Од гинекологот треба да ти е најмалку срам. Таман кога ќе појдеш прашај го за мислење, прво ќе те види ќе види каква е состојбата, бременоста, едно друго и ќе ти каже дали да ги депилираш. Тој ти е матичен гинеколог пред него не треба да имаш ни трошка срам, ќе си го прашаш се што те интересира.
@SophiaBella so lesno da ti e. Ne se sekiraj jas duri vo 9 ta nedela vidov embrion i slusnav srcence. Uzivaj vo druzbite vo ovaa tema i veruvaj ti sleduva najubav period. Posle se e ubavo, no mnogu potesko. @Martina1993 jas vo tekot na cela bremenost depilirav stomak i toa so vosok. Nikakva maka ne.vidov
Среќна нова на сите. Честитки за тие што се олеснија, гушкај те се и уживајте. Јас сум 16 недела веќе. Чуди колку брзо проаѓаат неделиве. Утре сум на комисија за амнио. Имам страв во коски. Држете ми среќа.
Kolku godini si?Jas imam 37 i ne mi preporacuvaat bidejki sum so invitro i dve miomektomii pred toa.Sega treba da pravam nifti test preku krv samo rano e 11 nedela sum.
Ako e se vo red na eho, zosto da pravis nifty? Poradi godinite? A plus toj test e baagji skap, a kolku e tocen?
Jas pravev nifty vo 10 nedela sto znači ne ti e rano posle 9 gestaciska veke može da se napravi. Inaku imam 37 za nekoj den 38
Се сеќавам на сличен муабет кога бевме со првите дечиња бремени . Без страв, и сега се ќе биде во ред Се сложувам. И јас еднаш во 11та, еднаш во 10 го имам правено. Не е рано. Јас ја терам 37мата недела. Куферот за во болница важно спакован...уште големиот ден порано да дојде и да не се мачам до 41ва недела како првиот пат. Вечерва требаше да одам на разговор во болницата за пораѓај, ама се јавија да ми откажат...многу бебчиња решиле вечерва да се гушкаат со мајките . Одложивме за утре па ќе видиме. Утре пладне имам и термин кај матичниот гинеколог па да измери повторно и се надевам брис за стрептокока. Со среќа и со лесно на сите нови мешиња.
Драги трудници, јас сум 25 недела и понекогаш се чудам како поминаа неделите, првите 4 месеци ми беа претешки со лошењето... Ова ми е втора бременост и не знам дали сум заборавила или сум била помлада (ќерка ми има 4,5 години) ама последниве неколку денови не можам да спијам... Никако не можам да се наместам, многу ми е непријатно а тек допрва ќе се зголемувам... Спијам строго на лева страна и така можам некое време, ама ми фали да си легнам на грб а тоа не е препорачливо... Перници дополнителни не гледам како би ми помогнале, освен ако кажете дека имате позитивно искуство!?
Enter your phone number here Не мора да спиеш цело време само на лева страна..Пробај на десна и на грб, како ти е згодно така. Јас сум веке 37ма недела и никогаш не сум спиела само на лева..менувам позиција во текот на ноќта. Сега веќе ептен ми е тешко, бебуш си тежи, ама тоа е, уште малку Со лесно
Prvo radi godinite,potoa deka e invitro.Za amnio mi e strav plus vo dve godini dvapati mi e secena matkata radi otstranuvanje na miomi.
Za depilacijata ve citam i sakam da vi kazam deka jas se konsultirav so ginekologot uste vo 3 mesec i mi kaza deka e sosema bezbedno, edinstveno nikako so topol vosok zatoa sto vo toj del ne treba da se nanesuva toplo. So laden ili bric... Inaku da vi se pozalam, mene gripov me sotre skroz, temperatura 37.9 dva dena i so nisto ne se spusta. Pijam paracetamol zatoa sto d-r mi kaza deka e celosno bezbeden, no ne mi pomaga za temperaturava. Pobolna ne se sekavam da sum bila. Treska, kaslica, nosot mi funkcionira na 5%, bolki vo teloto duri i zabite me bolat nenormalno. Sega go prativ mm kaj maticnata da mu prepise sto smeam da pijam, ne se trpi... Nekoj drug bolen da se prijavi ili edinstvena sum so gripov?
Здраво на сите и се најубаво во новата година. Втора бременост, 21 недела. Ми се појавија попуштени вени посебно на едната нога позади над колена. Не сум имала проблем претходно. Килажа многу немам качено ниту пак било какви големи промени во однос на работа или исхрана. Некоја со ваков проблем или да ми препорачате крема/маст? Фала ви...
Welcome. So lesno bremenosta. Kaj mene srceva akcija se vide i slusna vo 6+6. Na eho vo 5+5 prvpat go videa sakusot, 7-8 dena prethodno se vide samo zdebelen endometrium... Toa bese otprilika 3 dena po docnenje na ciklus...
На десна ми е непријатно спиењето... А на грб во последно време се будам од непријатност. Очекувам полошо да биде со тежината, ама ајде здравје само, за убаво е. Ти си на крај, готово е веќе Ајде со лесно сите
Eve sum i jas ispobolena, so kaslanje, glavoolki, zarnat nos. Pijam C vit. paracetamol, a denes mi kazaa moze i kapki za nos, operil za deca. Inaku jas 2g imam problem so zatnat nos i nikakvi terapii ne mi pomognaa, pa sekoj den stavam sprej septa nazal. Mn. se efikasni, ama sega mi e strav zasto go stavav celo vreme uste od pred zabremenuvanje do sega. No bez toa ne mozam apsolutno da disam.