Де бре па и тој па, ти што не му рече ЛЕЛЕ А ТИ ПА КОЛКУ ГОЛЕМИ УШИ ИМАШ!!! Кретени, од памет ќе те испоизвадат. Се се средува, ич на памет не ставај. Ќе бидат анализите, и ќе си примаш терапија. За што се нема лек, па за некоја кандида... Вол еден волест, уф бре што ме нервираат тие таквите!!! Миле Паника. Јас сум утре на скрининг и тестови, па посакајте ми среќа... Или ќе пишам се ОК, или ќе терам и јас во ај да не кажам ко пеперутчево...
јас искрено кога почнав да пијам фолна киселина и пред да останам бремена и во текот на бременоста мислам дека пиев од различни производители шо има врска,составот е тој а за на преглед јас мислам дека најдобро тие да одиш одма а не да чекаш две недели, затоа што подобро со време да те прегледа др и секако да ти даде има апчиња за подршка на бременоста се надевам ке не послушаш, и со лесно да и ја износиш бременоста
да знам дека помага мн. мајчино млеко но ние веќе сме големи за него има полни 3, ќе помине но нервозите се големи
тифол на крка најскапа е но најдобра околу 120-150 ден незнам точно колку беше, се пие до 12 недела а после тоа ќе ти препишат витамини во кои ја има потребната дневна доза на фолна и нема потреба посбно да ја пиеш
инаку на реплек лековите се со најмала јачина од потребниот состав и најверојатно така изреагирал докторот да не се пијат, од сите производители нивните лекови се со најслаба потреба милиграмажа и дејството не е доволно, фолната е најпотребна за плодот до 12 недела за правилен рас и развој и спречување на разни аномалии затоа и немојте да штедите 100 ден. не се сепак мн. пари а мн. значи.но секако секој има свој став и размислување, затоа тука споделуваме искуства и мислења. инаку да имаат лесна бременост новопечените идни мамички
Zdrvoo mamicki nie denes bevme kaj maticniot fala bogu dobro sme i jas i bebushot presrekna sum shto kaci na kilaza inaku se ushte kasnime Edna nedala mi dade bolnicki upat shto znaci sitno brojam i jas hèhè pri kraj sum so podgotovkite za bebushot ushte torbata da si ja potgotvam. Pozz i do novite mamicki dobro dojdovte vo svetot na mamickii
ситно броим, на шајке стоим , да видим бебу једва чекам, мале прљаве пеленице са око меркам. Мојот сербијан
Нека ти е живо и здраво синчето Бела... и големо да расти Јас петок или понеделник ќе одам кај матичната... јас сеуште не сакам ама дечко ми мисли исто како вас па мнозинството е во право Сакав да прашам... имам ужасни болки во градите и тоа горе кај деколтето што е наутро се неподносливи, како здрвени ми се градите и ме болат. И вас ве болеа?
честитки за Имела, ти честитав во друга тема Девојки, казете ми КАДЕ боли кичмата и стомакот во случај на бременост? и после колку време од зачнување почнуваат да болат? не очекувам да сум бремена, но задниве денови се ми е чудно, поспана, уморна, денес и стомак и кичма ме болат,а добро се хранев, ама не ниско ко сто сум читала! не ми се верува дека има несто, но....сто знам, никогас не се знае треба да добијам за недела дена, ама не ме болат овака другпат!!!! чудно...хм
^ Лори мене ми почнаа болките една недела откако сум забременила, т.е. една недела после овулацијата отприлика. Значи боли како да имаш добиено, а немаш. Боли стомакот (мене цел ме болеше) и кичмата ниско доле. Ја знаеш онаа тупава некако језива болка, а кичмата јас ја осеќав како да ми трне. Дај боже да ти е тоа, ете викаш и поспана и уморна си, јас се надевам дека конечно и ти ќе се израдуваш како нас.
браво за одлуката .посигурно ти е кога ке се консултирас со лекар ке ти даде терапија.и нека те види со вагинално ехо мислам дека е побезбедно во рана бременост и подобро може да тс види.со срека и лесна бременост да си имаш.
мене ме боли стомак во пределот на матката и ми е напирен цел, а кичмата ме боли не бас ниско туку погоре! не сме работеле на случај, не ни памтам кога точно сме имале односи, ама се ми е некако поинаку од друг пат! ке направам после ја еден тест не писувам повеке тука, засто ова е за друга тема, само знаев дека од вас ке добијам најбрз и поточен одговорпоздрав и узивајте во бременоста
Stefaani, ја што ја купив фолната к. е од 4мг. ...ама не се сеќавам кој произведувач беше...а сега ме мрзи да станам да видам. Паковката и е портокалово бела.