Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Срцка, кај трудници се јавуваат хемороиди. Така имам слушано. Ќе помине. Која недела си? Со лесно нека ти е.

2. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    14+4 :sun: Blagodaram, kaj site neka e so lesno..
    A hemoroidive.. .. :envy: Od pamet se izvadiv koga vidov krv, si rekov nesto so bebo da ne se sluci

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Ааа, па и јас и ти исто сме биле. Јас сум 14+6 според ехо, а 15+6 според менструација :D

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Vo toj slucaj, sega odma ke te zasledam .. moze da si razmenuvame iskustva :hug:

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    171
    Последно бев на преглед кај мојот доктор и цтг ми правеше пред некој ден кога бев крај на 37 нед и наредно ми рече ако нема ништо у меѓувреме дури за две недели пак да одам. Не е ли тоа мн време вие што сте на крај, колку често одите на цтг? Нареден пат ке сум влезена во 40та ако издржиме до тогаш, малце чудно ми е дека дури тогаш да одам??
    И уште нешто кога почнуваат болките како да ги препознаам? Многу се силни или се издржуваат на почетокот?

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Нема да ги утнеш верувај. Како менструална болка е, која доаѓа на секоја контракција, а меѓу контракции ја нема болката. На ист интервал треба да се, ке си мериш на телефон :) Кај мене на пример дирекно на 4мин ми беа, јас ги осеќав како стврдување на стомакот, при стврдувањето осеќав болка доле во стомакот и полека полека опушташе и пак за 4мин доаѓаше :)
    Породилните пред раѓање се издржуваат, не па тие почетните, не се страшни :)

На LejdiD му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Мешковци, имате ли киселини?
    Јас последниве одвај дишам, пијам ѓумбир ама не помага. Се напив вчера и јаглен ама џабе.
    Ми гори од желудник па се до грлово, синоќа одвај заспав седев будна до ниедно време исправена кога сум задремала па одвај се наканив да се спружам. А легнам мислам ќе пукнам.
    Дај кажете некој совет?

Инаку за запек било каков компот врши работа, 3-4 јаболка свежи исто вршат работа ако немате сливи до вас.

8. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    2.208
    Мене гастрогард многу ми помогнаа,во рок од 10 мин ја елиминираат киселината,а се безбедни за трудници

На Delfina15, Mama25 и Miami1 им се допаѓа ова.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    2.208
    И јас се намачив со тврда столица особено во 7ми месец. Спас ми беше овошно смути со овес,јогурт и мелено ленено семе,јас користев цело но имам јак блендер кој самиот го меле. Од овошје јаболко или портокал со банана.
    (Звучи чудно дека банана обично препорачуваат за пролив,а всушност е добра за регулирање на пробавата во двата случаи)
    Се ова изблендирано наутро како појадок и нема да имаш проблем. Половина час претходно чаша млака вода со лажица мед.
    Од масти за хемороиди имаше еден на галафарм целосно на природна база е,ама не ми текнува на името...

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    Исто.
    Имам проблем со киселини веќе неколку месеци се позачестени к позачесестени ми се некогаш дури и ми се повраќа и лоши од нив.
    Станувам и пијам малку сода со чаша вода и веднаш ми поминува.

11. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Zdravo mamicki. Jas pogreska se napiv femibion dvapati denes, a normalno mi se po ednac na den, se nadevam nema da imam komplikacii. Ve molam za sovet

12. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    171
    Не е ништо страшно тоа се витамини и не се во толку големи количини за да се предозираш :)

На Natasa. P и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  13. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    јас од почеток пијам по две ич не се секирај.мене дури и малку ми беа пошо носам близнаци па сега во 6 месец ме појачаа.
    позз

На Natasa. P и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Woow... @vitamina , slivive...top :lol: Gospod zdravje da ti dade :hug:

На danichap, Bebulleee и vitamina им се допаѓа ова.
  15. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    леле некако споро иде... 25 та...

16. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Milicki da ve prasam nesto, posle mnogu ivf eve i pozitiven rezultat da vidam, no mnogu sum zagrizena nemam mnogu poistaknati simptomi a i gradite nekako gi osekam pomeki denes.od mnogu maki strav mi e za ponatamu dali ke bide se vo red.za 10 dena treba da odam na vtora kontrola toa bi bilo 4 nedela, sto se gleda kako se gleda embrionceto? Pozdrav i izvinete ako mnogu prasuvam

На kavadar4anka и Natasa. P им се допаѓа ова.
  17. Elena.dim.sk

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Mila zemu si jogurt probiotik leneno seme i semki od cia abe tolku se efikasni so da ti kazam probaj obavezno.

18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Мене многу ми помагаат не печени бадеми.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Немој да се секираш за симптоми, кај секој е различно но еве јас немав ниеден, посебно првите месеци исто како да не бев бремена. За прегледот, мене ме гледаа во 6 недела некаде, тогаш се виде убаво, а за порано колку се гледа односно како, не знам. Може вагинално ехо ќе треба, но подобро да каже некој што има правено преглед во таа недела...
    Честитки и ти посакувам лесна бременост :f:

На Elena.dim.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elena.dim.sk

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Mila nie napatenite isto se ponasame.i jas sum kako tebe preplasena za dve nedeli treba na vtora kontrola simptomi nemam a se plasam deka nekako gradite gi osekam poomeknati od sto mi bea.neznam veke sto da mislam, ti kako si ? Te pozdravuvam