Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.153
    како сте мшиња
    еве не нас после подолго време
    денес бев на контрола 33 недела сме и како што поминува времето станува тешко а гледам и не сум единствената,последна контрола средината на јануари таман за празниците да ставам усте некое килце хахахах.Веке поцнав со вадење на алиштата од и разгледувам што има што нема што треба да се докупи и наредната година да поцнам со перење,пеглање купување и така .имајте убав викенд

На V.odolija, kavadar4anka, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  2. blue eye

blue eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    nisto mila i vtorata bremenost ne otide kako sto treba zatoa vo sreda imam termin vo ends klinika za poliabortivnost pa ds vodime sto ke mi kazat ....mislam deka ke mi napravst mnpgu analizi za da ja doznaat pricinata ...pozdrav eli

3. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Добра вечер жени,јас не сум тамам со паметот:)извадов завеси да перам ,чистам како крај на светот да е ,и сега конечно седнав ама кога седам имам болки т.е како бодежи а кога работам ми е подобро или можеби само не мислам тогаш на ништо .

На Delfina15 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Осеќам како ме притискаат доле, буткаат, ама не ме боли. Стомаков се стврдна ко камен... Дали веќе конечно планираат да излезат, поставив и прашање на една од тие стрните на фб за трудни, во која недела жени се пораѓале со близнаци, секоја што пиша е во 34 до 37 недела, само јас уште абер немам:drunk::drunk:

На joy1, Lolipop23, Grungie и 2 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.998
    Допаѓања:
    123.765
    Ako ti treba pomos okolu analizite tuka sum. Ispitav se zivo i divo. Mnogu mi e zal, znam kako e :(

6. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    будни трудници :) 36та недела сум а веќе цела недела кашлам ненормално, матичниот ми вика само сируп на природна база за смирување кашлица, и првите три дена ефектот беше добар после веќе без некое посебно подобрување и еве веќе 5ти ден како пијам од сирупот ама денеска ептен кашлам како ништо да не пијам. Дали има меѓу нас со слично искуство, не знам дали ќе смеам некоја инхалација да направам, зашто времето поминува , не можам да си дозволам да не го решам проблемов затоа што не се знае кога ќе биде денот. А имам и контракции, докторот вика од кашлањето што се напрегам (facepalm)

7. blue eye

blue eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    pa kazi mi kakvi analizi si napravila na primer jas nemam praeno nikogas pap test ni brisevi i vo dvete bremenosti samo analizi na krv i urina mozebi zatoa sto imam 23 god.? kazi mi ti si imala abortus ? SO dve abortusi jas mnogu patev psihicki ama najubavo e da ne mislam i da bidam pozitivna ..pozz mila

8. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Zenski update za nas. Kontrakcii pochnaa sabajlevo 10 i pol. Pa sega ne zadrzaa vo bolnica. Da se nadevame do sabajle kje se guskame so sinko. So Gospod napred.

На Natasa. P, mecolino, Miami1 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.998
    Допаѓања:
    123.765
    Jas imav dva . Pravev genetski ispituvanje vo manu, za krvta na transfuzija. Kariotip , kariogram na ginekologija, torch, brisevi, pap. Isto vidi da ne imas septum vo matkst(pregrada) jas imav i me operiraa.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Добар ден женски,
    ние денес работно до 14 часот, па после планирам да разгледам за корито за синко со свкервами ќе прошетаме... Денес ја почнуваме 33 недела, како вчера да беше кога ги постирав сликите од тестот за бременост :inlove: дружбата со вас, вашите совети и мислења... топлината во ова катче :l:... прекрасни сте дебелки, ве гушкам сите! :hug:
    Имајте убав викенд!

На Natasa. P, majavel1, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Добро утро мешенца :) Ние денес супер,се разбудивме наспани и вчера многу спиев дури и преспана сум :lol: Малку ми е низок притисокот ама ми рекоа дека е нормално. Уште имам грчеви во долниот дел и се паничам кога ги имам а траат кратко и магнезиумот ми помага... Денес сончево убаво,ама сигурно и многу ладно... И така јас само да ве поздравам идни мамички убав викенд имајте :makeup: :l:

На vitamina и irenadaniel им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    @eleni27 мислам во 38ма се породи :D

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Во 36 беше Елени.
    Еве уште сум тука, си чмаам, си чекам.

На irenadaniel и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    ајде без нервози само, како и да е на крајот си :D

Jaс едно ама вредно бебе едно 10 месеци си го носев, 42ра го родив...и искрено скренав малку на крај :rofl:

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Па добро, едно кога е често се случува да се надноси, и братучедка ми роди во 42 летото. Ама близнаци волку да догураат или да се родат во термин е реткост.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Ако се двојајчени обично знаат да догураат до крај... имам братучедка си ги носеше до крај, но царски си ги роди, иако првото детенце беше природно, овие две немаше шанса.. :) ти се спремаш за природно или никако? :D

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас за царски, несакам природно. Да беше едно ќе одев како и да е, ама вака со две да се малтретирам не, највеќе од причина што може да пробуваат да ме породат со саати природно и да не успее, на крај секако да ме пратат на царски, па кога ќе видиш и малтретирана и сечена. Да беше едно ќе ризикував па нека боли, ама со две не.

На irenadaniel и mariz им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Па што те мачат уште да ги носиш... каде ке се пораѓаш?

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Немам поим да ти кажам право зошто ме влечкаат уште. Иначе нема да се пораѓам во Мк не живеам јас таму.

На irenadaniel и mariz им се допаѓа ова.
  20. blue eye

blue eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    vo red sigurno i mene ke mi recat da gi napravam istite analizi ...a sega imas deca ....nekogas se plasam dali voopsto ke imam deca od dvata abortusi