Mamicki sakam nekoj da mi objasni podobro jas sum krvna grua so negativ rh faktor a maz mi pozitiv.Mi spomna doktorot nekakov test ke pravam za inekcija.Kako se pravi i nekoe iskustvo okolu ova? vi blagodaram.Pozz
http://acibademsistinababy.mk/index.php/bremenost/skrininzi/8-zadolzitelni-pregledi-vo-bremenosta Кај RH негативни мајки. Доколку вие сте Rh негативна, а вашето бебе е Rh позитивно, можно е мал број клетки на вашето бебе да влезат во вашата циркулација за време на бременоста или раѓањето. Тогаш вашиот имунитет нив ќе ги третира како туѓо тело и ќе создаде антитела против нив. Доколку такви антитела се создадени во вашиот организам тие може сериозно да го оштетат вашето бебе. Вашата крв ќе биде проверена дали веќе се создадени такви антитела. За да се заштити бебето и идните бремености, во 28 г.н. ќе ви биде дадена инјекција Anti-D, која ќе спречи во вашето тело да се формираат антитела против вашето бебе. По породувањето се зема крв од вашето бебе и доколку се потврди дека е Rh позитивно, ќе треба да примите уште една инјекција Anti-D. едит: http://www.ladybook.mk/mk/post/6380/rh-negativna-krvna-grupa-i-bremenosta
Смееш да. Но ако немаш нешто големи болки подобро е да не пиеш. Јас парацетамол сметам дека се зема само про неиздржливи болки кога ништо веќе природно не помага.
Мене докторот ми рече дека парацетамол смеам секако, а за неиздржливи болки - ако веќе ептен не се трпат, тогаш аналгин или кетонал.
Mesinja... a be mi se javi strasen problem so tvrda stolica. Mi se javija i hemoroidi, posleden pat so krv vrsev nuzda. Nekoj sovet??? I da... smeam li hepatrombin da stavam ili moze da stetat?
Наташке, само топло млеко со шеќер или нес кафе...Мене само тоа ми помогна, имам напишано пред некој ден, истото прашуваше една феминка. А за маста не знам, знам дека смееш со кантарион или невен да се мачкаш, нема да ти наштети...
Со суви сливи немаш промашај никогаш . Јади течна храна суви сливи смокви и ќе се регулира. @izmislena муабетот ми беше да се гледа да се избегнува колку што се може лекови нели само ако е неопходно.
Nes kafeto mi e mnogu tesko, nemozam da go pijam, odma mi se losi. A ova so mleko i seker ...normalno toplo melko zablazeno so seker, ili pregoren seker?
Вечер изеди едно кесенце суви сливи и сабајле ќе видиш револуција Испробано од човек што мнпгу се намачи со запек
Направи си го полесно, три зрна кафе нека има ако треба, лаксатив е кафето. А млекото со обичен бел шеќер, не прегорен...
Vi blagodaram, prv pat vakvo nesto mi se slucuva..strav da ti e vo wc da odis. Ke gi probam receptive, se nadevam ke pomognat. Ve guskam