Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    @Ano nema "dali ke slushneme" KE SLUSHNETE srcence, najubavata melodija i nema da ti se veruva ;) kako u son da si ke bide ;) so lesno utre i snimajte so mob. za uspomen da imash, jas sekoj pregled snimam zabavno e ;)
    A shto se odnesuva do krevanjeto za koe zborite....od posle transfer si go krevam kuceto (4-4,5kg e), korpata so alista ja krevam, korpa so alista za da pruzam, generalka sama pravam ( ne krevam garnitura :) ) itn. Ne chuva Gospod sve ke si bide super. E sega sigurno nema nikoja garnitura da premestuva ili plakarot ;)

На winter flower, kavadar4anka, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Хаха не се сомневам дали ќе слушнеме. Само дали утре или наредна недела е прашање.:hug:

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    Неопходно е човек нешто да подигне ама тенџере со вода и такви работи дефинитивно да. И правосмукалка исто и чистење по дома средување и се домаќилк сум правела и правам.
    Кеси од продавница најмногу една..
    Едноставно нема кој да ми помага.
    Ама се е во граница на нормала и издржливо.
    Ако иматр кој ок ако немате ќе си работите сами односно како ви налага ситуација.

Болки од 8 ми па нагоре долу и во јајници се нормални, можно е и беба да лежи таму или притиска мрда па од таму и болките.
    И јас имам докторката ми кажа дека се потешко е а и е богами.

Уживајте.

На karibian, Elena.dim.sk, kavadar4anka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Na vecer sinko zaspiva na spalna i jas go krevam za da go stavam vo krevetce ima 20kg i sekoj den vikam od utre ne povejke,a bogami i denes kako sto sum so bolki navistina ne.

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    36.386
    Како превенција за грипот наутро обавезно млака вода со лимон и мед.

На Elena.dim.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    2.051
    Мамички дали имате проблеми со затнат нос секое сабајле едвај го чистам и тоа со згрутчена крв.Тешко дишам ноќе и се препотувам жива вода се правам. За некој ден сум во седми месец. Дали некој има слични тегобиисто мн ми тече крв од непцата при миење на забите и како поттечени ми се, ме болат.Некоја помош?!

7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Isto so zatnat nos sum veke so nedeli pa i sum pocnala da hrcham ;) shto ne e svoistveno za mene :) ja za 2 nedeli vlagam vo 7mi. Ednash mi poteche krv od nos i doktorkata koja mi ja vodi bremenosta mi dade da pijam 2nedeli Vitamin C 2×1 od 500mg. Isto i od nepcata koga mijam zabi imam krv i kako otecheni se, koga ja prashav doktorkava pa i drugi kazaa deka e normalno ne e nisto strashno.Ne me bolat nepcata. Prashaj go doktorot koj te vodi, no mislam deka e normalno. Porano neli na nashite majki pa i zabi im se rasipuvale, aj noe sea so vitaminive se spasuvame ;)

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    во 9 ти месец се влегува со 35+1 или 36+1

9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    35+1

На esen16 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Во првата бременост и мене непцата ми беа многу чувствителни и на миење заби ми течеше крв. По совет на доктор користев колгејт про-гам хелт. И многу ми помогна.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Vo 9ti mesec vlagash so polni 36nedeli. Znachi so 36+1 veke vlagash vo 9ti mesec. Vo sekoj mesec se vlaga so polna nedela.

12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mamicki, nisto i od mene. Ne me preskokna gripot. Cela nok se mackame so ocet i rakija. Davajte sega terepii koj bil na doktor sto smeam da pijam... Snosti eden paracetamol se napiv, do kolku se dozvoleni?

13. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Kaslas,imas temperatura ili samo si malaksana?Po toa sto slusav za ovoj grip antibiotici ne pomagale neli i nesmeeme,vaka znam tri pati na den paracetamol mozes.Topli supi,caevi,pregoren seker so mleko i malku margarin i ovosje.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И мене ептен ме покоси грипот. Температурата 4 дена не можам да ја спуштам. Кашлам, одвај дишам, главоболки. Се пробав од природнно и плус парацетамоли, малку на момент поарно, после пак исто. Шо ќе се прај вака и до кога? :sweat:

15. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Крварењето од носот и кај мене е присутно најмногу наутро, навечер ставам да пресоблечам пижами и јас сум жива вода и тоа само со едно ќебенце со покривам. а непцата ме болеа само во почетокот до кај трети месец... За крварењето од носот матичната ми рече да одам на ОРЛ ама не ми се ризикува бидејќи има епидемија на грип... ама како што читав по портали се јавувало кај трудниците, ваљда капилари пукаат :?:
    http://mama365.mk/крварење-од-носот-за-време-на-бременос/ еве линк што ми пушти @irenadaniel

Последна измена: 5 јануари 2017
    На izmislena, irenadaniel и LanaDelR им се допаѓа ова.
  16. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    i kaslam, i so temperatura i se boli... ;(

17. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Mora da izdrzis,probaj se od narodni lekovi i odmaraj.Jas vo zivot nemam nastinato i bas go prasuvav doktorot nemoj bas sega da nastinam toj mi rece :naprotiv trudnicite imaat pojak imunitet.Po ova sto ve citam skoro sekoja nastinata izgleda ne e tocno negovoto tvrdenje.

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Јaс лaни нaстинaв кoгa бев негде 15 неделa. Неделa денa ме држеше нaстинкaтa, целo време лимoни и пoртoкaли цедев, мед, витaмин ц, пaнтенoл тaблетки зa грлoтo, oцет нa нoзе, рaкијa и бибер нa грлoтo, прегoрен шеќер и млекo сo путер, супи пилешкa мaрисoл спреј зa нoсoт, не се нaпив ни еден пaрaцетaмoл пустo oд стрaв иaкo миткo ми рече мoжеш нa 8 чaсa, сo сетo oвa oздрaвев.[/QUOTE]

19. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Jas prasav za gripot, od terapija: paracetamol, analgin samo vo isklucitelen slucaj na silna glavobolka, vitamin C, kapki za nos-operil za deca . Marisol kapkite ne pomagaat voopsto. Ostanatoto e se na prirodna baza, caevi, supi, vitamini.

Последна измена: 5 јануари 2017
    На izmislena и Natasa. P им се допаѓа ова.
  20. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Мамички да прашам нешто ,јас сум девета недела и сме во банско на одмор моментално , па прашањето ми е дали смееам да се бањам во базенот во хотелот ??Некоја од вас се бањала ли или да си седам мирна?!