 4000 нека биде кај оние со диплома за тоа

Последна измена: 29 ноември 2016
    На Miami1, kavadar4anka и joy1 им се допаѓа ова.
  11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не е 4000. Вчера се вратив од скрининг во Ремедика, ми беше наплатен како обичен рутински преглед - 2100.
    Јас ѕвонев кај Петрова од Ремедика уште пред 2 недели пошто ми е позната, таа знае дека сум од старт кај друг доктор во Ремедика и ја прашав дали исклучиво таа ги прави скрининзите, ми рече слободно да отидам кај докторот што ми ја води бременоста, нема разлика дали ќе мери таа или тој.

12. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    Скринингот е 4000
    Тебе не ти запишал докторот во пресметката како скрининг(провери ке видиш) и тоа обично го прават за пациенти кои си ја водат бременоста во ремедика.
    Зависи за кој скрининг збориме
    12 и 32 недела ги прават и други
    Тој 20 мислам само Петрова го прави ама ете може му верува на докторот што те води па затоа така ти кажала. а и претрупана е со работа буквално.

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    dejki sea za sea sme dobri,samo cesto mi se stvrdnuva stomakot,ne pametam so prvoto kako bese,a pijam Mg+b.

14. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Кога се јавив во Систина за закажување ме прашаа кај кого сакам од двајцата...

15. Bici05

Bici05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    106
    За слики даваат,а за цеде јас не добив а и не ни знам какво е тоа цеде :D

16. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Јас женска сум 38+5 а мерките на бебето одговараат за 37ма и тежи 2800гр. Ама докторите викаат дека е супер бебчето и дека е спремно за излегување ако е помало.

На izmislena и jovana03 им се допаѓа ова.
  17. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Мене од 7-8ми месец не ми се поклопуваат неделите, ама чим викаат докториве дека е во ред , значи нема место за паника, тројца ме имаат гледано до сега. Сите викаат супер си е. Матичнава моја вели како глиста е , секој преглед различни мерки :lol:

На ssweety и izmislena им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    А мора ли Димчев или Петровска да прави скрининг? Јас ја следам бременоста во Систина и во 13 недела ќе правам прв скрининг, ама мојот доктор што ме следи ќе ми прави. Не ми спомна за димчев или петровска.

19. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Тоа се контракции. Се вежба стомакот. Пиј повеќе течност. Понекогаш од дехидрираност се јавуваат

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Да да за 12та недела...првиот скрининг. Ми рече дека мерките за Даун секој ги гледа, а за 20та ми спомна нешто ама не ја сфатив, веројатно за тоа збореше- во 20та кај неа да идам...
    Инаку да, не е запишано како скрининг - рутински ултразвук во бременост пишува.

На rajna-vojvoda му/ѝ се допаѓа ова.