Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.674
    не е рано ако убаво е наместено можи да се види мене спрема 17 недела ми потврди пол и тоа све убаво се знаеше :D каква е таа проверка за торч инфекции :wasntme:мене досега не ми провериле а 18 нед сум :^)
    и кај мене пошто често одам на контр се викаше машко машко со сиг аа се гледа еве :D и на крај пред 17 нед принцеската се наместила раширила :D све се види дека е моме :)

На kavadar4anka, Lolipop23 и irenadaniel им се допаѓа ова.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Торч инфекции мене матичната ми даде упат да испитам заедно со брисеви микробиолошки.
    Пошо требаше на гладно отидов сабајлево, инаку еве инфо за ова:
    „TORCH е кратенка за посебна група на инфекции, кои може да ги добие жената во текот на бременоста, или пак непосредно пред тоа. TORCH се однесува на следниве инфекции:  Токсоплазмоза  Други инфекции, воглавно хепатит Б, сифилис и херпес зостер (се однесува на вирусот кој предизвикува варичела, односно овча сипаница)  Рубеола  Цитомегаловирус (CMV)  Херпес симплекс вирус, причинителот на генитален херпес.
    Децата, мажите и жените кои не се трудни, можат исто да се заразат со овие инфекции. Сепак, TORCH инфекциите се особено важни кај трудниците, бидејќи можат да се пренесат на нероденото бебе во матката. Доколку мајката е изложена на било која од овие инфекции во текот на првите 5 месеци од бременоста, може да дојде до сериозни компликации кај бебето.“

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  3. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    30 nedela sum

4. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    neka ni se zdravi zivi,ama jas nakupiv rozevi alista,mu velam na mazmi osteta ke baram od doktorot ako izlezi masko:D:D:D

На izmislena и Poppins им се допаѓа ова.
  5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Уживај не се праат толку касно. Овие мислам дека до 15-16 недела најкасно ги бараат. А многу и ги немаат правено.

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.674
    aaa не сум знаела искрено за ова чудно мојата матична да пропушти испитување таа на све ме праќа :D :D а јас сум во 5ти веќе за недела дена сум на контр. можи па и ќе ме прати оти после веќе во 6ти ќе ми е следна..

да тоа е најбитно живи здрави :inlove: и да си бараш хахахха јас среќа рано сум за два мес ќе почнам со купуење има луфта да мења мислења :D :D ги има мн така и некои до посл викат едно после на пораѓај др излева :D а ние све купено за одреден пол :D

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Јас поучена од грешките околу предвидување на полот - решив да не купувам ништо обоено во розево или плаво (иако и ова ми е малце дискутабилно со боите, али нема врска) :)
    Бело, неутрални бои - за секој случај :D И тоа таму негде 8 месец :D

На Poppins, Mama_Mia и irenadaniel им се допаѓа ова.
  8. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    За првото дете доцна купив се скоро пред породување,и тоа цел ден со свекрвата се тегнев по чаршија,и затоа овај пат многу рано започнав со купување дури мислам и непотребни работи купив ама пусти кеф:)

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  9. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Дали си запознаена со тоа дали и уреоплазмата (се надевам точно ја напишав) спаѓа во овие лоши инфекции?

10. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    ајде за неколку дена ке пишам дали има измени со полот :D

На Poppins и izmislena им се допаѓа ова.
  11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не... во торч инфекции спаѓаат само овие горе што ги напишав.

На winter flower му/ѝ се допаѓа ова.
  12. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Женски да ве прашам сега во 30 недела има некој специфичен преглед или стандард?

13. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Dobar den mamicki, jas ve citam ali nemam sto da se izjasnam. Seuste nisto novo nema kaj mene, polot na bebceto seuste nepoznat, 18+2 sum, utre imam termin za ultrazvuk se nadevam ke mi kazat sto e polot (sto I da e da bide zivo i zdravo samo) za da pocnam da si kupuvam po nesto sega koga ke ima bozikno pazarenje :D inaku ovie dva dena zeludnikot me boli, nemam pojma od sto moze da e, smejam li da pijam nesto i sto dokolku smeam. Poz mami I imajte ubav den :*

На kavadar4anka, Lolipop23 и Poppins им се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    37.183
    Денеска со мм бевме на втор скрининг во Систина кај Др. Гордана Петровска и сме презадоволни од неа. Културна и пред се позитивна детално ги прегледа сите органи и кажа дека се е во ред и некако го гледаше како свое дете. Топло ви ја препорачувам, јас бев во 21+5 гестациска недела, ни даде 2 слики од 4Д и 3 од 2Д.

На danichap, kavadar4anka, Emana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    :) а цд ви даде ли? :P

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добро утро мешковци и јас сум уште тука. Изборите вчера неизвесни како и мојов пораѓај :rofl: Туку, за пораѓање јас ќе се породам, ама на избори пак нема да знам кој победи:?:
    Мислам, да не лажам, ама сепак ми се враќа некако, дека ТОРЧ испитување е задолжително по протокол утврден од министерство за здравство. И некаде до 14 недела се оди. Не сум сигурна во оваа информација, сепак. Мене матичната кога ми земаше брисеви ме прати и за ова, самата. А и за на пораѓај ќе ми ги бараат тие антителата на ХИВ и хепатит, тоа ми кажаа од болницата.

На danichap, Kejtovska, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    37.183
    Не, без ЦД.

18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не е битно ни слики ни ЦД. Битно е бебето да е добро. Ако рекла дека е ок на скринингот, уживај... радувај се :) Ќе имаш полно слики и ЦД-а од бебо.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Абе женички, цервикс ви мерат гинеколозите ваши?

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    После 24 недела мојата. Читајќи на фемина јас отидов порано убедена дека сум на раб на спонтан, од многуте докторски размислувања овде. Не се оптеретувај со тоа, речи му нека ти измери нареден пат, ако ти речи во ред - во ред е!