Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Де бре па и тој па, ти што не му рече ЛЕЛЕ А ТИ ПА КОЛКУ ГОЛЕМИ УШИ ИМАШ!!! Кретени, од памет ќе те испоизвадат. Се се средува, ич на памет не ставај. Ќе бидат анализите, и ќе си примаш терапија. За што се нема лек, па за некоја кандида... Вол еден волест, уф бре што ме нервираат тие таквите!!! :@ Миле Паника. Јас сум утре на скрининг и тестови, па посакајте ми среќа... :rofl: Или ќе пишам се ОК, или ќе терам и јас во ај да не кажам ко пеперутчево... :rofl:

На Cliona, eli25, TSS и 2 други им се допаѓа ова.
  2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Пеперутчето ќе полета од секирации ... ХАХАХАХА вол еден волест ХАХАХАХА ама ме насмеа :D

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Јас се убив од смеење на ова “ти што не му рече ЛЕЛЕ А ТИ ПА КОЛКУ ГОЛЕМИ УШИ ИМАШ!!!“ :D :D :D

На elena.mak и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    јас искрено кога почнав да пијам фолна киселина и пред да останам бремена и во текот на бременоста мислам дека пиев од различни производители шо има врска,составот е тој
    а за на преглед јас мислам дека најдобро тие да одиш одма а не да чекаш две недели, затоа што подобро со време да те прегледа др и секако да ти даде има апчиња за подршка на бременоста
    се надевам ке не послушаш, и со лесно да и ја износиш бременоста :*

5. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    да знам дека помага мн. мајчино млеко но ние веќе сме големи за него има полни 3, ќе помине но нервозите се големи :(

6. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    тифол на крка најскапа е но најдобра околу 120-150 ден незнам точно колку беше, се пие до 12 недела а после тоа ќе ти препишат витамини во кои ја има потребната дневна доза на фолна и нема потреба посбно да ја пиеш

7. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    инаку на реплек лековите се со најмала јачина од потребниот состав и најверојатно така изреагирал докторот да не се пијат, од сите производители нивните лекови се со најслаба потреба милиграмажа и дејството не е доволно, фолната е најпотребна за плодот до 12 недела за правилен рас и развој и спречување на разни аномалии затоа и немојте да штедите 100 ден. не се сепак мн. пари а мн. значи.но секако секој има свој став и размислување, затоа тука споделуваме искуства и мислења. инаку да имаат лесна бременост новопечените идни мамички :)

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Zdrvoo mamicki nie denes bevme kaj maticniot fala bogu dobro sme i jas i bebushot presrekna sum shto kaci na kilaza inaku se ushte kasnime Edna nedala mi dade bolnicki upat shto znaci sitno brojam i jas :lol: hèhè pri kraj sum so podgotovkite za bebushot ushte torbata da si ja potgotvam. Pozz i do novite mamicki dobro dojdovte vo svetot na mamickii :inlove:

На anicka1anicka, Cliona, H.e.L.e.N и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Konecno I jas si se olesniv. I si se guskam sso moeto since :inlove:

На ilence, cecilia, Lepaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  10. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ситно броим, на шајке стоим , да видим бебу једва чекам, мале прљаве пеленице са око меркам.
    Мојот сербијан :D :D :D :D :D :D :D :D

На gladiola му/ѝ се допаѓа ова.
  11. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

Честиткиииииииииииииииииии !!! :hug:

12. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Hèhè bash taka e

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    Нека ти е живо и здраво синчето Бела... и големо да расти :*
    Јас петок или понеделник ќе одам кај матичната... јас сеуште не сакам ама дечко ми мисли исто како вас па мнозинството е во право :D
    Сакав да прашам... имам ужасни болки во градите и тоа горе кај деколтето што е :doh: наутро се неподносливи, како здрвени ми се градите и ме болат. И вас ве болеа? :sweat:

На bela-imela му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Честитки мила, нека е живо, здраво, весело синчето :* :inlove:

На bela-imela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    честитки за Имела, ти честитав во друга тема:)

Девојки, казете ми КАДЕ боли кичмата и стомакот во случај на бременост? и после колку време од зачнување почнуваат да болат? не очекувам да сум бремена, но задниве денови се ми е чудно, поспана, уморна, денес и стомак и кичма ме болат,а добро се хранев, ама не ниско ко сто сум читала! не ми се верува дека има несто, но....сто знам, никогас не се знае :?: треба да добијам за недела дена, ама не ме болат овака другпат!!!! чудно...хм

16. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    ^ Лори мене ми почнаа болките една недела откако сум забременила, т.е. една недела после овулацијата отприлика. Значи боли како да имаш добиено, а немаш. Боли стомакот (мене цел ме болеше) и кичмата ниско доле. Ја знаеш онаа тупава некако језива болка, а кичмата јас ја осеќав како да ми трне. Дај боже да ти е тоа, ете викаш и поспана и уморна си, јас се надевам дека конечно и ти ќе се израдуваш како нас. :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.743
    браво за одлуката :clap: .посигурно ти е кога ке се консултирас со лекар ке ти даде терапија.и нека те види со вагинално ехо мислам дека е побезбедно во рана бременост и подобро може да тс види.со срека и лесна бременост да си имаш.

18. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    мене ме боли стомак во пределот на матката и ми е напирен цел, а кичмата ме боли не бас ниско туку погоре! не сме работеле на случај, не ни памтам кога точно сме имале односи, ама се ми е некако поинаку од друг пат! ке направам после ја еден тест ;) не писувам повеке тука, засто ова е за друга тема, само знаев дека од вас ке добијам најбрз и поточен одговор:)поздрав и узивајте во бременоста :inlove:

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Stefaani, ја што ја купив фолната к. е од 4мг. ...ама не се сеќавам кој произведувач беше...а сега ме мрзи да станам да видам. Паковката и е портокалово бела.

20. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Тоа е Тифол,на КРКА....