Добар ден колешки. Денов тежок, вирусот сака да ме фати јас не му се давам. Инаку да ви кажам тоа со крадењето и дека детето ќе има белек нема врска, тестирав во првата бременост. Имено мм верува во такви работи и ме отече со тоа да пазам. Дури и кога одевме кај моите да не сум пипнала бла бла инаку јас сум таму дома. Толку ме нанервира што дури од продавница украдов еден предмет (мал триаголен) и се фатив за газот. Мм дома се распамети . Па детето нема триаголник на газето. А морав од продавница да го украдам за да биде баш крадење, да не биде сум лажирала после. ахахаха @muchacha_a јас за болница не купив пижами. Во чаир на приемот ни папучите не ми дозволија да ги задржам. А и што функција ќе ми завршеа еден пар пижами. Од што крварев ми менуваа по три спавачи дневно во болницата.
Суеверие,фризерката ја прашував дали има трудници муштеривки и ми кажа не самошто се шишаат туку и се шатираат.Твој избор
опаа значи да одам да се пролепшам без да му ја мислам.фала ти за информацијата ама ќе мора да го одложам фризерот дека вчера и денес сабајле многу ниско ме клоцаше бебето некое мавање во мочниот канал и скроз доле мислев ногата или раката му е блиску отворот.се исплашив малце повеќе му се јавив на матичниот ми рече да лежам повеќе и да мирувам а јас 80 посто од времето мирувам дека сум на боловање.некој со слично искуство?
Zenski pomagajte.na brisenje vo wc imav epten malku krv.ne e ni kapka tuku epten malku.maticnata mi rece lezi ne se grizi som nemas bolki.moze da mi e besikata?nekako mi dostude vcera pa ne znam.pijam brusnica i uvin.a 21 nedela sum.ako me mi se smiri do vecer odam na ginekologija.ako imala nekoja slicno iskustvo ve molam spodelete
Idni mamicki ve molam za sovet. Jas rabotam kako sobarka vo hotel pred 10 dena pocnav sezonska rabota ama razbrav deka sum bremena 3 ili 4 nedeli veke i znaci rabotava mi e postojano vo dvizenje moram da se navednuvam nekogas i na kolena da kleknam, pa duri go namestam krevetot... ne mi e bas lesna sto mislite vie da se otkazam ili da po odam uste malku na rabota??? Inaku i na doktor nemam pojdeno bidejki uste e rano ke pocekam barem uste dve nedeli.
Добар ден мамички Веќе сме 7ма недела знам дека уште е рано за се,но мене ме фаќа многу голема возбуда и малку страв... Мачнините полека ми стануваат се поретки и дајбоже вака и да остане. Сакав да ве прашам дали си пиете витамин Ц затоа што јас си го пијам секој ден по некогаш и Б6, а прочитав некаде дека несмеело без препорака од доктор ама што знам не би требало да е штетно м? Имајте убав петочен ден мешиња!
Најубаво да одиш на доктор да те види и да се консултираш со него тој најдобро ќе ти каже,но ти сепак биди колку можеш по внимателна на работа и не се напрегај и не кревај тешко. Со лесно нека ти е бременоста
Fala ti na odgovorot kolku sto mozam se pazam i ne krevam tesko no pak samata rabota si ima ponekogas teskotii toa sto moram poveke pati da se navednuva i posle po malku me boli stomakot ke vidam kako ke mi bide pa ako ne ke otkazam bebus mi e na prvo mesto
јас сум 8ма недела и исто имам мачнини и немозам да јадам се што сум јадела претходно и таа колицина внесувам сега повекје овошје и зеленчук и многу вода ... а од витамини пијам само фолна и магнезиум директ 400 од алкалоид во него има и Б6 а за ц витамин ми рекоја да не пијам бидијќи правел контракции и не било убаво да е конзумира во бременост посебно без препорака од доктор
Имаш и магнезиум со вит. Ц Јас го земав него нарочито, ми го препорачаа за црвенки-капилари ми се испојавија по цело тело
можеби и помага во некои ситуации не викам не меѓутоа без препорака не би се осудила да земам секакви витамини бидејки некогаш и нивното мешање и презаситеност е штетно .... кажувам што ми препорача гинеколот бидејќи прашав за витамин ц дали да конзумирам ми реце не неа потреба колку е убав толку е и лош бидејки прави контаракции на матката и треба да се конзумира само по препорака
Нормално де, секој си кажува свое мислење Секој со свое искуство. Знам многу трудници овде што пиеја витамин Ц затоа кажав
helloo denes bev kaj maticnata imav nekoi pojaki bolki vo jajnicite podolgo me drzea preladena sum i cesto mokrenje sve na kup i.mi prepisa pancef da pijam i vaginalni poliginax bebusot si e dobro sve e ok ama jajnici ne smeelo nikako da me boli dali nekoa piela pancef vo bremenost neli se malce prejak antibiotik :/ pa i vo upatstvovo citam ne se preporacuvaat ama stom ginek gi dava valjda e ok ....
А како ти даде антибиотик и тоа Pancef, ти направи ли крвна слика, CRP, брис, антибиограм? Некако не ми се јасни докториве што пишуваат антибиотици како бонбони да се. Јас сум за антибиотик само ако има оправдана причина за тоа. Ако ти е испитано дека имаш бактерија и што бактерија и врз основа на тоа да ти испитаат кои антибиотици би биле најсоодветни за лечење на истата.
и јас денес цел ден во вц.пијам брусница, увин чај и топлам нозе.однесов мокрача ама утре ќе кажат дали сум за терапија или не.ме уплашија што сум 5 месец па не можело антибиотици ако имало бактерија ќе требело да лежам на гинекологија да примам терапија преку вена.е уште ова ми требеше.мислам дека таму ќе се домрднам.хелп ако имате некој совет