И јас цело време се правам јака ама подсвесно си се плашам и можеби затоа притисокот ми е висок. Мене чепот ми падна уште пред недела и пол кога ми потврдија дека сум еден прст отворена и ми рекоја да чекам да ме фатат болки или па стврднување на стомакот ... кај секоја е различно можи да пукни водењакот.... и ми рекоја да не се преоптеретувам со знаци за пораѓај бидеќи тие се познаваат нема промашување.
И мене ми е страв од пораѓај, болки, па дали ќе знам да напнам како што треба и слично. НО, она што највеќе ме плаши, а кое не смеам да го споделам со околинава, зошто одма ме караат дека сум негативна и слично, е дали со моето бебе се ќе биде во ред после раѓањето. Одам дотаму што си замислувам дали ќе има доволен број прсти на раце и нозе, очи, уши и слично. Може психопатски звучам, ама ова постојано ми се врти во глава. Има ли некоја што помислува на вакви глупости или единствена сум? За се во живот сум ваква, мислам повеќе од колку што би требало
Кога паѓа тој чеп дали брзо пред да се породиш или може да се случи пример и месец однапред да падне и како знаете дека е тоа тоа, дали истекува поголема количина крв или е минимално и колку време трае тоа крварење?
Женска значи јас и ти тука сме со термините И на моево некако во меше му е убав си пливка, а јас цела бременост немав никаква мака како да не бев бремена ама последнава недела ми е катастрофа ...изнастинав и неможев да спијам а сега последниве 2 дена мн грбот ме боли ...од болка неможам да спијам и само под парацетамол сум :/ ајде при крај сме се ќе заборавиме кога ќе си ги гушниме најмилите ..
За болки во грб не зборувај. Навечер кога ќе станам за до вц се држам за ѕидови додека одам, како дух сум. Заедно со грбот болат и колковите. Си велам како ќе туркам на пораѓај со овај болен грб
Ме потсети на мене. Баш помислив деновиве на тебе, дали си породена или при крај, гледам уште малку останало. Истиот страв го имав, ама верувај се ќе е во ред со бебето. После ми беше криво што максимално не уживав во бременоста до крај, ќе знам за друг пат. Со лесно да си поминиш на пораѓај, ќе чекам убави вести.
@ssweety Јас од денес си очекувам, падна чепот, ја ќе си чекам болки @BirMelek Не си единствена, и ја сум иста, само што го немам споделено тој страв со некого, пошто знам дека ќе ме искараат. А потсвесно ме маваат и други филмови, си помислувам и на најлошото @LejdiD Чепот паѓа во 9ти, кај сите различно е. Еве мене денес ми падна, а сум со 6 дена после термин. Не истекува голема количина, не грижи се, кај мене беше малце, но кафеаво, како мрсул
@jovana03 Знам кои други филмови те тепаат, истите ме тепаат и мене. Се надевам малку остана и кај двете и се ќе биде во ред. @kristina.k фала на утеха женска, веројатно сите низ исто сме врвеле, а нашите приказни па ептен се слични. Се надевам ќе ви пишам убави вести за брзо
Пребројано ми е се и покажано на ехо. Сите доктори верувам обрнуваат внимание на тоа. Ама....карактер си е ова моево, ништо друго
Ако има некој поискусен имам едно прашање во врска со чепот:дали може да паднит пред 9 месец уствари во 35 недела?
А нешто да не пијаш за грбот? Јас од што неможам да спијам морам парацетамол да се напијам за да подзаспијам малце. :-\
Nisto ne pijam. Ne mi teknalo ni paracetamol da zemam. Koga epten se ukocuvam gi pravam vezbite sto ni gi pokazaa na skola i mi pominuva malce, pa posle pak istata pesna. Iskreno poveke sum preokupirana so kiselinite, tie poveke me macat.
И мене истите мисли секој ден ми се моткаат во умов . . . Само си чутам да не ме караат , а и затоа и овде не пишувам да не бидам погрешно сватена. . .
Mora nekade da se iskazeme. Sega znam zosto se nerviraat trudnicite so nadminat termin. Samo se da se zavrsi dobro drugo ne e vazno. Sepak, jas bremenosta, pokraj toa sto e blazena sostojba, ja kvalifikuvam i kako mnogu stresen period od zivotot vo koj mislite ti se non stop preokupirani so strav i neizvesnost od ona sto sleduva.
Се приклучувам и јас во клубот на паничарки. Не толку од пораѓајот колку од тоа дали ќе биде се во ред со бебушот. Буквално за истите работи што рече БирМелек. Дали ќе е физички во ред, дали ќе гледа, дали ќе слуша..... И секако со никој ги немам споделено црниве мисли, зашто мислам дека сите ќе ме критикуваат. Кога сум сама и кога се задлабочам морам да се штипнам силно за да престанам, дури и шамар самата си имам мавнато за да си ги оттерам мисливе.
Мене ми падна, па три дена по малку црвено, розевко и проѕирно лигаво имав, значи 3 дена по паѓање на чепот се породив, иако протекуваше нешто кога ми пукна водењакот тоа беше водопад повеќе прокрварев првиот пат кога падна, после тие три дена малку...
Женички да ве прапам дали некоја има искутво со Др Петар од Чаир за скрининг? За колешка прашувам,немало термини на Гак и тсму и закажале
Dobar den, jas sum veke 17 +3, denes vo 11h imam termin za kontrola, se nadevam ke doznaeme sto e plodot, za ovie koi panicaat za bebusot dali ke bide vo red im se pridruzuvam I jas vo grizite, koga mi doagaat tie misli samo tresam so glavata da izbegaat negativnostite I taka. Imajte ubav den mamicki