Heheh sto ti kazuvam jas za babinskiot muabet,stom si razubavena i sjaes vo bremenosta odma masko nosis
Jas koga prasav za istoto imase razlicni mislenja nekoi rekoa deka vo bremenosta noktite se naj sjajni I najzdravi I deka nema nikakva vrska gelot so bebeto a nekoi pak deka e stetno za bebeto, mene nekoi prijatelki mi rekoa duri I da ne se lakiram zasto bilo stetno. Na tebe e da odlucis, toa e moeto iskustvo. Poz mamicki I leka vi nok
Баш пред некој ден за истава тема се правеше мубет з ...и секоја феминка си има свое мислење ... Мое лично мислење е дека ув зраците се штетни .... можиме да поминиме и 9 месеци без нокти .се за нашите најмили. Сепак тоа си е твое право сама треба да си одлучиш,
Луѓе за пораѓај не се препорачува да се лакирани, јас пак така знам, ноктите требало да бидат чисти оти по нив се гледале некои работи во текот на пораѓајот. Инаку вака не би требало да е штетно, @winter flower јас би со обично лакче, не мора гел и зраци но како сакаш, нацртај си ги оти да не, убаво изгледа Ама кога ќе дојде време за пораѓај тогаш препорачуваат да се чисти т.е. нелакирани
28 nedela sum,ama liceto za celo vreme mi uzas ,pred eden mesec mi bese malku po cisto sega povtorno ista prikazna
xaxaxa i ojata e zenska zatoa sum grda xxaxax ke se tesam taka,i mene inaku mi e naj necisto kaj bradata
Jas sum 28 nedela ,no liceto od pocetok na bremenosta mi e necisto,pred okolu eden mesec mi bese malku podobro sega pak isto,se nadevam ke se sredi poslem poroduvanje,inaku vo prvata bremenost edno mozolce nemav
Според мене тоа се бабини деветини. Имам машко ,трудна со женско,лицето ми е чисто. Се е до хормоните и храната и козметика. Купам нешто нивеа или посебно лореал неможам лицето да го оправам.
Ќе си имаме убавици уште малку, така да ќе го преживееме тоа со расипаното лице хихихих. Нормално е тоа хормони....После пораѓај ќе се средиме, ќе слабееме, ќе се вратиме во форма....ќе сјаеме од среќа
така е, така е, јас тоа со муабетот машко-женско како изгледаш во бременоста, го кажав во контекст на шала Секој организам е различен, кај секого бременоста е различна, но во случајот со кожата и косата, хормоните си го прават своето.
Незнам која е причината, но тоа е точно дека ноктите на пораѓај не треба да ти бидат лакирани, А која е причината незнам. Кажувам од искуство на другарка ми во Систина се пораѓаше и кажаа да си го избрише лакот.
Затоа што ако нешто недај боже и се случи на мајката, прво по ноктите ќе се познае - ќе помодрат. Ми го објаснија ова пред операцијата на матката лани...Ми дадоа ацетон да го избришам лакот, тогаш не знаев.
При секоја операција , интервенција и пораѓај ноктите мора да се чисти бидејќи доколку настанат некој компликации и промени на организмот прво помодруваат ноктите на прстите и се знак за интервенција на докторот, затоа бараат да не се лакирани
Точно. И плус прочитајте ја породилната приказна на Крисула има напишано за ноктите. Јас нокти не лакирам и не чувам долги.
Zdravo majki i idni majki Koga bev na posledniot pregled na 18.11 jas bev 29 nedela, a bebeto bilo 30ta nedela i doktorkata mi vika deka bilo ponapredno za 1 nedela,pa me interesira dali e vaka i kaj vas? Pozdrav
и кај мене исто, во 27 недела последен пат кога бев... тежок беше 1.200 грама... недела дена поголемко според мерките одговара уште од почетокот