Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    јас од денес влегувам во 9ти . јас како напротив мислам дека оваа недела ке го родам од страв пошто сум во 9ти веќе а и прва бременост башка. :) инаку леле кога ве читам за киселини мачнини баш ми е жал. Јас си велам ако и раѓањето ми е како и бременоста 10 понатаму ке родам :) цела бременост ниту мачнини ниту киселини , заборавам дека сум трудна ... Ниту стомак ми смета :) позз

На VedaG10, Pinky97, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    И јас исто немам никакви мачнини во однос на киселините, само имам болки јаки во дланките... инаку супер сум и јас заборавам дека сум трудна :)
    Ајде со лесно да си поминеш :hug:

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Дали се само бапски причи или стварно несмееш да се тушираш и бањаш стандардно после пороѓај?
    Демек само да се опереш, а несмееш да се квасиш цела, дека многу лесно можело да се разболиш или незнам што?:envy:

4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добро утро мешковци:hai:
    Денес контрола попладне, пак вагинален преглед:worried: Ако досега едвај го чекав контролите, сега во 9-ти прегледот ми е хорор. Среќа не одам сама, мм доаѓа;)
    Цела бременост ја врвам релативно уредно, мачнини имав, но не повраќав, бактерија ниту еднаш (освен кандида која не е опасна и ја снема за една недела), притисок не, не потеков воопшто, крвна слика секогаш уредна, ништо покачено ништо намалено, НО она што ме уништува се киселините. Нешто мора да се најде да те мачи, нели „друго стање“(facepalm)
    @Offspring нас па на школа ни рекоја пожелно е бањање, да се кваси раната демек, побрзо да зарасне. Исто и папочето на бебо, да не се штити од вода, туку, напротив, да се измива. Се ова било обратно до пред некоја година. А за настинување не знам што да кажам. После пораѓај јес да си многу кревка, но како бањањето ќе те настини побрзо, не ќе излегуваш надвор мокра. И бебе секој декн ќе бањаш. Бапски глупотини се најверојатно:lol:

На Pinky97, Надежна, Emana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Здраво женски денес убав сончев ден :) Како поминуваат деновите се поголема возбуда ме фаќа а уште е рано :lol:
    @Offspring не сум стигнала до таму ама според некоја логика зошто би се настинала ако се тушираш после пораѓај и ако си седиш на топло,чим бебето секој ден се бања немаш гајле. :)
    Со среќа и со лесно идни мамички на кои ви се ближи терминот. :* :hug:

На Emana и Delfina15 им се допаѓа ова.
  6. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Не знам што подразбираш под стандардно бањање, као цела да влезеш под туш? Еве јас кога се породив со првото дете (природно) во Ремедика, иначе беше 22 часот, одма утредента дојде сестра и ми помогна да станам, ме однсњедо туш кабина и ми помогна да се истуширам Така да бабина деветина е најверојатно

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Веројатно се мисли на седење во када, а со разболување нема врска. Не е пожелно "квасење" односно седење во када, незнам колкав период, но барем додека не заздрави раната. Тоа се однесува за сите, без разлика на кој начин се породени.

8. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Здраво мешиња :hai:
    Јас тука сум уште, ама се осеќам кај и да е ќе се породам, ваљда :wasntme:
    Кичма ме боли цел ден (цела бременост ме нема вака болено) и минимални , нешто како менструални болки имам.
    Чепот падна вчера, така да си очекувам во секој момент :D
    Утре на контрола, па може и ќе ме задржат.
    Туку @letters ја мислам, може се породила до сега.
    Имајте убав ден :f::sun:

На Jagoda123, Lolipop23 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Мене па ми надрндаа никако цела под туш, само да се квасам со мокра крпа оно површно, си викам како бе така да си смрдкам хахаха добро е чим е деветина, и мене не ми беше логична затоа прашав.

На Emana и Kitten им се допаѓа ова.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Иначе последни подготовки за бебовци, еве ги варам шишенцата и дудите да биде се спремно. После во шопинг ќе одам да купам што ми е потребно за во болница и да ја спремам торбата полека-полека. Во исчекување сум секој ден. Утре сум на редовна контрола, треба да земам упутница за пороѓај и така... :)

На vitamina, Miami1, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Ааааа не, тогаш не ги слушај :)
    Ќе си се тушираш, многу нормално.
    Дента кога не пуштаа од болница, додека се пресоблекуваа другите жени во гардеробата знаеш како смрдкаше? Црева ќе истурев. Што на пот, што на застојана крв :tmi:Јас ко за беља последна ја добив торбицата.

12. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    den poslem poroduvanje sestrat me pikna vo kupatilo na kapenje :)nema gajle ,pobrzo ke se razboli covek ako ne se iskapi

На menelele, Emana и Offspring им се допаѓа ова.
  13. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    Zeni ima li nekoja vo grupava sto e so ivf a prirodno se porodila, zasto obicno porano pretezno so carski gi pravele tie sto se vestacki oplodeni

14. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Жени ја сум во болница, држете среќа :l:

На Offspring, menelele, irenadaniel и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    со лесно женче :* :)

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Ајде ајде со лесно само <3 среќата ти ја пуштаме .

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Еден ден по царскиот дојде визита и ни рече дека смееме да се тушираме без проблем и со шампон и со се, и иако ми звучеше страшно, дента се истуширав. Со страв, ама се истуширав. Мислам дека нема врска дали е цезареа или природно, па природно за разлика од цезареа е полесно, побрзо заздравува. :)
    Ако грешам нека ме поправи некој. :)

@jovana03 ајде со лесно мајче, да си се олесниш брзо без маки. :*

На Offspring, menelele и jovana03 им се допаѓа ова.
  18. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    срцка пиши како што ќе поминиш.и јас носам близнаци и многу ми е страв од предвремен пораѓај.прими инекција за зреење на плуќата?и од која недела се рачуна 9 месец?
    со лесно

19. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    И сега не само порано, обично со царски ги породуваат вештачко оплодените мајки, мене докторот ми рече најдобро недела пред термин да се породам да не чекам краен да не дојде до компликации. Јас искрено се израдував за царски од секогаш сакав

На Miami1, LadyC и pepapa им се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Имам другарки една во Финска, другата во Германија и друга Швајцарија. Двете што беа природно породени уште одма туширање, другата што е со царски туширање откако ја станаа.
    Poznavam mnogu shto se porodile prirodno posle Ivf. Ne sekogash Ivf e predispozicija za carski (toa mozesh da go prochitash na site mozni stranski sajtovi). Carski e dokolku (eve vo mojov slucaj) prethodno pacientkata imala poveke ivf i e na terapija so kleksani dolgo vreme. Drug sluchaj isto e dokolku bebeto ne e svrteno.Taka da mila voopshto ne mu ja misli doktorot najdobro znae za sekoja pacientka.

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.