Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Да не се бабиниве деветини нема да е интересно, само кога ќе ми текне како свекрва ми кажуваше по некое од деветиниве пред 7 години леле како сум се нервирала , си вриев (facepalm):D не за друго сега ми се смешни ама тогаш ме тераше да ги применувам. Не се пружале алишта навечер бебе ќе имало несоници |(

Ова со фарбањево на коса и правење нокти ич да не се замрате, воздухов и водава од чешма се поопасни од се. Јас не се фарбам само знам дека има фарби без амонијак на база на овишни киселини па моѓе да ги смените со такви. Нокти правам и сум правела до сега, децата ми се во ред, нормално ги вадам пред операција. На се не верувам што ќе прочитам правило бр 1:)

@vitamina колку позитивно женче си ти не е нормално. Ме потсети првиот пат кога одев на секоја контрола кога ќе чуев срцева акција ми извираа солзи а срцево како од уста да ќе ми излезеше. Не дека сега не ми е така ама тие први чувства не се забораваат. Овој дел од ѓивотот има неописливонзначење за секоја мајка. Благословени сме како жени што можеме да го искусиме тоа чувство.

@ssweety се извинувам сум те помешала со некој изгледа.

На winter flower, vitamina и MiloMalo им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    А мене ми кажуваа дека ако клоцнеш мачка детето ќе ти крчи. Хаха, глупости.

На rajna-vojvoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ако имаш дома кабли и чуда и ги прескокнуваш детето на вратот ќе ти имало од оние едни ситни израстоци, не се брадавици, ама слично на нив, незнам како се викаат :rofl::rofl:

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    36.349
    За тоа ако украде бремена жена нешто имам повеќе пријатели што мајка им украла нешто и имаат белег. Јас не верувам во такви работи, но ете постојат. Јас крадев сливи кога не знаев дека сум бремена и се фатив за стомак па сега чекам да видам дали ќе има бебето сливче на стомаче хехехехех :$

5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Да, и тоа се однесува за плодови. Затоа пред да земеш, треба да кажеш, хаха

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    бабиниве деветини ме изнасмејаа
    зар уште верувате во тоа :D

На izmislena и joy1 им се допаѓа ова.
  7. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Zdravo na site idni mamicki jas vcera razbrav deka sum bremena posledno mi dojde na 1 noemvri imav rana ovulacija okolu 10ti mislam si imav siptomi premnogu potev, gradite me bolat kako nikogas do sega, bolka dolu nisko, omalaksanost, pospana sum i veke snosti povrakav... vcera sabajleto pravev test digitalen sto pokazuva nedeli i mi pokaza 2-3 nedeli. Sto mislite koga da odam na ginekolog? Ako odam utre da ne e rano za da se vidi?

На Mama_Mia и pink95 им се допаѓа ова.
  8. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Честитки :) За на гинеколог е рано многу, барем уште 3 недели да поминат за да може да се види нешто а може и срценце ќе може да слушнете ама сега е многу рано.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Прво треба матичната да ти даде Потврдата, потоа таа потврда ја носиш во ФЗО за потпис и печат. . . И со таа потврда одиш во продавница за ортопедски помагала и ќе си земиш појас. . .

10. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    мила како сте?
    пиши кога ќе можиш:hug::hug::hug::hug::hug:

11. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Епа супер, одлично :clap: Фала меше :*

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @MiloMalo само кога ќе ти ја даде потврдата матичната да не се испаничиш. . .
    Кај мене на потврдата пишуваше заканувачки абортус. . . Наводно таква била шифрата.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    А зошто не чинело бебчето да го редиш пред огледало, и не чинело да му викаш маче, па макар и од што ти е мило? :rofl::rofl:
    На секое прашање добиваш одговор : "епа не знам така ни рекле, така ви велиме" |(

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Добро вечер на сите. Осеќам сака вирусов да ме совлада.:( парацетамол смеев да се напијам така?

15. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Да, смее парацетамол

16. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Добро вечер пупиња!!

Прво за тоа за лицето јас носам машко лицето катастрофа ми е од почеток. Така да нема вистина во тоа. Секоја жена е приказна за себе.
    Второ за ноктите јас сама ги правев низ цела бременост и мирисав тоа акрилот и гелот и седев под ув со ноктите жива сум уште ништо не ми е.. фала у на Господ. Исто точно е дека треба да ги чуваш нелакирани за време на пораѓај зошто ако се деси нешо по ноктите се гледа-помодрувале.
    И фајнали трето за косата може да се издржи и без шишање и фарбање ако ви е шубе.
    Јас сум ептен урасната чекав толку ќе почекам уште малце не ми е итно.

Ајде и јас да кажам една бабина деветина (од свекрвами мајка им рекла на мојте родители)- Не се купува злато на неродено бебе.

@orhideea Добредојде мила, Имај лесна бременост. Јас би ти препорачала да идеш кај матичниот да ти потврди бременост прво после они ќе ти закажат кога треба и каде треба да одиш.

17. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Ти ако сакаш оди си на гинеколог, чисто така да те информираат за важните прегледи, во кои недели да одиш на преглед, но мислам дека уште е рано да се види на ехо нешто. И јас исто како тебе отидов толку рано, но направив само тест преку крв за да се осигурам уште повеќе дека тестот што го правев дома е точен, па гинекологот ме информира кои недели се задолжителни да одам, какви витамини да пијам....такви работи, но ако мислиш да те гледат на ехо мислам дека уште е многу рано да се види нешто. Поздрав и имај лесна бременост!:)

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Vistina e za belegot, jas imam crna sliva na desnata noga, toa bilo dodeka si bremen ako se posluzis so nesto sto ne e tvoe I nenamerno se fatis za tvoeto telo deteto ke go ima znakot. E sega neznam kolku veruvate, posto jas go imam veruvam vo toa :wasntme:

19. ijoana

ijoana Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    19
    Jas imam bombona na nogata haha majkami ukradila bombona od na svadba I jas si nosam beleg kako dokaz I veruvam :)

20. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    И брат ми има некаков белег на раката,јас немам.и синко има над газето како грозје сигурно сум скинала не се секавам.
    Туку жени вие дали купивте пижами за во болница нагоре може со копчиња за полесно доење,а дали може пижами за природно пораѓање,со царски тие знам можат да носат а другите?шти мислите?