Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Женски а имате ли проблем со вагиналниот исцедок? Јас имам зголемен исцедок дури како грутки на гаќичките со жолтеникава боја и мирис ама ниту ме чеша ниту ме пече. Претходната недела кога бев на гинеколог ми рече дека било нормално повеќе исцедок ама мене ова ми личи на инфекција некоја и страв ме фаќа а наредната недела имам пак закажано преглед... се мијам често па незнам дали и со канестен да се намачкам?

2. Grungie

Grungie Популарен член

Како бе неможе во 5ти месец антибиотици!? Секако дека може и мора доколку има индикација,нетретирана инфекција може да доведе до посериозни последици.
    Од друга страна пак,воопшто не ги оправдувам докторите што на "лепе очи" без никакви испитувања препишуваат антибиотици. Мојот матичен гинеколог е таков,му велам ме заболува стомак имам појак исцедок веднаш ми дава 10 дена антибиотик плус вагиналети,без преглед,без анализи без ништо! Секако си одам на приватен кој е позаинтересиран околу проблемите и соодветно врз основа на испитувања ми препишува третман...

3. Miami1

Miami1 Истакнат член

затоа однесов мокрача за уриникулутура со антибиограм за утре со резултатите да одам кај гинеколог да видиме што ќе препише.

Grungie likes this.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас само да ве поздравам, многу ми фалите! Вчера не објавија на страната на Систина со Константин Филип ( не се кријам иако е нели као анонимен форумов) и сум пресреќна.
    Еден совет од мене до вас ко сестра. Не бркајте познати доктори секогаш. Не значи дека ќе е се точно што ќе кажат, може многу да им промакне од гужви. Пример, сите го форсаат Димчев пошо е име веќе, нели „бренд'' од Систина. За мене лично, Ана е светица. Јас и иако многу од вас може прв пат слушате за неа, не ја менувам и ќе раѓам пак само ако имам пари да ме породи она. Жената како се посветува значи царица е.
    Типичен пример, јас бев од Ана страната, мојата цимерка беше од Димчев у соба.
    Димчев ја виде еднаш неа и раната и ја провери баш кога беше дежурен и толку. Ана ми доаѓаше на посета по 4-5 пати на ден, го гушкаше бебо и мене ми се посвети цела бременост максимално.
    Не ги судете луѓето по годините, некои имаат многу повеќе материјал од она што очекувате. Ова е мое искуство. :)
    Ве бакнувам !

5. Poppins

Poppins Популарен член

nisto ne ispitav otidov poradi jaki bolki i bodezi na jajnici cesto mokrenje sakase i na bolnica da me praka da lezam ama nesakav i kao demek so pancefov ke pominelo ama mi e misla nekako

6. Poppins

Poppins Популарен член

ajde barem ti ke ispitas mene onaka mi dade terapija so ovie simptomi isto

7. jovana03

jovana03 Популарен член

Нормално е зголемен исцедок, тоа е нема кај да го носиме :D
    Не се секирај, почекај до наредни брисеви, и јас имам многу, мислев дека имам бактерија исто, среќа немав.
    Уживај, миј се редовно и гаќи мењај :D

Pinky97 likes this.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Да не мислеле на месо од був? :rofl:

AnaMarijaAa, Pinky97 and izmislena like this.
  9. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Види резултатите како ќе бидат од уринокултура.Пред се мирување само до вц и вкревет,најдобро да појдишна оделение гинекологија во твојот град ќе ти кажат шо е најдобро.Јас пиев дабрастон и примав инекции прогестерон депо меѓутоа пред 21 недела.До тогаш мигрирала плацентата и било често крварење.То ти е мој совет...глеј прај таму ќе си под надзор и ќе ти ги зиркаат бебушите на ехо по потреба.

Miami1 likes this.
  10. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Se porodiiiiiiiv,lele kolku e ubavo cuvstvoto

11. vitamina

vitamina Форумски идол

@orhideea честитки и со лесно.
    Закажи си на гиниколог и веднаш поразговарај со истиот околу работата, ако тој смета дека можеш да работиш откако ќе те прегледа и ќе увиде дали е се во ред океј ако не ќе оставиш. Но, не слушај никого освен стручениот лекар тој најдобро може да ти одговори околу ова прашање.
    Почетокот на бременоста е секогаш ризичен тоа го знаеш, затоа не се напрегај многу и не давај се од себе, ќе мораш да "ескивираш" од ситуацијата помалку и многу многу да не бравташ од работа тоа е фактот.
    Имало и ќе има куп луѓе што работат физичка работа во бременост но не сите организми и бремености се исти да така тоа ќе зависи од тебе и што ќе ти каже гиникологот.

orhideea likes this.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Да сте здрави и живи , Господ да е со вас! :*

13. majavel1

majavel1 Популарен член

Фалиш и ти само да си знаеш :) гушкај го бебушот и посетувај не кога ке можеш:hug:
    И да ве видов на страната, прекрасни сте :sun::hug:

LadyC likes this.
  14. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Честитки,здрави живи весели да сте.Гушкајте се

15. Надежна

Надежна Популарен член

Cestitkiiii!!!

16. Надежна

Надежна Популарен член

Falisss Lady,ja nema i @BirMelek nitu @kikin i drugite sto ne gi nabrojav falat,sto bea tuka sekojdnevno,se prazni temava ,ajde neka doagjaat novi trudnicki pobrzooooo

kavadar4anka, kikin and LadyC like this.
  17. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Јас си купив две ноќница за доилки (онакви со копчиња горе) се надевам дека даваат на државно да си носиш од дома твоја. А дводелена пижама знам не даваат.

muchacha_a likes this.
  18. sunmoonstars

Мамички да ве прашам, оние кои веќе се породиле, дали знаете или од искуство некоја да каже, доколку си ставите од дома чепче за прочистување, дали пред пораѓај во болница пак ти стават чепче за прочистување, или не штом од дома си си завршила работа со празнењето на цревата. Сигурно некаде низ темите се наоѓа одговор на моето прашање, па се извинувам ако се повторам.

19. pepapa

pepapa Популарен член

Cestitki, zivi i zdravi da ste!

20. sunmoonstars

Cestitkiii, da ste zivi i zdravi i golemi da rastete!:)