Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Рајна ете се плашиме нормално и природно е, ти си тука со мене ден два мислам и со даничап.
    Ако имаш болки гледај да одмараш повеќе, не секој организам е ист и симптомите не се ни исти на сите нормално.
    Јас нокеска се преплашив од болката беше јака на лева страна се размрда беба и помина па најверојатно се врти се мести и натиска па затоа и не боли.
    Само позитивно ќе биде се знам дека ќе биде, сите ќе си се породиме со лесно.

Јас во принцип имав уредна бременост нормална па и баш затоа некоја посилна и поразлична болка ме плаши, но најверојатно сите тие болки како одминуваат неделите се нормални затоа и 8 миот месец практикувам да одмарам и да си сум по дома. А и попријатно се чуствувам.

Едно нешто во бременоста што е непроценливо е клоцањето :inlove: кој не осетил нека осети дај боже.. нека осети што е мрдање на живот во себе непроценливо чуство.
    Јас по цели денови само на тоа чекам :D.

Имам и јас бел исцедок уште од кога дознав дека сум бремена и сите доктори ми кажаа дека е нормално тоа си менувам гаки и раат. Сабајле ме загрижи тоа што имав течност проуирна без мирис како кругче на 2 пати ама ми се случувало и порано па најверојатно е притисокот на беба врз бешиката, знам дека е нормално и шак ќе испаничам тоа е жени.. мајки..

Најверојатно плус минус сите се соочуваме со исти проблеми.

Поздрав до сите:hug:

На Delfina15, Lolipop23, MiloMalo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    2.199
    Ах мене нешто слично ми се случи! Бев излезена и нагло ме заболе долу а особено странично накај левиот јајник, едвај стоев па брзо се вратив дома и видов гаќите утоп мокри! Ме фати паника да не ми пукнал водењакот,тогаш бев 33/34 недела. Отидов на преглед кај гинеколог,ме виде и рече дека бебето притиснало/клоцнало врз бешиката и имам измокрено неконтролирано :)
    Од тогаш почесто приметувам дека кога е размрдано навистина појако притиска врз бешиката и врз цревата што ми е особено болно, но слатки маки се тие :inlove:
    Инаку јас сум цело време со одредени болки,а при крај на 8ми особено почна да ме боли горниот дел на стомакот кога ќе се растегнува,мислам дека ќе излета некое ноже :D

На irenadaniel, danichap и vitamina им се допаѓа ова.
  3. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    171
    Во која недела го направивте последниот преглед кај матичниот во 9ти месец и дали го гледа само бебето на ехо тогаш или и вагинално прегледува? Јас имам закажано негде на крај на 37ма недела и од која недела ќе ме праќа на цтг и колку често се оди на цтг?

4. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Za urinokultura mora prva utrinska ili i podocna i dali vednas treba da se nosi vo bolnica?

5. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    2.199
    Да,треба прва утринска,на претходно извршена тоалета но не со антибактериски сапун. И вториот млаз,то ест некаде при средина на уринирање. Треба да се однесе во рок од 2 часа,а доколку се чува во фрижидер и до 4

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Баш исти случај во иста недела :D
    Интересно ни е :hug:

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    Здраво женички, јас денес испитував тоа димери и ми испадна 500. Инаку, се консултирав и со офталмолог,ми рече дека сум на граница и дефинитивно ми даде препорака за царски :( Ве читам и да ви кажам дека уште немам болки,сум 33та недела и планирам да уживам во оваа состојба иако ми се плаче шо морам на царски рез. Се најдобро и кај сите со лесно

8. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Честитки мамичке, да сте живи и здрави:*:hug::*

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.378
    Јас кога испитував во една од нашиве државни болници стоеше оваа табела
    IMG_1596.JPG
    Моите беа 671 во второ тромесечие и ми рекоа супер се...
    Во секој случај консултирај си се со матичниот гинеколог.

10. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Zdravo zenski..
    Da dadam report za denes jas, Sabajle se razbudiv so prejaka glavobolka(kako i sekoj den vo minative dve nedeli) i epten ostra bolka na desnata strana od stomakot visina od papokot. Posedev malce se povrtkav se mislev dali da se javam i da otkazam rabota za denes ama mislev deka kje mi pomine dodeka vozam plus so ubavi kolegi rabotev pa nekako ne mi se otkazuvase. Prilegnav malce ne mi pomina. Se oblekov se spremiv i ajde da mockam pred da izlezam vidov cepot mi padnal... Pobarav na googleda vidam kako treba da izgleda-ne beshe krvav ama zolt i kako gel cvrst nekako ligav(opisov zanigde znam)... Zaminav na rabota eve ushte sum nishto ushte nema(da napomenam pocnav vo 6am a sega e skoro 7pm)...
    Sho mislite kje bide denovive??

На LadyC, kavadar4anka и majavel1 им се допаѓа ова.
  11. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    Утре ќе одам на ехо. Трансфузиолог ми рече се било у ред. Ја богами и не знам шо значи тоа димери, не битна ствар за мене,поздрав и добра ноќ.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    zdravo zenicki jas da vi se pridruzam nova sum vo bremenosta imam skoro 5-6 nedeli bev na eho se pregledav i go vidov za prv pat bebeto e sega me interesira utre ke odam na pregled vo plodnost dali treba da bidam gladna i zedna za da ja ispitam preku krv betata ? ako mozi da mi kazite sto sledno treba da ispitam maticnata ne mi rece nisto samo mi dade folna i utrogestan.pozdrav

13. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    171
    Па идеални ти се д-димерите. Дозволено е до 1700 во трето тромесечие тебе воопшто не ти се покачени незнам зошто си се загрижила.

14. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Луѓе, да не е ова премногу фолна? Пиев јод фолат (400), сега почнав и фероглобин каде што гледам дека се содржи иста количина на фолната, дури и во магнезиумот ја има само напола (200). Сега дали да ги исфрлам јод фолат што мислите? Не ја прашав докторката зошто отпосле ја видов количината кога го купив фероглобинот...

15. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мамички едно прашање .. последниве неколку дена имам јака болка во препоната и како да ме боли мускулот од матката .. за да облечам нешто и да ја кренам ногата ме боли многу како да сум ја истегнала препоната .. дали ви се случило нешто слично ?

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Мене ми се случуваа грчеви во 7ми месец во долниот дел на стомакот, неможев да се помрднам.
    Докторот ми рече помалку да се движам тогаш, да избегавам да седам по долго време, и да лежам на лева страна.

17. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Приметив кога седам подолго време .. после за да станам ми требаат 5 минути од болка во препоната како укочена да сум .. ќе пробам тоа со лежењето на лева страна .. иако таква ми е работата 7 сати на нозе сум па се плашев да не е нешто со бебушот ..

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Нормално е во бременост болки во препони, бебето притиска на нерви. Барај позиција за седење и лежење да ти биде поудобно, да се ослободи нервот и да престане болката.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас кога прилегнувам, значи зборувам за полуседечка положба обично на лева страна, обавезно ставам перница под стомакот за да го потпрам да не тежи.
    Имам и перница за трудни, многу голема работа ми заврши, особено навечер, значи никогаш не пуштам стомакот да ми натежнува, обавезно подметнувам нешто под него

20. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    оххх болки во кичма, препони, половина секојдневно имам, кога седам, одам, качувам скали или пак во кола кога седнувам или станувам... тоа веќе ми е секојдневно и не го сметам за потешкотија се навикнав :) само синко нека и жив и здрав, се ќе истрпам! несоницата ми смета и болките во рацете ме убиваат психички (facepalm)

На Delfina15 и vitamina им се допаѓа ова.