Здраво женски! Кај мене малку турбулентен период не поврзан со бременоста. Инаку добро сум, беба мрда, нешто сабајлево ја нема ама сега пијам кафе да се разбуди и беба и јас. Инаку колку и да се секирате како ќе помине пораѓајот, пак ништо не зависи од вас. Ама нели нормално е сите да мислиме и да се замараме. Еве и јас со второ, знам како беше, ама сега пак ме фаќа страв. Болките сигурно нема да го промашите. пак за жал и мене првите болки кога ме фатија не бев ни свесна дека се болки. значи почнаа накај 16 часот, е тек накај 21 часот сфатив дека веќе нема бегање. Кога бев на предавањата на Гаг рекоа за прворотки да чекаат контаркции до 10 мин, дома, па после да одат во Болница. Јас чекав чекав, и некаде ноќта во 4 мм неможеше да издржи и ми вика те носам готово. За чепче никако да не ставате дома сами, зошто на предавањата ни рекоа може да мислиме дека ни се оди во вц а уставри веќе да раѓаме. и јас имам црни мисли дали ќе биде се во ред со бебето и си ги чувам за себе и вас. И да ве прашам мене матичниот гинеколог ме праќа на ГАК на ехо во 32 недела, зошто таков бил протоколот, дури вчера си земав и упат. Дали вие знаете нешто за ова и дали ќе одите? Јас ќе одам зошто мојов гинеколог баш и не многу се замара за он да те гледа на ехо полесно му е да те прати на Гак. Ама па мене ич не ми смета. Таман по релакс ќе си бидам. Само со лесно на сите да сме живи и здрави и бебињата и ние, а пораѓајот кај кој полесно, кај кој потешко ќе мине. Земајте си помош за после за дома, ќе ви треба. Само совет ви давам
Ова е нешто ново. На ГАК по протокол знам праќаат само за прв и втор скрининг, за ова во 32 недела не знам. Ниту јас имам одено, ниту труднициве околу мене. Сепак како и да е, не е на одмет да одиш, штом и твојот матичен не се замара многу подобро е да слушнеш мислење и од друг. А и секако е бесплатно.
Zeni bev na bolnica i se vrativ Ctg dobro otvorena sum 2 prsta. Doktorkata mi rece da si odam i utre da odam epten rano sega da ne se macam do vecer i da vikame od doma anesteziolozi. Utre da se nacrtam rano i verojatno so provokacija ke odime. @Lolipop23 so gotvenjeto ista sum. Se sto imav potrosiv gotvejki gi omilenite jadenja, pa ne ocekuvajki deka pak ke me vratat denes przeni jajca ke jademe posle ke odam da go zemam mm od rabota oti denes ocekuvase kutriot da ne odi pa na vrakanje jas go ostaviv i mu ja zedov kolata, no nemam hrabrost da mu recam na rucek da odime
и јас гледам трет скрининг во период од 31-34 недела... не ми е јасно некој бил ли на ваков скрининг?
Jas ne, ama pa koga ke razmislam sto e razlicen skriningot.od.drugite pregledi Doktorkata sekogas detalno mi gi merese site organi, dopler, plodova voda i redovno uklucuvase i 4d eho taka da mislam dovolno e.
Лелелеее значи кај вас утре здравје конечно ќе биде. Многу се возбудив, можам да замислам како ти е тебе. Инаку подобро седете си дома и јадете си пржени јајца, не шетај наоколу да не ти пукне водењакот додека си излезена. Сепак си со поминат термин. Јас излегував вчера, ќе излезам до град и денес да докупам нешто, но со страв, само тоа ми е во мисла. Едит: @kavadar4anka можеби од скоро го имаат воведено и овој преглед како задолжителен, инаку како што кажа БирМелек не верувам дека е нешто посебно, секако секој месец имаш преглед кај матичниот за раст и развој на бебчето (а во последните 2 месеци и на секои 2 недели), се мерат сите параметри, се слуша срценце итн.
Здраво женски Имам едно прашање за вас,поминувам многу стресен период,нервозна сум се чуствувам многу анксиозно и имам многу проблеми,може ли да ми препорачате нешто да пијам за смирување што е дозволено пр. бедоксин или тие апчиња што се на природна база од корен од валеријана,лошо ми доаѓа стресов се плашам да не му наштетам на бебево... стварно ми е тешко...
истово сакав да го пиша, исто ми е и мене, се прашував за б6? ...а и дадов сила да се смирам и сум горе доле смирена, но не знам може внатрешно телото врие...цело време мизлам да не ми наштетам на бебево...
Не почнувај веднаш со таблети,мое мислење колку можиш излегувај на воздух дружисе со пријателки,оди на јога било што .Ова е мое мислење,многу пати до лудило доагаме сите ама па и апче не е секогаш право решение
Неможам знаеш колку ми е тешко немам со кој да си поразговарам душата да си ја олеснам... неможам ни да спијам од немир...
Здраво мамички. Јас нешто поспана деновиве,а и бебушов исто, помалце мрткаме. Иначе си го сонував хихи, буце беше на ехото конечно го покажало лиценцето. Од мерак да го видам и си го сонувам иначе во вторник сум на контрола па ваљда нема жмурка да игра со нас ве гушкам мами, имајте убав ден
Самотијата е најголем непријател,имам сестра мажена во др град,се соочи со куп проблеми и ја зафати страшна депресија е баш од тоа нема со кого да поразговара
Мила како прво ќе ти кажам на своја рака ништо да не земаш. За се мораш да се консултираш со твојот матичен. Мислам дека бедоксинот е дозволен, имаше тука трудници што пијеа и дијазепам, ама пак ќе кажам сето тоа по препорака на гинеколог. Знам дека стресот некогаш едноставно колку и да се трудиме не можеме да го избегнеме, ама колку и да звучи клише мораш да се обидеш. Мисли си на бебушот и пробај да се изолираш од се друго. Ништо не е побитно од тебе и него во овој момент. Ако е поради работа, земи си боледување и одмори дома неколку дена. Избегнувај ги личностите кои ти ствараат нервози. Јас на пример цел живот имам проблеми со татко ми, впрочем цела фамилија имаме проблеми со него. Јас секогаш бев таа што ги решавав споровите дома и откако се омажив трчав при секоја ситуација кога правеше проблеми дома на мајка ми и баба ми и притоа се полнев со нервози и се потресував до немај каде. Меѓутоа откако останав бремена ништо не дозволувам да допре до мене. До кај моите одам само кога тој не е дома, за кавгите нивни не сакам да знам, возрасни се нека си ги решаваат. Доста бев во средина на се. Колку и да звучи себично, јас тоа го правам не за да се заштитам себеси, туку да го заштитам малово што ми расте во стомакот. За нив во овој период сме одговорни само ние, никој друг и тоа треба цело време да го имаме на ум!
Здраво идни мамички и со лесно на тие што секој момент чекаат да се породат. Ветувам дека за секое ново бебе ќе јадам по неколку мекици и неколку парчиња торта за да прославиме Ако треба уште нешто ќе се жртвувам ќе каснам и некое чоколатце со лешници
Жени јас се породив сабајле . И јас и бебе сме супер , еве си лежиме еден до друг . @BirMelek со лесно утре ..