Јас мислам оти нема да ти дозволат толку ствари да внесеш, овде барем е така. Јас нема да носам ништо за бебињата, затоа што секако не ги облекуваат во бодиња и шпикозни кога ќе се родат веднаш туку ги повиваат како ларви Сепак прашај си таму каде што ќе се пораѓаш ако некоја се пораѓала пред тебе сега скоро да ти објасни што смееш, а што не да носиш. Јас си ја прашав пријателката која се породи во септември и она ми рече не треба за бебе ништо, ни облека, ни тетра пелени, ни обични, ништо ништо, се добиваат таму додека се. А за себе си спакував еден мал пешкир, еден голем, павловиќева, влажни марамици, мрежасти улошки, сапун, гел за туширање, паста и четка за заби, шампон, папучи и неколку пара чарапи. За излегување кога ќе треба мм ќе ми донесе да не влечкам за џабе кога за престојот таму нема да ми требаат, сеедно болницата ми е во комшии
Јас паста и четка лакалут сензитив користам. Подобро е дека дека. А можеш и да се џубуркаш (гаргара или плакнеш) со чај од камилица.
Do koga ti se osekas vo forma ,ima zeni cela bremenost lezat nekoj do kraj aktivni i so patuvanja i so se zatoa ti kako si se osekas, mislam nema nekoj ogranicuvanja.
Zdravo mamicki So sreka na novite mami koi se porodile neka im se zivi i zdravi bebinjata. Pred nekoj den bev na kontrola i mi izmerija dolzina na cervix 27 mm inaku sum 23 nedela. Doktorot mi preporaca miruvanje i utrogestan ama me interesira dali ima nekoja so vakvov problem i kolku e seriozno. Se izv na latinica od mob sum. Pozdtav i so lesno na site.
Ако бременоста ти е уредна патувањето со авион е дозволено до 36та недела (најчесто). Зависи од авиокомпанијата, треба да се распрашаш пред да купиш карта. Може да ти бараат и потврда од гинеколог.
Ај добар ви ден! јас немам што да пишам, тераме- втора бременост немаш време да спиеш, не па да се замараш со се исешто. Инаку само се молам се да е во ред со мене и беба, а пак ми е страв од пораѓај. Иако со првото добро поминав. не сум читала породилни приказни - одамна. Се мислам дали да ја отворам темата. И мене ме фаќаат некои грчеви ама на кратко.
Инаку и на мене докторот прво нејќеше да каже бидејќи не се гледало, па потоа ми кажа дека му заличува малце на машко... пак ама ништо сигурно, премногу рано било за да биде 100% сигурно. За првото истиов доктор исто на 13 недели ми кажа можно е машко и машко испадна хаха. П:С. а јас пуста имам чувство како мома да носам од почетокот на оваа бременост, па едвај чекам да му кажам на докторов ,,овојпат не погодивте" ќе видиме дали сум во право или не.
Жени јас ве напуштам на неодредено. Утре во 9 часот наутро сме во болница, мислам оти нема да не вратат дома, така што нема да ме има по форумов незнам колку време. @Lolipop23 и сите други што сме тука некаде, нека ни е со лесно, ако не се уклучам, и нека ви е со среќа. Се читаме за неколку дена, само се да биде во ред и да бидеме живи и здрави. Ве гушкам најсилно. Log out.
Еве сме ние.. добро пројдовме на контрола беба е 1,477 гр .. вода ми рече доволно има .резултатите од ддимери и крвната слика се добри .. за болката во стомакот и препоните рече тежи бебето тоа е ..еве денес поарно мие пројде,јас мислам и со стомакот со цревата имав проблем го осеќав подуен .. се на се во ред е на контрола за 3 недели .. сакам да прашам од поискусните мајки да ми кажете колку сантиметри се вашите бебуши во 30+ недела ..
@Offspring gi oblakaat vo nivna obleka dodeka se vo bolnica. Za izleguvanje mi e sve toa poneseno samo sho nemozam da odlucam shto da mu oblecam. So lesno neka ti e.