ти си доби најубав новогодишен поклон да е здрав и зив ,голем да расти со мајка и татко цел зивот срека да го прати брзо закрепнување
godinite nemaat nikakva vrska so pap test i brisevi, jas od 22 lecev sterilitet ne pa brisevi da ne napravis.. mozebi imas nekoja bakterija koja doveduva do spontanite od tamu osnovno ke pocnes da ispituvas, a potoa ima brojni imunoloski i genetski ispituvanja. Del od niv se pravat na klinikata za transfuziologija del na institut za imunologija.
Јас имам 3 спонтани и 1 во 12недела. Имаме испитсно имунолошки и генетски испитувања, кариотип, торч, брисеви, пап.... Подолго време се борев со бактерии ама ми велат дека не е до нив.. Евентуално станува збор за слаб Ендометриум А досга немам направено ни хсг ни ниш..
А не беше ли под хормонална терапија за да се задебели доволно ендометриумот? Имаш ли хормонален проблем,која ти е дијагнозата?
Здраво мамички со мешиња еве ме мене пак во темата после 5 год.Денес дознав дека по втор пат ке станам мајка.Па со мешето напред,со лесно и убаво да ни е на сите.
5 месеци пиев ДАБРОСТОН (се пазевме) во тие 5 месеци ендометриумот беше 5мм не мрдна.. После пиев естрофем дојде до 8мм но повторно не настана бременост... Хормонален проблем сега немам, иначе пред 2 год ми беше пролактинот висок ама со терапија го средивме
Нема испишани страници за читање ама за радување, да. Новогодишни бебиња се надевам еден куп.. низ продавниците ситнуриите за новагодишни бебенца колку сакаш прекрасни се не оваа година ама нареднава со господ напред живи и здрави планирам од се да изнакупам. Не им одолевам на костимчињата новогодишни со дедо мраско ирваси итн.. еден куп. Се сеќавам пред многу години многу ама навистина многу работи немаше а и немаше избор, денес од мерак се си има. Тоа е плус, плус мала мотовација за радост и креација. Мамички идни пишувајте и дружете се, темава од секогаш била полна со куп емоции и многу љубов. Јас секојдневно се повеќе се борам со себе си до кога ќе видиме .
@Abeja se porodi bash vo 38ma ili 39ta. Ke bide, samo bez nervozi, mene doktorot mi vikashe, da bea dvojajceni do posleden den ke gi noseshe Kolku poveke gi nosish podobro i za niv, i za tebe. Ne se nerviraj, sobiraj sila, koga ke se rodat epten ke ti bide potrebna veruvaj
Ти благодарам, Се и јас се надевам дека нема да ми е како за со Христијан бременоста патолошка...Не се плашетњ од пораѓај јас бев 21 год кога го родив синко.Ништо нз,царски се породив и после си викав будала не а ништо страшно.Само убавини е кога ке го видиш тоа буце маленко
Женски јас сум 32 недела ,денес некако стомакот како подолу да ми е спуштен,дали е тоа нормална работа?
Nesto kako voda mi protece sega ne mnogu obilno a i na brisenje ima malku kako svetlo kafenko, se blizi denot ili?
Lele isto,koga ke me pritisni nemozam da se dvizam ama ajde uste malku ke se izdrzi.Ama denes bas cudno mi padna stomakot visno spusten a za pregled mo e rano se nadevam se e ok