Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ах, јас читајќи во моментов ќе го испуштам туку мери мојов секое одење ама страв ми е. Не е баш идеален, одмарам колку можам ама и брзо се заморувам па почнуваат болки па умот на сите страни, психа мава.. Ич не уживам во бременоста, долу го осеќам точно баш над бешика и се плашам... :(

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Нема да уживаш, не уживам ни јас иако со надминат термин. Само стресови, кои повеќето сама си ги направив. Ќе издржиш, се ќе биде во ред, само стресот што си го јадиме за безвезе. Шокот што јас го дижоживеав со цервикс мерен од различни доктори ми дава за право да ти кажам под хитно да престанеш да се замараш. Штом ти мери на секое одење нема зошто да се плашиш. Сите доктори мерат на различен начин и ваѓаат различни вредности. Твоето 3цм и моето 5цм се исто во ред за различни доктори. Те молам не читај по форумов. Една-две неуспешни приказни ќе те донесат до лудило. Штом докторот мери и не ти кажал ништо лошо тогаш опушти се.

На danichap, Надежна, wings и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Мешковци еве ме и мене, само што се вратив од контрола. :)
    Бебуш наместен убаво со главчето ептен доле, ама мама ништо не осеќа, се ми се чини дека е високо, под гради пикнат. :?:
    Тежиме 3800г и плодова вода ептен малку има останато. Докторката вели ќе биде ептен скоро. :worried:
    Се надевав ќе ме провери оздола дали сум отворена, но не ми рече, а и јас не побарав. Наредно, ЦТГ во четврток. :)

@Anetaoh мене цервикс ми провери само еднаш во текот на целата бременост и тоа уште во втори месец мислам дека беше. Ниту ја прашав за бројка, ниту пак и побарав повторно да ми го мери. Може мерела на секој преглед, но јас не знам. Ги читав тука феминките како си стварат нервози околку цервиксот и решив да не се замарам со безпотребни информации. Ако има нешто ризично докторот ќе ти даде инструкции за како да тераш. ;) :*

На izmislena, Bebulleee, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  4. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    Zenicki da ne ima nekoj informacija,brankica na endo sto vodese trudnici so diabetis bidejki otide vo penzija,sega koj e na nejzino mesto?

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Тука сум, стандарно недела ме нема, мм во недела не работи никогаш па ете ја користам максимално да бидеме заедно :)
    Утре сум јас на контрола закажана, па ќе видиме дали и кога ќе ми закаже ц.р.

На izmislena, MiloMalo и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Мене ни матичната ниту пак во Ремедика докторот не ми мереле цервикс

7. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    јас бев на преглед 38+5 денес, цтг супер, на ехо не ме гледаше само вагинално ме провери ми рекоа кај и да е ќе биде :)

На VIKTORIJA 1 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.040
    Допаѓања:
    36.352
    Бидете позитивни мамички :hug: Го имате најголемиот благослов што Бог може да ви го даде, најсреќни сте и радувајте се во секој момент од бременоста. За мене клоцањето на мојата малечка е најскапоцено и искрено најневеројатно како може човече од 500гр да клоца толку. Денеска докторката во Систина некако ми влеа позитивна енергија, кога ме виде колку сум исплашена и пребледена вика што си таква тука сме дојдени за убаво и во право е, а ние читајќи се и сешто по форуми и интернет секој ден се трауматизираме. Потребно е само да имате доверба во матичниот гинеколог кој ќе го изберете, јас имам многу, и следете ги неговите чекори, штом тој ништо не спомнал нема место за паника само за НЕИЗМЕРНА РАДОСТ ЗА СЕКОЈ ПОМИНАТ ДЕН СО КОЈ СМЕ ПОБЛИСКУ ДО НАЈДРАГОЦЕНАТА ПРЕГРАТКА. :hug::hug::hug:

На irenadaniel, Pinky97, Poppins и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    После читање и гледање на милион видеа за породување толку се испаничив што добив забрана да се приближам до комјутер за да читам или гледам такви нешта понатаму. Сега за сега сме добри, се држиме некако и покрај гадниот воздух, уморот, болките, мачнините.

На irenadaniel и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.040
    Допаѓања:
    36.352
    Јас пак цел живот сум сакала царски (имам 22 години) и после толку изгледани видеа за природен пораѓај ми се виде лесно и сега сакам природн, но здравје ќе видиме како ќе испадне на крај. И јас имам забрана за интернет, форуми и такви видеа но продолжувам да читам и гледам 8-| иако се помалку паничам за разлика од почетокот, сега сум 21+5, а на почетокот бев во некој голем шок и на се гледав лошо и трауматично. :x

11. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    2.197
    Аууу алал да ви е, јас не се осмелувам да гледам видео од пороѓај :clap:
    Најблиску до реално искуство имам гледано само на филмови,каде што наеднаш и пука водењакот,трчаат у болница и за 10 минути иде сцената каде жената дише забрзано,се дере по сите околу,напнува еднаш и добива бебе што плаче :D:D:D

На irenadaniel, izmislena, muchacha_a и 8 други им се допаѓа ова.
  12. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    здраво мамички, денес бев на контрола кај матичната и на постелката ми виде 2-3 лакуни и ме прати утре да испитам д-димери и фактор на хемостаза мислам беше. е сега кажете ми дали на гладно се зема крв од вена или не е важно дали ќе јадам од сабајле или не? инаку принцезата е добра тежиме 1,290 грама. имам качено 1 кило за 1 месец се надевам дека до крај ќе се држам добро со килажата. исто така некоја поискусна да ми каже дали се штетни лакуните, докторката ништо не ми објасни само ми рече да испитам. позз мамички :hug:

13. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Не се штетни лакуните само можда ќе треба да се боцкаш со клексан, димерите ќе покажат. И не се зема на гладно ни хемостаза ни димери.

На Bebulleee, Delfina15, i-v-a-n-4-e и 2 други им се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.040
    Допаѓања:
    36.352
    Дали во Систина ако се прави прв скрининг вториот е бесплатен?

15. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Ne e besplaten i 10 da napravis tamu pak kje platis isto kolku sto si cini :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Денов некако многу мачно ми е, немам сила ни за работа ни за јадење. И секое мускулче и ковче ме боли ама друг не би разбрал освен присутните на оваа тема. Се те боли а не смееш да земеш лек е тоа да видиш. А нашите сопрузи или најголем дел од нив ако малку нешто ги заболи одма легнуваат како да е крај на светот.

На Bebulleee, Delfina15, pepapa и 2 други им се допаѓа ова.
  17. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    не само тоа јас кога ќе се пожалам на нешто ми вика аман ништо не само филмови си правиш,дигаш паника на крај и крива излегувам

18. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Или ако не ми е добро ми се повраќа и слично ќе рече ајде не се преправај не си болна како на други жени ништо не им е ти само се жалиш. И бидејќи сум станала преосетлива на мириси ако ми се слоши од некој мирис и почнам да повраќам ќе рече па тебе стварно ти било лошо.

На Poppins и esen16 им се допаѓа ова.
  19. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Дека многу ги разгалуваме затоа се нежни. Тие да ги имаат нашите болки и стресови нема да преживеат.

20. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    и јас денес испитував д-димери и ф-ри на хемостаза бидејќи на матичниот виде малку лакуни на постелката сега во 30 недела,резултатите сите во ред му ги однесов не ми кажа ништо само за наредна контрола за една недела.ќе треба ли често да проверувам димери или која е процедурата за овие лакуни а резултатите во ред?