и јас сум иста еден ден не можам да јадам другиот не можам да дишам се нешто само се жалам.ама тоа е.се боревме сега ќе издржиме.јас навечер мм го терам да ме масира и така некако заспивам.иначе се ме боли и стомакот почна да ми тежи.ама затоа се вика трудноча.поздрав до сите мамички
добредојде во клубот.уште сега да си спремна дека бременост со близнаци воопшто не е како другите бремености и воопшто не е лесна.одмарај и јади дури мојш, и што и да те мачи слободно пиши ми во лп. кисс
Мора да било тогаш нешто друго, но 100% беше од Др.Тајс. Жалфија знам не смее при доење бидејки намалува лактација, а за бременост врска немам... Еве пребарав на нет, тегавец било, грешка моја. Но со препорака од матичен пиев, не на своја рака.. затоа реков обавезно да праша, мене многу ми помогна..
@Martina1993 најприродно што можеш е со топол чај, супа и убаво да се затоплуваш. Прави си инхалации, ако немаш инхалатор, најубаво со жешка вода со кесички камилица или морска сол, покриена со пешкир и диши, ептен олеснува. Многу овошје и течности... и една масажа убаво би ти дошла, јас така си се лечев ептен дека си рана бременост, неможам друг совет да дадам.. се друго прво матичен гинеколог или општ прашај. Побрзо да оздравиш
Navistina pomaga jas koga i da zabelezam nastinka ili grip kaj kerka mi i kaj mene odma so masaza i mpze i da se spreci da ne dojde do sedum dena. Eve kerka mi vcera i tecese noseto i bese ko omalaksana ja ozmasirav snosti sabajle ko nova.Koj ima maka neka proba
добра ви вечер мешиња, ова ми е првиот пост во новата година. Среќен Божиќ и Среќна Нова, дa сте живи и здрави и од Бога благословени. Ние сме добро наредна недела сме на контрола. 31+4 сум сега ама почнав да имам многу киселини, на вас што ви помагаше најмногу? инаку принцезата некако ми е помалце активна оваа недела од порано. други потешкотии немам, уживам во бременоста и се галам со мешко . не ми се верува дека за само неколку недели ќе се запознаам со човечево што мрда во мене што ми го изместува стомакот.позз мамички, уживајте во бременоста, галете мешињата и мислете позитивно ве сите
јас пијам гастрогард по консултација со гинеколог.ми помагаат а дозволено е и неколку пати во денот дасе земаат.само бидејќи се на база на калциум ако земаш дополнително калциум како суплемент прашај за доза.позз
Мене страм ми е да пишам само се жалам ама ме држи настинка и секое ковче ме боли,и синко настинат е инаку и без настинката ми беше мачно и во кичма и во стомак ,докторот ми рече на 23 за преглед и тогаш ке се договориме за царски
Srekna Nova na site, Gospod zdravje da vi dade. Денешниот блажен ден нека ви биде радосен! Божиќ вратата да ви ја злати, секогаш среќа нека ве прати. Ангел срцето кон љубов нека го води, мир божји, ХРИСТОС СЕ РОДИ!
Hristos se rodi. Srekjen praznik. Drugata godina so bebenca ke si proslavuvame Odvaj cekam da dojde denot koga ke se rodi moeto malecko i koga ke go gushnam za prvpat zasto vekje 2 godini go cekam toj moment. Go sakam povekje od se
Мами да ве прашам некоја искуство со хемороиди,уште тие ми фалеа болка невидена и при лежење,седење движење ...неможам да функционирам,преку ноќ ми искочија.
ХРИСТОС СЕ РОДИ-НАВИСТИНА СЕ РОДИ !!! Среќен Божиќ Христијани. Да го прославите во мир, хармонија и топлина, да ве служи здравје и среќа цела година.... СРЕЌЕН БОЖИЌ !
НАВИСТИНА СЕ РОДИ. Нека е за многу години празникот. Мамички можеби е малку глупо прашањево но дали е дозволено да се има однос за време на бременоста. Поздрав и имајте убав празничен викенд
Ke si pojdes vo eurofarm i ke ti dadat mast priroden tie go pravat dozvoleno e za bremeni.nekolku pati ke se namackas i kako nova ke si.nema ime ama mirisa na mentol prasaj i da si zemes.ne e skap 70den mislam bese