Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    2.199
    Мене последниве денови многу јако ме боли карлицата при спиење и зглобовите на дланките и прстите... едвај спијам,половина час на една страна,па се будам,се вртам на друга и пак половина час додека не ме заболи карлицата :sweat:

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
  3. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    Не се грижам ја за тие димери,не ни знам шо значат,не е ни битно. Ја се грижам што морам на царски рез да одам да не доќоравеам уште толку,позз

4. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    2.199
    Јас пиев премама дуо (400 фолна) но бидејќи железото ми беше ниско,продолжив со хемовит плус од седми месец,а премамата ја прекинав зашто имаат иста количина фолна... сепак не би ти препорачала дупла доза,затоа што и преку исхраната внесуваш извесна количина...

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Неее, не сум сеуште. Мало недоразбирање. :lol: Ама кај и да е ќе биде деновиве. ;)
    Поздрав за тебе и Констатин :hug::hug::hug:

На Offspring и LadyC им се допаѓа ова.
  6. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Леле да, и во премама има, се отрув :| Прекинувам, готово.
    Фала ти :hug:

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Зашто ќе одиш на царски мораш да ги проверуваш д-димери ако имаш индикации (отоци, лакуни на постелка, калцификати).
    Знам дека нешто прави проблем со царскиот и мора да се примаат клексани и после породување ако не ти се добри.

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.378
    @irena.1 поради истите причини се породи со царски. Можеби нејзиното искуство би ти помогнало.

@VIKTORIJA 1 поради диоптер сподели девојката дека најверојатно ќе оди на царски. Случајност беше во исти пост да сподели и за димерите.

Како и да е, со лесно и се надевам ќе ни споделиш што кажал матичниот за мислењето на офтамологот.

@BirMelek честитки:f::l:

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Jас па викам не смеам да те испуштам а знам дека ако имаше нешто ќе видев. Фала срце, пуно бакнежи назад :l: :hug::f:

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Колку ти е диоптерот?

11. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    -6ки ми се и двете очи.

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Веќе исвесно време ја имам таа иста болка. :)
    Ништо страшно ќе ја навикнеш.
    Нормално е, се да те боли и да ти се укочува тишти, се размрдуваат коски, беба притиска итн..
    Само смирено и полека.

Исто. :) само се вртам насекаде и барам положби, како што одминува време се повеќе се ме боли и е нормално сосема :).
    Останува да се навикнеме на ова уште некое време.

Не пиј толку фолна, до 400 е ок повеќе не. Или едни или други конултирај се со гиникологот.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ооооо, голем диоптер имаш. Нема дилема кај тебе, најпаметна опција ти е царски. Јас консултирав три офтамолози. Вака ми кажаа, од средна диоптрија (од 3 до 6 е средна ) е веќе индикација за царски. Зошто од напонот на пораѓај може дополнително да порасне диоптерот, а може и рожницата да се оштети.
    Изборот е твој. Не се секирај ако бидеш царски. Јас после операцијата уште во шок соба бев на нога и после е се полесно.
    Сепак изборот е твој. Јас се одлучив за царски не дека се плашев од болка. Туку се плашев да не ми се дооштети видот. И плус докторот ми рече штом ти е во глава дека од пораѓајот и напнувањето може да ти се оштети дополнително видот ти потсвесно нема добро да соработуваш.

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    36.362
    Можеби мислењево не ми е за тука, но би сакала да ве прашам за совет можеби и од ваше искуство и може да ми пишете во лична порака да не ја полниме темава. Пред да останам ненамерно бремена работев како келнерка и одев на факултет, а сега ни едното ни другото и се плашам да не паднам во депресија. На факултет ќе се вратам за година две здравје ама сакам да работам односно да го исполнувам времето, да се чуствувам корисно и да заработувам. Би сакала да ми предложите што би можела да работам. Инаку сум 5 месец медицински и според мене, а шести според гинекологот односно кога се брои еден месец 4 недели. Ве молам за ваше мислење и помош. Добро ми е во бременоста, не чуствувам ништо, не го ни чувствувам стомакот, единствено што ми е тешко е што не работам. Благодарам однапред. :)

15. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Да покрај останатото опфаќа доплер на папочна врвца

16. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Во вторник закажав за микробиолошки брисеви кај матичната и контрола, па ќе видиме што ќе каже

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Се најубо ич да не се секираш само со позитивна мисла.

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    @TamaraSJ сум заборавила да те тагнам.(facepalm) претходниот пост е наменет за теба.

19. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Ne mora da si gladna za bhcg,jas ispitav krvna slika se komplet i sega ke ispituvam urinokultura i d dimeri,hemostaza,krvna grupa i rh factor,kumbsov i papaiski test.

На hotiie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    @irena.1 сфатив дека е за мене постот ;)
    Само што се вратив од преглед ја сум 33та, а бебето е 34та недела тешко 2,137кг и свртено надолу. :) за 3 недели пак димери и преглед.
    btw и докторката моја не сака царски да се пораѓам и ја планирам ако сум ја доволно отворена и ако бебето е наместено како што треба да се породам природно. И не друго од мојот град до Скопје,посебно Чаир има саат и пол возење. Што ако ме фатат болки пред закажаниот термин? А ќе биде јануари-фебруари можда мразови, снег, студови ќе има... И така дечки