И двете очи ми се -6, не сум знаела дека тоа може да доведе до слепило при природно породување, а нејкам царски ноууу
Не сум јас -6, -2,50 сум на десно а на лево незнам колку точно, ама помалце е. Од моја гледна точка подобро е царски рез, јас несакам природно од причина што од каде да знам, можеби ќе пробуваат да ме породат природно којзнае колку саати а да не бива, да се измалтретирам, и на крајот да речат не бива ајде на ц.р. И малтретирана и сечена. Подобро нека ме исечат одма и ај здраво.
јас сум тука некаде .... денес бев на контрола ми кажаа дека сум 37+3 . здравје нареден петок на 16ти повторно на контрола. страв ми е да не издржам до тогаш ...
Isto i jas sum na kontrola toj den Iskreno jas ocekuvam da ne izdrzam.. sum pochnala da se otvaram normalno... So lesno neka ni e
денес 38 полни, влегуваме во 39 уфффф....контрола понеделник па ќе видиме што ќе биде...со лесно на сите
Da bez, pojdov vo apteka i mu rekov folna kiselina me prasaja koja nedela sum im rekov 5ta i mi gi dadoja ovie mi rekoja do 12ta polna nedela se pijat potoa femibion 2.
Те прашав затоа што мене матичен гинеколог ми ги препиша, но не ги земав затоа што бременоста ја водам во Ремедика. Таму д-р ми рече дека апсолутно нема потреба од витамини сега, само фолна киселина и магнезиум. Многу често предизвикувале лошење или зголемен апетит. Јас еве влегувам во 14та недела, уште не пијам никакви витамини.
Pa jas im pobarav folna vo apteka ama mi gi dadoja ovie i ne sum vo Mk vo avstrija sum vcera se napiv edno deneska vtoro pa ke vidam dali ke mozam da gi podnesuvam ako ne ke mu kazam na ginekologot da mi dade drugi.
И моја колешка тука во мк ги пиеше фемибионот наместо обична фолна,така да нема штета и кај нас го даваат некои гинеколози
Јас сум 22 недела носам женско и цело време ме удира, се буни нешто или радосна е? Ваљда нормално е нели, прворотка сум и мислев дека женските се помирни но сега за сега спротивното се докажува.
јас сум 29 недела па мојата мома кога мава не знам дали да се радувам или не оти си викам арно и е или нешто не е добро,кога мрда и се шета горе во мешето ми е ок но кога е доле и мава ми е многу језиво и страшно
да да само со лесно. еве синоќе едвај заспав . немам појма шо ме чека страв ме фаќа . си велам дали доколку ме фатат болките ке издржам до Ск улавештини . а свесна сум дека светот настанал вака , не сум ниту прва ниту последна .
Femibionot 1 i 2 ti se edni od najdobrite vitamini za trudnici vo site poznati zemji pij si gi slobodno gi imaat site potrebni vitamini kako za tebe taka i za ubav razvoj na plodot jas do 14ta nedela gi piev Femibion 1, a sega gi pijam 2jkata. Nikogas ama bash nikogash ne sum imala maka so niv, niti onie koj gi poznavam shto gi piele i gi pijat.Voopshto ne debeleat toa se nebulozi,sostavot im e no.1 slobodno izguglaj gi So lesno da ti e bremenosta i imaj shkolska bremenost
Јас кажав од искуство затоа што ги пиев после 2 од 3 инсеминации и не да ми отвараа апетит, туку не можев да се сопрам - сега во бременост не јадам ни третина од тогаш. Затоа и сум среќна што уште не ми ги дал гинекологот ни тие ни слични на нив. Внесувам витамини преку овошје, зеленчук, пијам фолна и магнезиум. Верувам знаете дека плацентата целосно ја превзема работата некаде во 12 недела, затоа во првите месеци не препорачуваат витамини затоа што тие не помагаат на плодот туку се повеќе за вас... Но, ова е секако мое искуство. Доколку не ви пречат, секако дека може да си ги пиете.
Здраво женски како сте денес? Јас малку уморно имав обврски по дома и сега да одморам малку и така... Туку сакав да ве прашам кога влагам во 3ти месец,кога ќе ми заврши 8мата недела или кога ќе влезам во 8ма? Поздрав до сите и ве гушкам многу
1-4 = први 5-8= втори 9-13 = трети 14-17 = четврти 18-21 = петти 22-26 = шести 27-30 = седми 31-35 = осми 36-40 = деветти