Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    12та колку што се сеќавам

На Miami1 и cat-woman им се допаѓа ова.
  2. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Од 11 та до 13 та недела

На LadyC, Bebulleee, Miami1 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Od 11 do 13+6. Jas taka znam.

На cat-woman му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Znaci mene na upatot mi pisuva priska 1 a go prasuvam za skrining maticniot vika rano e a togas odprilike ke bidam 11 nedela koga ke odam za priska 1.

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    36.349
    Благодарам многу. А дали тогаш се добива слика и цеде од бебето?
    Систина или Ремедика?
    Јас знам дека упатот за приска 1 се дава откако ке се направат некои мерки на ехото кои ги пишува на сликичката и најдобро е утредента до 12 сабајле се оди во Скопје заедно со упатот и сликичката, може и ден два покасно но најдобро е утредента за да бидат исти мерките од ехото бидејќи плодот брзо расте. Јас така бев.

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Napisav i pogore, Sistina

7. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Гледам @ssweety прашувала за појас,мене не ми е купен од тука јас го набавив пред 7 години од Загреб. Нјдобро да си прашаш кај матичната. Можеби би имало кај црвен крст продавницата за ортопедски помагала, штознам :wasntme:

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    36.349
    Вечерва слабо сме активни во труднички. Јас денеска еден круг низ град и измрзнав сега дремам под ќебиња и на лап топ никако не можам да се стоплам, се надевам дека не е многу штетно. Пиев увин чај по препорака од матичниот поради мали болки во долниот дел од стомакот и ми рече стапалата да ги чувам во топло. Многу сакам да се движам ама надвор минус температури и се за љубов за бебе си лежам дома во топло. Поздрав до сите. :hug::hug::hug:

На Acka22 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  9. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Женска јас имам пишувано дека имам појас и дека сум задоволна ...баш вчера и пишував на една феминка од каде можи да го набави :)

10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Kako se spravuvate so necisto lice vo bremenost?vo pubertet nemav tolku necusto lice :(;(

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    36.349
    Јас користев маст хлорамфеникол матичен дерматовенеролог ми ја препиша уште пред бременост и веднаш ми помага но само една недела ја користев па се помирив со состојбата на моето лице сепак нормално е во бременост, сега сум 20 недела и веќе почна да ми се чисти лицето. Ти која недела си?

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebce :)

Bebce :) Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Здр женички.. Како сте вечерва? Јас извесно време не пишував ама редовно ве читав ... Па честитки до новите мамички и со лесно на оние кои допрва ке си ги гушкаме ... Инаку сме 30 недела и утре ке одиме на преглед со мм да ја видиме малата ... Две недели поминаа од последниот преглед а ко два месеци да беа ... Во последно време се повеќе мислам на чинот пораѓај ... Прва бременост ми е од една страна се плашам од др страна не знам од што да се плашам ... Размислувам и каде за пораѓај ... Двата скрининзи ги правев во Систина .. За две недели сакам уште еден преглед во Приватна болница ама се двоумам да го направам во Санте кај др Јегени се изнаслушав и изначитав позитивни работи за Болницата и стручноста на др Јегени ... Ако имате искуства за пораѓај во Санте Плус пишете ... Извинете за долгиот пост и имајте убава вечер ...

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Јас имам катастрофално лице сега, а сум 11 недела.Мозолчиња еден куп и плус болни и ме чешаат :worried: Мастови не користам, не знам што. Само пудра и ако не ставам, сум катастрофа. Ти која недела си?

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    др. Гордана Петровска е во Систина
    https://www.acibademsistina.mk/mk/doktori/69-sitedoktori/338-d-r-gordana-petrovska

15. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    171
    Немам лично искуство ама имам читано многу коментари дека во санте плус во најголем број случаи го пораѓале со царски за да им земат повеќе пари. Прогуглај малку и ќе ги најдеш коментарите.

16. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Штом ви викале предходно дека ви е време, што чекате, сигурно се радуват , само на друг начин ја манифестираат радоста или пак ти погрешно си ја тумачиш ти нивната реакција. Мислам дека нема простор да размислуваш дека нешто не се среќни заради ситуацијата, штом си веќе во брак, го прифаќаат зетот, имаш таман години за бебе....Иначе и кај мене татко ми никако не реагира (некако како збунет да беше, чудна реакција за мене) исто и јас си мислев зошто така не искажува радост како мајка ми, сестра ми....но ете сега пред пораѓај се ми купува за бебето, ми спрема станот да бил тип-топ готов пред да се роди бебето. А иначе кога му соопштив, реакцијата му беше никаква, као "добро керко " и само тоа, да не знаеш дали му е мило или не а без причина, и јас една година бев во брак, зетот му е ок, 30 години.. Така да сега ти олеснило им соопшти, па уживај си во бременоста и ти посакувам лесна бременост.(y)

На Среќа, kavadar4anka, muchacha_a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Надвор од Македонија сум (Мичиген).

18. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Леле исто и јас.;( Значи на некои трудници како им се чисти лицето во бременост а за жал на некои колку многу им се расипува. За жал јас сум од оние вторите :(. цела бременост сум нафрлена со многу ситни мозочиња, особено во пределот околу брадата. Не се гнојни, но се многу ситни и многу на број. Си купив медицинска колекција за проблематично лице на Авен, го мијам и со термална вода Авен, но џабе, тука станува збор за хормони, силна крв, бебето ни ги црпи витамините...така да се надевам после бремеността кога ќе ни се стабилизираат хормоните да ни се исчисти лицето.
    П.с. Го знаеш оној бабински муабет:D оние кои носат машко бебе, се разубавуваат во бременоста, сјаат, а оние кои носат девојче не, напротив губат сјај на коса, кожа..., зошто девојчето им ја зима убавината :D

На irenadaniel и muchacha_a им се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas nosam devojce i mozam da se pofalam so najcisto lice i najsjajna kosa vo site ovie moi skromni 27 god. :) mm mi veli poubava sum mu bila bremena ( mafta i toj malce). Se razbira site stari kolegi, komsii, tetki se ubedeni deka masko nosam ;)

На jovana03, Bebulleee, Smizzy и 6 други им се допаѓа ова.
  20. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Мами еден совет?! :fubar: 12 недела од бременоста сум,и сакам да прашам ако имате информации некои за тоа дали е во ред да се прават ноктите во текот на бременоста ( зборувам за гелни,нивно печење...) има ли некакво штетно влијание од uv зраците од т.н. печки или не?! :fubar: