Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    zalfija bas ne smee vo bremenost :)

2. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    и јас сум иста еден ден не можам да јадам другиот не можам да дишам се нешто само се жалам.ама тоа е.се боревме сега ќе издржиме.јас навечер мм го терам да ме масира и така некако заспивам.иначе се ме боли и стомакот почна да ми тежи.ама затоа се вика трудноча.поздрав до сите мамички

На manako1, esen16 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  3. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    добредојде во клубот.уште сега да си спремна дека бременост со близнаци воопшто не е како другите бремености и воопшто не е лесна.одмарај и јади дури мојш, и што и да те мачи слободно пиши ми во лп.
    кисс

На coco mademoisele му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.317
    Допаѓања:
    76.417
    Мора да било тогаш нешто друго, но 100% беше од Др.Тајс. Жалфија знам не смее при доење бидејки намалува лактација, а за бременост врска немам...
    Еве пребарав на нет, тегавец било, грешка моја. Но со препорака од матичен пиев, не на своја рака.. затоа реков обавезно да праша, мене многу ми помогна..

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.317
    Допаѓања:
    76.417
    @Martina1993 најприродно што можеш е со топол чај, супа и убаво да се затоплуваш. Прави си инхалации, ако немаш инхалатор, најубаво со жешка вода со кесички камилица или морска сол, покриена со пешкир и диши, ептен олеснува. Многу овошје и течности... и една масажа убаво би ти дошла, јас така си се лечев :) ептен дека си рана бременост, неможам друг совет да дадам.. се друго прво матичен гинеколог или општ прашај. Побрзо да оздравиш :)

6. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.153
    Navistina pomaga jas koga i da zabelezam nastinka ili grip kaj kerka mi i kaj mene odma so masaza i mpze i da se spreci da ne dojde do sedum dena.
    Eve kerka mi vcera i tecese noseto i bese ko omalaksana ja ozmasirav snosti sabajle ko nova.Koj ima maka neka proba

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    добра ви вечер мешиња, ова ми е првиот пост во новата година. Среќен Божиќ и Среќна Нова, дa сте живи и здрави и од Бога благословени. Ние сме добро наредна недела сме на контрола. 31+4 сум сега ама почнав да имам многу киселини, на вас што ви помагаше најмногу? инаку принцезата некако ми е помалце активна оваа недела од порано. други потешкотии немам, уживам во бременоста и се галам со мешко :inlove:. не ми се верува дека за само неколку недели ќе се запознаам со човечево што мрда во мене што ми го изместува стомакот.позз мамички, уживајте во бременоста, галете мешињата и мислете позитивно :* ве :hug: сите

На karibian, Pinky97, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    јас пијам гастрогард по консултација со гинеколог.ми помагаат а дозволено е и неколку пати во денот дасе земаат.само бидејќи се на база на калциум ако земаш дополнително калциум како суплемент прашај за доза.позз

9. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Мене страм ми е да пишам само се жалам :(ама ме држи настинка и секое ковче ме боли,и синко настинат е :(инаку и без настинката ми беше мачно и во кичма и во стомак ,докторот ми рече на 23 за преглед и тогаш ке се договориме за царски

10. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Здраво и живо да е душо

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Ако ти рекол докторот не се секирај јас немам искуство но за грло можеш и препечен шекер

12. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Srekna Nova na site, Gospod zdravje da vi dade.
    Денешниот блажен ден нека ви биде радосен! Божиќ вратата да ви ја злати, секогаш среќа нека ве прати. Ангел срцето кон љубов нека го води, мир божји, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

На vitamina, Pinky97, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Hristos se rodi. Srekjen praznik. Drugata godina so bebenca ke si proslavuvame :D Odvaj cekam da dojde denot koga ke se rodi moeto malecko i koga ke go gushnam za prvpat zasto vekje 2 godini go cekam toj moment. Go sakam povekje od se :D

На karibian, Lolipop23, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  14. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Живи и здрави да сте мамичке:hug:

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Мами да ве прашам некоја искуство со хемороиди,уште тие ми фалеа :worried:(facepalm):( болка невидена и при лежење,седење движење ...неможам да функционирам,преку ноќ ми искочија.

16. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Кажете некој друг рецепт за грлово неможам вејќе многу болит и многу кашлам ;(

17. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    На крпа стави топла ракија и бибер, замотај се и стави си шалче

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    ХРИСТОС СЕ РОДИ-НАВИСТИНА СЕ РОДИ !!! Среќен Божиќ Христијани. Да го прославите во мир, хармонија и топлина, да ве служи здравје и среќа цела година.... СРЕЌЕН БОЖИЌ !

На podravka, vitamina, Pinky97 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    НАВИСТИНА СЕ РОДИ. Нека е за многу години празникот.
    Мамички можеби е малку глупо прашањево но дали е дозволено да се има однос за време на бременоста. Поздрав и имајте убав празничен викенд :*

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Ke si pojdes vo eurofarm i ke ti dadat mast priroden tie go pravat dozvoleno e za bremeni.nekolku pati ke se namackas i kako nova ke si.nema ime ama mirisa na mentol prasaj i da si zemes.ne e skap 70den mislam bese