зa трудници сo упaт oд мaтичен и сooдветнa шифрa се ти е бесплaтнo. Некoлку пaти испитувaв и ддимер и aфa , и се другo е пoтпoлнo бесплaтнo.
Миткo Ивaнoвски, кaј негo сум oдaмнa уште кoгa лечев стерилитет, пoсле прoдoлжив и сo бременoстa и oн и ме пoрoди
@izmislena од старт ми ја водат бебушка три дена наназад...така да сосема нормално е. Едноставно е покасно зачната. Дури и на последниот преглед ми кажаа главче на пр. одговара за некој ден понапред, стомакот некој ден наназад...но после стресовите кои си ги направив во првата бременост со споредби на милиметрачиња веќе не се замарам со такви податоци. Важно има континуиран развој и се си е во ред. Некој ден плус минус или цм секогаш ќе биде напред назад. На крај краишта ниту мерките кои ги земаат не се секогаш точни. Често повторувам дека на ден на пораѓај ми ја измерија ќерката 2.500 а ја родив вечерта 3.730. Цеде ниту јас не добив кај Димчев. Ниту слики уствари. Се остана на тоа дека малата не е наместена и дека не може да фати добра поза... Со првата бременост(странство) докторот си зеде повеќе време па правев некои вежби после кои бебушка се размрда и убави сликца извадивме. Таму добив и цеде. Кај Димчев беше се на брзаница. Задоволна од компетентност се друго никад више. Затоа и кај Петровска одев после тоа. Димери и јас прегледував во државна болница. Ми кажаа дека за трудниците се бесплатни. Појасов за трудници бил рај божји. Кој има мака и услови да го набави топло го препорачувам.
И мене ми кажуваат дека е помало. почетокот на бременоста беше една недела а во 8ми месец беше недела и неколку денови . Ама ми рекоја дека нема место за паника. Да ни се родат здрави прави па не е битно што се помали
Еј, каде го најде појасот? Јас уште сега сакам да си го набавам. Го глеав по сајтови странски, кај нас го немам сретнато. До душа не ни имам шетано нешто многу
Мојот гинекочог воопшто не ме замараше со бројки. Стално ми викаше дека не може секогаш прецизно да се измери, зашто не секогаш се погодува вистинскиот агол, бебуш често преташе, обично бегаат од снопот светлина. Така да оставете ги бројките, ако е нњшто алармантно аигурнп ќе ви кажат. Уживајте си во мешковците досека можете.
Јас се вратив назад, дома, во Германија. Заврши тримесечниот поседокот кај мајка . Тука бесплатно го добив со рецепта. @Mama25 сподели дека има еден, можеби има инфо плус доколку и е набавен од МАкедонија.
И јас не сум задоволна од Димчев. Бев еднаш и само мумлаше и се со потсмев некако ми одговараше на прашањата. И јас си реков кај него НЕ. А кај гинекологот што си одам во систина се убаво објаснува, позитивен и пријатен.
Zdravo majki i idni majki ja sum nova na forumot i ke bidam majka za 2 meseca, potocno 05.02.2017. Sakam da prasam dali nekoj od vas odi na sovetuvanje za trudnici, kade i kolku se plaka, pozdrav
Natasa na klinika za bremeni neli e se besplatno. Jas pravev na sekoi 10 dena merenje na D-Dimerite besplatno, (zosto kaj mene bea premnogu visoki) so upat od ginekolog.
јас денес бев на 2 скрининг кај димчев и платив 4050.многу се битни скрининзите би ти препорачала и првиот и вториот да си ги направиш кај саглам доктор.јас за првиот бев на гак и ден денес не можам да си простам.не дека не се спремни таму докторите ама после тоа од локалниве гинеколози добив илајда прашања на кои немав одговор и не можев да спијам дур не појдов кај димчев.
Blagodaram , sega bas mi spomnaa i drugi kade sto se rasprasav, ne znaev deka e besplatno. Odlicno...
Јас баш го рачунам д-р Хаџи Лега од Ремедика за саглам доктор. А не ми беше за плаќањето, бев спремна да го платам 3500 како што ми велеа дека коштало...