Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Денес бев на цтг и се е во ред. Инаку 38+2 сум. Ама абер немаме за излевање. Инаку многу сум страшлива. Прв пат на цтг и од се возбудив не па од раѓање. Вагинален преглед ми правија докторот ми рече едвај те прегледав како мислеш да раѓаш. Не дека ме болеше ама многу сум плашлива. Додека бев на цтг се слушаше цркање како некоја да раѓаше. Јас си реков ухх зошто ли не сум машко.

На irenadaniel, muchacha_a, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Денес бев на преглед.
    Се под контрола и нормално.
    Го видовме бебушко мој кој што дополнително ми го топли срцето.
    Зјапав буквално 1 час во екранот и едвај се воздржав од исклучување на ехото.
    Љубов жени.. љубов.
    Поинаква, неопислива.
    Си имам фотографии и тотален скрининг од 1 час, презадоволна од докторката која што не се штедеше на ниеден збор и со трпение се објаснуваше и кажуваше.
    Сега уживаме и пливаме..
    Беба долу свртена со глава спремна за излагање, многу ниско е па да така докторката ни рече да се спремаме лека полека 40 та не ја тераме сигурно :D:sun:.
    Сите..сите до една сакам среќни вака да ве гледам да зрачите со вакви постови.:f:

На ALISA0000, kavadar4anka, mecolino и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Здраво женски како сте денес :)
    Ние еве одмараме денес саботно и така... имав многу лоши денови,многу стресни и уште такви ме чекаат... малку јадам,мислам и дека ќе дехидрирам и се плашам дека ќе му наштетам на бебето... страв ми е,ама ако успеам сега да се изборам за тоа што го сакам и за тоа што сум одучила тогаш можам се... многу стрес,многу нервози ама да се надеваме дека ќе биде добро иако патот е мнооогу мачен и тежок. Нареднава недела сме на контрола па ќе видиме како напредува,дајбоже да е се добро и се да е океј,искрено се плашам после толку нервози.... ајде имајте убав ден доста ширам јас тука негативна енергија,ама па така ми олеснува.. позз :* :f:

На kavadar4anka и majavel1 им се допаѓа ова.
  4. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Сите си имаме некакви нервози и маки, мислам дека никој на форумов нема да каже дека се му е идеално дали дома дали на работа. Ајде малку храбро. На крај самото тоа што создаваш нов живот во тебе е доволна причина да бидеш горда на себе и да кажеш дека се останато можеш да средиш порано или подоцна.

На Delfina15, kavadar4anka, irenadaniel и 3 други им се допаѓа ова.
  5. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    A jas osven krvna slika treba i pap i nesto drugo da ispitam ?

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.436
    Ako si bremena pap nema da pravis

На hotiie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    2.201
    Малце off topic - мене ми правеше пап во 33та... заедно со други микробиолошки брисеви, а досега немам слушнато во тој стадиум да прават....
    (најверојатно за да си спечали повеќе пари беше работава(facepalm))
    Гледам сите прават пап после пороѓај...

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.436
    Najdobro e pred i posle bremenost da se pravi pap

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Пинки какво е тоа нејадење и дехидрација, пиј таму земи вода, леден чај, нешто поосвежително и освежувај се во тек на целиот ден. Јас пијам многу вода, можда до 5 литри и ми е супер, верувај водата е незаменлива за нашите организми и за бременоста воедно.
    Одмарај само и позитивно, како што кажа некоја членка погоре твојата бременост е доволен показател за да бидеш среќна и исполнета, тој сам факт дека човечето се развива и зависи од тебе.
    Уживај и гледај да игнорираш и до толку да не се замамраш со проблемите т.е да научиш многу да не допира се и сешто до тебе, знам хормони во прашање но со малку труд ќе се обидеш да бидеш поопуштена а проблемите ќе се тука сега и секогаш, наше е како ќе знаеме да се справиме со нив. ;)

На manako1 и Pinky97 им се допаѓа ова.
  10. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Фала ти срцка на советот многу ми значи поддршкава иако е на форум ама знам дека е искрен совет. Баш поради тоа што го сакам ова малечко се ова се случува ама ке издржам за него се. Ова ми е најтешкиот период од животот ама ако успеам ова да го поминам тоа значи дека се можам. :hug:

На manako1 и vitamina им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Пинки глава горе и само позитивно. Размислувај позитивно и гледај да имаш убави мисли.
    Легни, одмарај и пушти си серија, што не поминало.
    Се ќе биде во ред (y)

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    здраво женски
    јас се паркирав на гинекологија два дена зошто дома не можев да јадам и ме фатија панични напади мислев ќе се онесвестам.
    примив неколку инфузии и конечно ми објаснија што ми е.бебињата притискале на желудникот и затоа ми се лошеше не можев да јадам.тоа ми предизвикуваше гушење и не можев ни да спијам.
    сега сме добри дома, ме ставија на режим на храна 8 пати на ден по ептен малце и ептен лесно.претходно јадев месо јајца протеини и затоа ми било уште потешко.
    добро што отидов зошто дома скренав.
    ми дадоа апчиња за желудник па ми рекоа во случај на лошење да се напијам.
    јас мислев дека крвната слика ми е влошена и се сум правела погрешно (храна течности).
    поздрав и ако има некоја слично искуство нека ми пише лп.

со лесно на сите што сте пред пораѓај и да ви се живи и здрави бебињата на породените

На kavadar4anka, Delfina15 и vitamina им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    13.507
    И јас завршив на инфузии на ГАК во 11 недела од повраќање. Не знам ти која недела си. Јас при толку повраќање крвната слика ми е супер, проверував пак пред некој ден. Не е страшно. Не сме единствени што биле на инфузија од тоа :worried: Тоа е. Ќе биде се добро. Со лесно нека ти е.

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Fala na odgovorot mi zedoja krv i mokraca pap ne mi rece , seker i hemoglobin ispitav se bese vo red :)

На irenadaniel и joy1 им се допаѓа ова.
  15. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Te pregledaa ili samo preku krv ispituvase beta?

На hotiie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Duomna

Duomna Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    21
    Ajde sestri trudnicki ... kazete soveti sto se spremavte za vas I bebusot za vo bolnica za poragaj, pravam spisoci I pripremi ... :)

17. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    јас сум 23 недела ама не повраќам тоа е маката.наеднаш ми стежнуваше храната во желудник и мислев ќе се онесвестам од лошо.убо шо појдов на лекар барем бев под лекарски надзор и ми се смирија нервиве.појќе и паника ме фаќаше не можев да дишам.
    денес сум цел ден на сув леб и јогурт, вечерва корнфлекс па до сега добро е понатака ќе видиме.
    мора да издржиме тоа е

18. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    292
    Zdravoo ve molam kazete mi dali e normalno vo bremenost da se ima meunstracija jas vleguvam vo 3ti mesec i dobivam :( ....
    I ve molam ako moze da mi predlozite dobar ginekolog ovaa shto me vodi e katastrofa:devil:

19. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Јас имам слушано дека некои добивале во текот на бременоста. Но сепак нели ќе си идеш на др.
    Јас би ти го препорачала др.Органџиски Штип.
    Лично јас сум премногу задоволна човекот знае како да разговара да те смире. Едноставно ќе ти го нацрта тоа што ти го и кажува.

20. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    292

Da ne imate broj nesto kako mozam da go najdam???