Sedi si mirna nemoj da se kapes.jas prasav sakav da se kapam mi rece zabraneto r vo bremenost vo bazent da se kapes posto bakterija nekoja da ne fatis.plus i ti si na pocetok na bremenost taka da ne rizikuvaj.vo bremenost dozvoleno e samo vo more ili ezero.pozz i cestitki gali mese i uzivaj vo gledkata nemora da se kapis
Zdravo mesinja Za prv pat vo novata godina godina da ve pozdravam i da vi posakam srekni praznici i srekna nova godina.zdravi,srekni i beriketni vo novata godina i gospod lesnina na site da ni dade.Gledam mnogu nastinati i griposani trudnici pa da spodelam recept za nastinka i grip.Svinska mast,rakija i paracetamol rastopete i masirajte se na gradite i grbot mnogu pomaga.Brzo ozdravuvanje na site
Дa те пoпрaвaм сaмo Дoзвoленo е сaмo вo мoре, езерoтo е слaткa вoдa a вo тaкви вoди не е дoзвoленo зaрaди бaктерии. Вo oднoс нa кaпките дoзвoлени се кaпки сaмo oд мoрски и физиoлoшки рaствoр. Мaрисoл е чистo пример. Мене пa ми кaжaa никaкo oперил и слични, и вo упaтствoтo чинaм пишувa не се препoрaчувaaт зa трудници.
Цццццццц лелеее мешковци не покоси ова грипов сите  Ви посакувам што побрзо да оздравете и не му се давајте,стиснете заби и кркајте витамини само! поздрав од под топлото ќебенце што ме дружи веќе 4 дена
I mene me fati nastinka cela sum kako skrsena badijala odev vcera na ctg i pregled koga bolkite vo stomakot mi se od nastinka kako gasovi imam,cela nok ne sum spana
Мила гасови може да имаш и од самата бременост, особено навечер цеди лимонот одма и под ќебе на топло
Vcera se preplasiv mislev gotovo dojde denot a 33 nedela sum ,ama bidejki imav i treski vecerta znaci e nastinka eve sega lezam
Еве и јас те дружам со лежењево и со помало меше ама сепак меше,радост моја (17+4) бидими поздравена и побрзо опоравување
Грип е не е настинка. Според симптомиве што ги пишуваме... И јас исто со години немав ни настинато ама ова зло не ме одмина Еве уште ме држи, 7 дена веќе и трае...
http://calcuworld.com/pregnancy-calculators/convert-weeks-into-months/ Според овој калкулатор а и секоја друга табела која ја имам погледнато - во 9 месец се влегува со 35+1. Уште ми се збунувачки овие рачунања
и мене,затоа прашав ама мислам дека е 36+1 е,затоа што кога бев на контрола бев 31+1 и др. ми рече денес влегуваш во 8 ми така да 9ти ќе е 36 +1
Дечки пијте чај од ѓумбир и јадете мајонез од лук (наместо жолчки ставете лук и додадете малку куркума). Мене ми е многу убав мајонезот али отпосле многу се осеќа лукот. Исто така изрендајте ѓумбир во тегла мед. Ја вака се штитам од грипови. Поздрав и среќни празници
Mene 9 dena me drzi gripot, namali poslednite 2 dena, za denes odnovo kako prviot den so site uzasni simptomi