Mesinja, ima li nekoja so RH negativ? Prasanjeto mi e za toa ispituvanjeto sto se pravelo 23nedela za antitela... kade se odi, sto se pravi..
Мене ќе ме породуваат царски дека еднаш сум оперирана од миом, значи еднаш ми е сечена матката а тоа што имаме миом е плус ама нема врска со царски... Значи ако имаш миом а не си оперирана можеш да раѓаш природно
Ke preprasam za sigurno, jas ne sum operiana, no miomot mi e na preden zid na matka, bas kade ke treba da se pritiska. Ke vidime, do togas zdravje Boze.
@Nikita7 е негатив, она знам правеше... па нека ти каже знам некаде 2000 скоро беше, па после тие пари ти ги враќаат на сметка, ама нека се јави Никитче да ти каже најточно
Јас да сум на твое место би се пораѓала царски а во исто време да се отстрани миомот така ми предлагаа мене пред да се оперирам, да останам побрзо трудна и при царски да го отстранат ама тогаш не бев ни мажена. Види убаво распрашај се, најди си доктор и реши си го и тоа и тоа. Среќно
jas sum rh negativ. kombsov test pravev vo 16 nedela i vo 28 koga i primiv inekcija so imunoglobulini. ispituvanjeto se pravi na transfuziologija. Ivanovski rece da go napravam testot samo vo 28 nedela, no transfuziologot preporaca dva pati vo tekot na bremenosta da se napravi pa zatoa i porano pravev. Posle poroduvanje ne primiv inekcija poveke zasto i sin mi e rh negativ. testot kako i se drugo e besplatno za trudnici, inekcijata e imunohorno i e okolu 2860, od koi 2190 ti vraka potoa fondot.
Нормално е. Лажните контракции се баш во 8 миот месец. Ги имаме сите и сме ги имале. Матката се припрема за пораѓај па по дифолт и сите тие болки како со нож загрижувачки е знам и мене ми се случува но не се страшни се додека кратко траат и не често. Честопати болли можеме да имаме и ради бебушот и неговото претискање. Се е нормално се додека не е често и интензивно.
Јас кога раѓав дојде една докторка со лист еден со прашања и се од а до ш ме испраша, дали е нормална бременост, која по ред, дали природно останата сум итн.. незнам за што им се тие информации. Каде ке раѓаш? Прашај искуства од женички кои раѓале од истото место, дали добиле такви прашања...
Исто и јас кога имав киретажа претходно, ме прашуваа како сум останала, детално се ме прашуваа, па претпоставувам дека и пред породување прашуваат. Мислам дека не треба да се крие за што и да е, докторот треба да ја знае ситуацијата, а за народ што би зборел ич не ми е гајле. Јас си знам како сум се изнамачила да дојдам до бебенце.
Prasuvaat, da.. eve i kaj maticnata koga otidov, se me prasa i zapisa vo taa majcinata kniska. Mora da vodat istorija. Na pocetok nekako begav od toa prasanje.. no sega, bas mi e seedno, duri so gordost kazuvam deka sum vo Sistina. Patem, kaj nas izgleda devojce ke e.... Ke imame kerkicka
Еве сум јас бев на преглед, се виде точка. За срце по две недели ме закажа. Плус ми кажа дека имам дворога матка и малце се исплашив иако го прашав дали е проблем, а тој ми рече не, нема врска. Некој искуство со вакво нешто?
Се депилирам цела бременост и фала богу немам проблем, сите трудници што ги знам редовно си одат на депилација
Mila i jas sum vo toj period i gradite isto gi cuvstvuvam, toa e ni preostanuva samo so ubava misla da se nadevame na ubavo, pozdrav
Alisijad, ako e so upat pretpostavuvam, koj go izdava, maticen opst ili ginekolog maticen... i kako e naznaceno, za sto e ispituvanjeto?
Да, и јас го прашав докторот ми рече дека парацетамолот е безбеден, и дека поопасна е високата температура.
maticniot ginekolog so soodvetnata sifra za trudnici za da e neli besplatno ispituvanjeto. Inaku nisto posebno ne se pisuva samo kombsov test i tolku