Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас сама сакам царски . Колку и да е болно после тоа ке го издржам .Мене баш природниот порагај ми изгледа макотрпен и процес на кој треба да чекаш ... Имам околу мене другарки , братучетки кои се измачиле природно за на крај да завршат со царски , исто некои со природен порагај кои после тоа имале месец дена проблеми со инфекции, рани и што уште не .Страшните болки по царски се неколку дена , и зависи од тоа колку ке бидеш упорен да застанеш на нозе без мнг лигавење .Рагаме деца побогу, неможе да биде безболно. Мислам дека кога станува збор за порагај секој си е со својата срека ... Џабе слушаме искуства ,џабе се споредуваме.
    А за тоа поголеми мајки оние кои рагаат природно , тоа утре сабајле.Со сила се правиме како да живееме во времето на нашите баби .

На pink95, danichap, Pinky97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.506
    Каде ќе се пораѓаш? Претпоставувам во приватна клиника зашто во државна прво мора природно да испробаат? :D

3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Добро вечер. Од утре полна 12 недела кога ли помина, во понеделник скрининг, едвај чекам. Муабетот за начин на пораѓај е стварно излишен. Секој е проказна за себе. Јас бев царски "само" ради видот. Викам "само" зошто доживеав "голема" мајка што раѓала природно да ми рече де бре само ради тоа одиш царски. Да да, само ради очите, зошто со овие очи деца треба да растам. А како боли после операција јас си знам, иако мојот пораѓај можам да го вбројам во лесен. Јас знам како е после три саати од операција на нозе да застанеш.
    Инаку труднички во калина имате труднички пантолони многу ефтини, а баш пристојни. Класични црни, со ластик горе.

На Lolipop23 и danichap им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.506
    А како оди тоа со видот? Јас имам на двете очи диоптер -2.25 и носам леќи. Ќе треба царски и во мојот случај?

5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    2-3 dena na brisenje nesto ligavo kafeavo. Pred nekoj saat na hartija bas ligavo nesto, nemase krvavi tragi, imase kafeavkasta boja (iako ne veruvam deka ve interesita detalen opis). Mozebi e cepot:wasntme: Termin utre.posleden....

На Smizzy, manako1, danichap и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    I jas gi pijam momentalno femibion 2 I nemam nikakvi problemi nitu pak imam pokaceni kg, ja pocnav bremenosta so 48 kg a sega sum 52 (17+6) nitu pak imam zgolemen apetit. poz :*

На Kejtovska и sofi2107 им се допаѓа ова.
  7. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    2.197
    Здраво идни мамички! Јас дојдов да се пофалам но и да се пожалам,сега во 9ти имам помали проблеми со желудникот и општо дигестивниот систем, бебето најверојатно малку се спуштило и не ме притиска толку-но од друга страна апетитот ми се отвори,леле ламја! :sweat:
    Од други значителни промени,освен екстремно сува кожа,приметив дека ако порано имав 4-5 бели влакна максимум,сега имам значително мноооогу,особено последниов месец :@ незнам дали е поврзано со бременоста,со стрес сигурно не е,затоа што баш овој период сум порелаксирана...
    Дали некоја друга го има забележано ова?

(Инаку 29 год. имам,да бев накај 20 ќе беше страшно,сега накај 30 можеби и не е ???) 8-|

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Se pojavuva kaj mnogu zeni vo bremenost. Ne si kriva, nisto strasno. Imase bas kazano nekoja feminka, no ne mi teknuva koja. Ako ostanat i posle -farbata i ne mu ja misli ;)

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво женски... Ние еве работно денес, чајчето го испивме, па доручкуваме јаболка :)... Иначе денес полни 30 недели, официјално ја почнуваме 31 и како што гледам влегуваме во 8ми месец со синко:l::inlove: Господ нека не чува сите и нека е добра мисла кај сите! :hug:

На Kejtovska и Grungie им се допаѓа ова.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Дали кога ќе падне чепот одма после тоа и водењакот пука?
    Јас сабајле имав нешто лигаво, како мрсули од оние течните кога си грипосан извинете на описов, морам да ви доловам, и иста боја имаше таква жолтеникава малце, ама не видов никаде ни розе ни кафенкасти ни црвени траги. Идентично како мрсул си беше, ме интересира дали е могуче да е тоа чеп, или чепот не е до толку течен? :tmi::puke:

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Добро утро мешиња.
    @BirMelek прочитав дека денес ти е последен термин.
    Точно знам како ти е. Со лесно и побргу да си се олесниш :hug:.

Муабетот за мајки/немајки, природно/царски ми е бесмислен.
    Секој со среќата, нема ниту правило ниту некоја шема. Им посакувам на сите пораѓај онаков каков што они си посакуваат и што побргу здраво бебенце да си држат во раце.

Првиот пораѓај ми беше природно. Потоа ме фати некоја паника едно време, велев подобро царски вториот...но како минат месеците некако си се вратив на првичната мисла дека повторно ќе биде природно. Момава е уште карлично, но со надеж дека и во последен момент може да се сврти.

Ќе си ја зедам и малата во соба со мене, срце би ми се распарчило да не е до мене и да сме разделени само бидејќи сестричката се родила. Сега кога поинтензивно почнав да размислувам на таа тема убаво ги сфаќам зборовите на мајките кои одеа на втор пораѓај. Кога споделуваа колку им е тешка помислата за разделба од детенцето...
    Ми фали уште некоја спаваќа во xxl големина. Онаа од првиот пораѓај ја облеков само еднаш, ама беше летно бебе. Сега би измрзнала цел ден ан бокс со истата, па да си набавам една на долги ракави.
    ПРслуци за доење, пижами со копчиња, и други ситници горе доле имам.

И во првата и в вторава бременост пијам фемибион. Немам приметено негативни реакции поради истите.
    Проблемите со грбот ми се намалија а исто и болките па ми е огромно олеснување. Само намаленото железо ме плаши...дури на 20ти контрола па ќе видиме што ќе кажат. Поради запек ги пијам апчињата преку еден ден. Истиот проблем го имав и во првата бременост и сега. Лошо реагирам на истите :doh:.

Пријатен ден на сите. Доколку имате убаво време, искористето го максимално :hug:

@Offspring Не.
    Може да минат саати, денови...некогаш и недели.
    @kavadar4anka облеката од бебето ти е сон. Од кога сакав да ти пишам дека се вљубив во се што си купила :inlove:

На MiloMalo, BirMelek, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  12. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    3.304
    Одкако ќе ти паднее чепот може да поминат и две недели за пораѓај- така беше кај мене, после две недели ми пукна водењакот :)

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Незнам дали беше чепот тоа затоа и прашав, многу течно беше, и бледо жолто. А читав оти треба да има кафенкасти, розе или црвени траги. Немаше ништо од тоа.

14. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Може да е и безбојно кај мене беше без траги од крв и исто може да се "цеди" некое време како секрет немора одеднаш да падне целиот. Кај мене се цедеше неколку дена, со првото си мислев дека ми е зголемен секрет, со второто знаев дека е чепот бидејќи е малце погуста лигава материја (извинете на описов:$)

На Emana и Offspring им се допаѓа ова.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Tocno taka e kaj mene, se cedi nekolku dena. Iako denes posleden termin situacijata ne e nisto porazlicna od prethodnite denovi. Utre od sabajle sum na ctg, a prethodno na izbori :) Ke ve izvestam sto ke kazat. Ama mnogu sakam bre denski da se porodam, da ne trcam navecer da gi budam od spienje :)

На danichap, kavadar4anka, Offspring и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ти кога ќе станеш утре сабајле прво отиди гласај си за секој случај, незнаеш денот понатаму што носи :D
    Се шалам не ми замерувај :D

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Не ма, што да замерам, кога тоа и ми беше планот:$:D Гласачкото место ми е во комшии, а оваа кампања бурно ја следам дека дома сум деновиве и морам да придонесам:D Овде се бурно се следи, излезе на гласање - не излезе, а јас на осетлива работа, па што си е сигурно.....Ако се роди утре после ќе му прераскажувам „ти кога се роди беа избори во државава“ како баба ми што е родена на Велигден и на многу места различно раѓање и запишувале се додека не дојде до еден конечен датум, кој најверојатно е пак погрешен:rofl:

На kavadar4anka, Надежна, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  18. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    @BirMelek nie dvete imavme ist datum na posleden termin za poragaj, no da ti kaza jas se odluciv za carski rez, pa vo sabotata na 3ti se porodiv, i veke sme doma so bebushka. Ti posakuvam lesen poragaj na tebe i da se pifalis sto poskoro! :)

На Delfina15, Надежна, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Здраво мамички, одамна не сум пишала ама редовно ве читам. Кај мене ништо посебно, лека полека влегов во 7 месец (27+6). Инаку сабајле го имав најубавото будење во мојот живот. Принцезата моја толку силно клоцаше што ме разбуди од сон, ама ако се ќе издржиме. Еве додека ви пишувам таа клоца ви праќа поздрав :) позз мамички имајте убав викенд :hug: :hug: :hug:

На danichap, vitamina, Miami1 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Da ste zdravi i zivi :) Nie utre ctg, pa ke se javam na raport ;)

На sunmoonstars и kavadar4anka им се допаѓа ова.