јас од денес влегувам во 9ти . јас како напротив мислам дека оваа недела ке го родам од страв пошто сум во 9ти веќе а и прва бременост башка. инаку леле кога ве читам за киселини мачнини баш ми е жал. Јас си велам ако и раѓањето ми е како и бременоста 10 понатаму ке родам цела бременост ниту мачнини ниту киселини , заборавам дека сум трудна ... Ниту стомак ми смета позз
И јас исто немам никакви мачнини во однос на киселините, само имам болки јаки во дланките... инаку супер сум и јас заборавам дека сум трудна Ајде со лесно да си поминеш
Дали се само бапски причи или стварно несмееш да се тушираш и бањаш стандардно после пороѓај? Демек само да се опереш, а несмееш да се квасиш цела, дека многу лесно можело да се разболиш или незнам што?
Добро утро мешковци Денес контрола попладне, пак вагинален преглед Ако досега едвај го чекав контролите, сега во 9-ти прегледот ми е хорор. Среќа не одам сама, мм доаѓа Цела бременост ја врвам релативно уредно, мачнини имав, но не повраќав, бактерија ниту еднаш (освен кандида која не е опасна и ја снема за една недела), притисок не, не потеков воопшто, крвна слика секогаш уредна, ништо покачено ништо намалено, НО она што ме уништува се киселините. Нешто мора да се најде да те мачи, нели „друго стање“ @Offspring нас па на школа ни рекоја пожелно е бањање, да се кваси раната демек, побрзо да зарасне. Исто и папочето на бебо, да не се штити од вода, туку, напротив, да се измива. Се ова било обратно до пред некоја година. А за настинување не знам што да кажам. После пораѓај јес да си многу кревка, но како бањањето ќе те настини побрзо, не ќе излегуваш надвор мокра. И бебе секој декн ќе бањаш. Бапски глупотини се најверојатно
Здраво женски денес убав сончев ден Како поминуваат деновите се поголема возбуда ме фаќа а уште е рано @Offspring не сум стигнала до таму ама според некоја логика зошто би се настинала ако се тушираш после пораѓај и ако си седиш на топло,чим бебето секој ден се бања немаш гајле. Со среќа и со лесно идни мамички на кои ви се ближи терминот.
Не знам што подразбираш под стандардно бањање, као цела да влезеш под туш? Еве јас кога се породив со првото дете (природно) во Ремедика, иначе беше 22 часот, одма утредента дојде сестра и ми помогна да станам, ме однсњедо туш кабина и ми помогна да се истуширам Така да бабина деветина е најверојатно
Веројатно се мисли на седење во када, а со разболување нема врска. Не е пожелно "квасење" односно седење во када, незнам колкав период, но барем додека не заздрави раната. Тоа се однесува за сите, без разлика на кој начин се породени.
Здраво мешиња Јас тука сум уште, ама се осеќам кај и да е ќе се породам, ваљда Кичма ме боли цел ден (цела бременост ме нема вака болено) и минимални , нешто како менструални болки имам. Чепот падна вчера, така да си очекувам во секој момент Утре на контрола, па може и ќе ме задржат. Туку @letters ја мислам, може се породила до сега. Имајте убав ден
Мене па ми надрндаа никако цела под туш, само да се квасам со мокра крпа оно површно, си викам како бе така да си смрдкам хахаха добро е чим е деветина, и мене не ми беше логична затоа прашав.
Иначе последни подготовки за бебовци, еве ги варам шишенцата и дудите да биде се спремно. После во шопинг ќе одам да купам што ми е потребно за во болница и да ја спремам торбата полека-полека. Во исчекување сум секој ден. Утре сум на редовна контрола, треба да земам упутница за пороѓај и така...
Ааааа не, тогаш не ги слушај Ќе си се тушираш, многу нормално. Дента кога не пуштаа од болница, додека се пресоблекуваа другите жени во гардеробата знаеш како смрдкаше? Црева ќе истурев. Што на пот, што на застојана крв Јас ко за беља последна ја добив торбицата.
den poslem poroduvanje sestrat me pikna vo kupatilo na kapenje nema gajle ,pobrzo ke se razboli covek ako ne se iskapi
Zeni ima li nekoja vo grupava sto e so ivf a prirodno se porodila, zasto obicno porano pretezno so carski gi pravele tie sto se vestacki oplodeni
Еден ден по царскиот дојде визита и ни рече дека смееме да се тушираме без проблем и со шампон и со се, и иако ми звучеше страшно, дента се истуширав. Со страв, ама се истуширав. Мислам дека нема врска дали е цезареа или природно, па природно за разлика од цезареа е полесно, побрзо заздравува. Ако грешам нека ме поправи некој. @jovana03 ајде со лесно мајче, да си се олесниш брзо без маки.
срцка пиши како што ќе поминиш.и јас носам близнаци и многу ми е страв од предвремен пораѓај.прими инекција за зреење на плуќата?и од која недела се рачуна 9 месец? со лесно
И сега не само порано, обично со царски ги породуваат вештачко оплодените мајки, мене докторот ми рече најдобро недела пред термин да се породам да не чекам краен да не дојде до компликации. Јас искрено се израдував за царски од секогаш сакав
Имам другарки една во Финска, другата во Германија и друга Швајцарија. Двете што беа природно породени уште одма туширање, другата што е со царски туширање откако ја станаа. Poznavam mnogu shto se porodile prirodno posle Ivf. Ne sekogash Ivf e predispozicija za carski (toa mozesh da go prochitash na site mozni stranski sajtovi). Carski e dokolku (eve vo mojov slucaj) prethodno pacientkata imala poveke ivf i e na terapija so kleksani dolgo vreme. Drug sluchaj isto e dokolku bebeto ne e svrteno.Taka da mila voopshto ne mu ja misli doktorot najdobro znae za sekoja pacientka.