Мене ми рекоа во вторник да дојдам во болница на цтг и да ме припремат, докторката што сакам да ме породи и со која закажав е дежурна во среда, па најверојатно во среда наутро ќе ме породи на царски. Едино ако не тргнат сами во меѓувреме, ноќе ми е премногу тешко и да спијам и да дишам, се гушам. @Lolipop23 ми ја нема, изгледа побрзале не не почекаа
Of..ajde uste nekoj den Posle ke gi guskas maleckite. Doznavte pol za vtoroto? I uste nesto...teskotiite so disenjeto koga pocnaa? Poso eve jas tek 4 mesec a veke imam ponekogas teskotii so disenje, ne sekojdnevno, ama cesto...
Мене сега во последните денови ми почнаа тешкотии со дишење, ама имам уште еден проблем во станов се грејам на централна градска топлана и премногу грејат па го суши ваздухот цело време, грло ме боли од сув ваздух, не е само од бременоста. Можеби си ти покрупна па затоа имаш тешкотии со дишење, јас сега имам 65 кила. А за пол на второто не кажа ништо, со газот беше свртено последниот пат, ама јас мислам оти е женско, а и минатиот пат рече дека и изгледа за женско, ама не е сигурна. Мислам оти женско ќе излезе
Да, покрупна сум. Баеги повеке од тебе. Којзнае што ќе правам до крај... Мене ми рекоа на последна контрола дека личи како за машко, ама ќе видиме... рано е уште
Овде сме уште. Ве читкам, но нема што да пишам. Мачно било ова седењето дома. Да знаев ќе одев и неделава на работа. Енергија имам за физичка работа, меѓутоа психички паднав. Само ми се плаче, и си поплачувам по малку. Дома средив се, торбите ги спремав, друго не знам што да направам. Гледам вежби за дишење, совети за полесен пораѓај, вежбички и сл... Среќа мм за викендов си е дома па не сум сама, од утре кога ќе тргне на работа ќе поулавам.
дали има некоја проблеми со непцата,некој совет за домашно лекување,на моменти толку ми се воспалуваат,ме болат како некој саат во уста ми чука,не можам ји најмеката храна да ја жвакам
I me pregledaa i pak go vidov bebeto i krv preku vena mi zedoja za beta pa po pregledot od prst za dr ispituvanja i mokraca fala mu na gospod se bese vo red
Здраво мамички .. сон не ме фаќа па да ве поздравам , два дена сум со болки во препоните матката ја осеќам згрчена стегната, стомакот тврд некако како подуен и гасови имам .. и со секое вртење на беба болки како менструални ,, здравје утре сум на контрола па ќе видиме .. битно таа да биде во ред .. за ваквиве болки ми викаат нормално е тежи бебето ..амаа пусто нема спиење цела вечер седната .. ајде се надевам ќе пројде ... честитки на @BirMelek здраво и живо да е.. @Offspring ајде уште многу малце ќе си се гушкаш само смирено ..
Мене ми отекуваат непцата особено наутро. Лек незнам, чекам да помине бременоста па да одам на забар.
И јас сум иста со грчевите веројатно се шири матката, и при вртење додека спијам и воопшто во текот на денот. Мене и работата ми е на нога,цело време клекни стани па после работа уште повеќе. Ке си одмараме колку можеме и тоа е. Мене по најново ми лупа бебулево на бешика непријатно чувство дури и болка осеќам доле,ама мами сме ке издржиме
Jas spremiv baegi stvari nemam nekako odluceno kako sakam da go iznesam od bolnica i kako kke se osekjam da go oblecam. Za nego zedov newborn benkica, onesie i dolni pizami. Za tri meseci onesie,pizami, koshulce i pantulumcinja, kjebence, lazovka, obicna cucla, kapcinja (dve razlicni boi) corapcinja i narakvici. Vo kuferot moj staviv throw kjebence(non stop gi koristam), dolna obleka, corapi, obleka za izleguvanje od bolnica, stvari za licna higiena, peshkir, gricki i protein bars. Inace zenski nie otvorivme oficialno maternity leave, pa sega ostanuva samo da cekame i da cistime niz doma
Добро утро мамички , честитки за новата мама , мојава лепотица нешто слабо активна дури и до задумување , ама штипни го стомакот и ќе ми врати повратен удар изгледа ладно и е , мојава матична ке ми испитува брис стрептокока сега на 29 недела а читав дека се прави покасно во 8-ми месец накај 9-ти, за менструација во тек на бременост знам дека се случува кај некои жени и се вика "цветна бременост " , имајте убава недела и денешниот светец Св.Никола не штити нас,нашите бебуши и најмилите , поздравче девојки
Исто 7 сати на нозе сум .. едвај чекам дома да си дојдам .. бебо валда многу доле е овие денови осеќав ќе ми излезе еве идам сега на кај гинеколог па ќе пишам ..
Измислена тука била забавата во оваа група, јас пак те чекам во прво тромесечие хаха се зезам. Ајде маженце, јас не знам, кога бев на на 13 недела рано било и сега наредна контрола здрвје за полот ќе си чекаме.
Ами ја во второ се префрлив, 14+4 сум )) А иначе на 13+6 ми кажаа веројатно машко и го цитирам д-р "Не ме држи за збор" )))
Zdravo mamicki. Sakam da prasam za sovet I mislenje, do koj mesec mozeme da patuvame so avion. Doktorot mi e na odmor Do 15 januari I nemozam da go kontaktiram za da go prasam. Vi blagodaram I imajte ubav pocetok na nedelata