Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Женски а имате ли проблем со вагиналниот исцедок? Јас имам зголемен исцедок дури како грутки на гаќичките со жолтеникава боја и мирис ама ниту ме чеша ниту ме пече. Претходната недела кога бев на гинеколог ми рече дека било нормално повеќе исцедок ама мене ова ми личи на инфекција некоја и страв ме фаќа а наредната недела имам пак закажано преглед... се мијам често па незнам дали и со канестен да се намачкам?

2. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    2.197
    Како бе неможе во 5ти месец антибиотици!? Секако дека може и мора доколку има индикација,нетретирана инфекција може да доведе до посериозни последици.
    Од друга страна пак,воопшто не ги оправдувам докторите што на "лепе очи" без никакви испитувања препишуваат антибиотици. Мојот матичен гинеколог е таков,му велам ме заболува стомак имам појак исцедок веднаш ми дава 10 дена антибиотик плус вагиналети,без преглед,без анализи без ништо! Секако си одам на приватен кој е позаинтересиран околу проблемите и соодветно врз основа на испитувања ми препишува третман...

3. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    затоа однесов мокрача за уриникулутура со антибиограм за утре со резултатите да одам кај гинеколог да видиме што ќе препише.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Јас само да ве поздравам, многу ми фалите! Вчера не објавија на страната на Систина со Константин Филип ( не се кријам иако е нели као анонимен форумов) и сум пресреќна.
    Еден совет од мене до вас ко сестра. Не бркајте познати доктори секогаш. Не значи дека ќе е се точно што ќе кажат, може многу да им промакне од гужви. Пример, сите го форсаат Димчев пошо е име веќе, нели „бренд'' од Систина. За мене лично, Ана е светица. Јас и иако многу од вас може прв пат слушате за неа, не ја менувам и ќе раѓам пак само ако имам пари да ме породи она. Жената како се посветува значи царица е.
    Типичен пример, јас бев од Ана страната, мојата цимерка беше од Димчев у соба.
    Димчев ја виде еднаш неа и раната и ја провери баш кога беше дежурен и толку. Ана ми доаѓаше на посета по 4-5 пати на ден, го гушкаше бебо и мене ми се посвети цела бременост максимално.
    Не ги судете луѓето по годините, некои имаат многу повеќе материјал од она што очекувате. Ова е мое искуство. :)
    Ве бакнувам !

На Среќа, mikimaus123, kavadar4anka и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    nisto ne ispitav otidov poradi jaki bolki i bodezi na jajnici cesto mokrenje sakase i na bolnica da me praka da lezam ama nesakav i kao demek so pancefov ke pominelo ama mi e misla nekako

6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    ajde barem ti ke ispitas mene onaka mi dade terapija so ovie simptomi isto

7. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Нормално е зголемен исцедок, тоа е нема кај да го носиме :D
    Не се секирај, почекај до наредни брисеви, и јас имам многу, мислев дека имам бактерија исто, среќа немав.
    Уживај, миј се редовно и гаќи мењај :D

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Да не мислеле на месо од був? :rofl:

На AnaMarijaAa, Pinky97 и izmislena им се допаѓа ова.
  9. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Види резултатите како ќе бидат од уринокултура.Пред се мирување само до вц и вкревет,најдобро да појдишна оделение гинекологија во твојот град ќе ти кажат шо е најдобро.Јас пиев дабрастон и примав инекции прогестерон депо меѓутоа пред 21 недела.До тогаш мигрирала плацентата и било често крварење.То ти е мој совет...глеј прај таму ќе си под надзор и ќе ти ги зиркаат бебушите на ехо по потреба.

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Se porodiiiiiiiv,lele kolku e ubavo cuvstvoto

На spirkovski, AnaMarijaAa, Mama_Mia и 30 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    @orhideea честитки и со лесно.
    Закажи си на гиниколог и веднаш поразговарај со истиот околу работата, ако тој смета дека можеш да работиш откако ќе те прегледа и ќе увиде дали е се во ред океј ако не ќе оставиш. Но, не слушај никого освен стручениот лекар тој најдобро може да ти одговори околу ова прашање.
    Почетокот на бременоста е секогаш ризичен тоа го знаеш, затоа не се напрегај многу и не давај се од себе, ќе мораш да "ескивираш" од ситуацијата помалку и многу многу да не бравташ од работа тоа е фактот.
    Имало и ќе има куп луѓе што работат физичка работа во бременост но не сите организми и бремености се исти да така тоа ќе зависи од тебе и што ќе ти каже гиникологот.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Да сте здрави и живи , Господ да е со вас! :*

13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Фалиш и ти само да си знаеш :) гушкај го бебушот и посетувај не кога ке можеш:hug:
    И да ве видов на страната, прекрасни сте :sun::hug:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Честитки,здрави живи весели да сте.Гушкајте се

15. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
  16. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Falisss Lady,ja nema i @BirMelek nitu @kikin i drugite sto ne gi nabrojav falat,sto bea tuka sekojdnevno,se prazni temava ,ajde neka doagjaat novi trudnicki pobrzooooo

На kavadar4anka, kikin и LadyC им се допаѓа ова.
  17. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Јас си купив две ноќница за доилки (онакви со копчиња горе) се надевам дека даваат на државно да си носиш од дома твоја. А дводелена пижама знам не даваат.

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Мамички да ве прашам, оние кои веќе се породиле, дали знаете или од искуство некоја да каже, доколку си ставите од дома чепче за прочистување, дали пред пораѓај во болница пак ти стават чепче за прочистување, или не штом од дома си си завршила работа со празнењето на цревата. Сигурно некаде низ темите се наоѓа одговор на моето прашање, па се извинувам ако се повторам.

19. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    Cestitki, zivi i zdravi da ste!

20. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Cestitkiii, da ste zivi i zdravi i golemi da rastete!:)