јухуууу....како си, односно како сте? се целуфкате? поздравкииии..... ...е сега и да те нема оправдано (барем нема да те пораѓаме веднаш штом те снема на форумов... )
Добро утро и од мене! Форко, убаво е вака да те види човек на темава, фалиш! Какое цуцка? Јас денес пак се осеќам ко поплава да ме избацила, притисокот сабајле 160 со 100, пулс 110... Мислев дека ќе цркнам, отоци лом. За 2 недели ако вака продолжи ќе се дружам со Метилдопа. Чудна работа, само цеден сок од еден лимон, портокал и цитрон ми го симнува притисокот, ништо друго. Ајде, се за бебушки!
Forko mila i jas kako tebe redovno si citam tuka na temata i ponekogas se prasuvam kolku ustvari brzo letnalo vremeto koga bevme bremena.....9 meseci mi se cinea kako vecnost no sega mi se gledaat kako da pominale vo eden den.... Cudno e kolku moze edna tema da ti fali..... Navistina virtuelnoto prijatelstvo bilo vredno da se ima i zacuva.... Mesinja uzivajte si sega vo ovoj preubav period ( znam deka sega vi se cini tezok pa kiselini pa macnini potoa ke otecete i ke nemozete da spiete hahaha jas barem na krajot ni se terav ni se vodev ) no sega svakam deka se vo tie 9 meseci sto proziveav vredelo ....imam dar od boga za cel zivot ...plod na nasata ljubov koja me ostava nenaspiena i oonekogas se prasuvam dali ke uspeam vo se..... Sekoj den si e poseben za sebe Ve pozzzz
Денес бев на гинеколог и си го видов бебенцето, за прв пат! Докторката ми кажа дека сум 9 недела од бременоста! Ептен сум среќна!
со срека мила и со лесно да си ја износисш бременоста поздрав до сите трудници редовнпо ве читкам да си знаете
И јас сменав неколку видови, ништо неможев да поднесам баш како што опишуваш ти. Сега пијам сируп Фероглобин, има и таблети ама неможам да ги голтам , немам баш никакви тегоби од него, ниту болка во стомак, ниту запек.
Најпрвин честитки за Whitecloud95 имај лесна бременост. Инаку бев вчера на контрола....и си го видов своето полноглавче лелеее бе главичка има Му го чув и срценцето како воз на шини и тукасолзички ми потекоа,цуце на мама....се си е таман се си е во ред. Големи сме 1,6cm Ми земаа и ПАП тест hock: одвратно. п.с. што поточно покажува ПАП тестот? Следна контрола, околу 24/25 Јуни, кога и ќе треба брисеви ако не се лажам, вадење крв и проверка за Даунов синдром. Ќе може некој да ми каже нешто подетално за таа контрола во 12/13та недела?
Папот ти покажува за ако имаш не дај боже рак на матката или нешто друго посериозно, брисевите што ќе ги правиш се за проверка на бактерии и слично, а тоа за даундров синдром ќе ти земат крв и со внатрешно ехе ќе те гледаат и по некои нивни пресметки гледаат колкави се шансите детето да ти го има тој синдром
Како прво честитки вака официјално , те следам и читам по темиве за бременост ама не дојде ред да ти пишам па еве тука ти четситам, со лесно нека ти е и со здравје и убаво да си ја износиш бременоста За контролата во 12-13 недела, иста е како и секоја контрола, на ехо абдомално овојпат те гледаат, го мерат вратчето на бебчето, нухалната вредност се вика и не треба да е поголема од 2 мм и во оваа недела може и да ти го кажат и полот, што беше случај кај мене, одма му го видовме куренцето После со тие податоци, одиш да ти земат крв и тоа е приската уствари и според некои податоци пример те прашуваат дали пушиш, дали пиеш, дали имате во ваша фамилија лице со Даун и според некои такви сл.податоци одредуваат колкава е шансата за Даунов синдром.
Денеска бев на преглед и пак не видовме што пол е Бебушот се крие, инат цело време ги склопуваше ноџињата Следен преглед ми е околу 5 јули (скринингот во 20-21нед) белким тогаш ќе видиме
Сноу до пред да бидеш бремена во темите беше најактивна, неколку пати спомна дека имаш солидно познавање околу бременоста и делеше совети. Сега постојано прашуваш нешто, прашања кои ги знаеш и од теми кои самата си ги отворила и активно ги следеше. Знаеш како се сметаат неделите и месците бидејќи пред некое време видов твое мислење во темата Гестациски недели, а таму ти одговорија и плус имаш табели.
^тоа што си го знам и го наоѓам по темите да прочитам не е проблем се снаоѓам со инфо,и давам инфо за тоа што сум сигурна. Ама сега кога бројам нели 4+4+4....ми излегува 10 месеци. Ама и табелите по нет сега ме бунат. Па сакав да прашам дали 8 недели + 1 ден е прв ден од трети месец....16 +1 е прв ден од 5 месец и сл.?
Па конкретно го знаеш и прашањето, ама да си прашаш. Не би ме изненадило некогаш и да си и одговорила на некоја феминка за истото прашање кое го постави сега. Ова твоево на мајтап почна да личи.
Јас се водам според оваа табела: Your First Trimester: 1st Month = Weeks 1,2,3,4 2nd Month = Weeks 5,6,7,8 3rd Month = Weeks 9,10,11,12,13 Your Second Trimester: 4th Month = Wks 14,15,16,17 5th Month = Wks 18,19,20,21 6th Month = Wks 22,23,24,25,26 Your Third Trimester: 7th Month = Wks 27,28,29,30 8th Month = Wks 31,32,33,34,35 9th Month = Wks 36,37,38,39,40 Week 1 till end of week 13 Begin week 14 till end week 26 Begin week 27 till Birth * As used on Baby2see.com The most common trimesters breakdown used for the 9 months of pregnancy: First Trimester ends 13 weeks + 3 days ~ Second Trimester ends 26 weeks + 6 days
bittersweet благодарам, веќе ми е појасно... Јуле...ако ти личи на мајтап не одговарај на таквите прашања мајтапот не заслужува одговор. И не е убаво ова вака....ама ај ќе го прекинам муабетов тука Spoiler п.с. јас сум сепак тазе со мешенце и прва бременост...се до некогаш било читано, а сега несакам да се потпрам на 1 инфо. сите мешенца ова сигурно го разбираат
А Сноу ова твоево убаво е? Не одговарам на прашањето, ама паѓа во очи и ти ја претера. Јас сфаќам среќна си, ќе бидеш мајка и јас сум трудна, ама не мислиш дека ова со прашањава за кои тврдам дека ги знаеш одговорите затоа што теми отвараше за нив и пишуваше во оваа тема, сега истите пак ги прашуваш, е играње мајтап?
^ Најтазе, ја спомнав темата гестациски недели и еве прашуваше и ти одговорија. Имаш и табела, ти кажаа да ја следиш. bremenost/gestaciski-nedeli-t11933/90.html
^ токму поради таа табела и пресметувања ми настанаа заблуди, а претпоставувам дека не сум ни прва ни последна која табелава ја има збунето....како и да е, фала на тие што ми одговорија конкретно на прашањето. *добро Јуле ај да прекинеме тука...џабе се расправаме клин/плоча изиграваме.