Како најпосетена тема ке прашам тука,увото ми е затнато до понеделник како да си олеснам инаку 33 недела сум
mamicki dali znaete na slikickite koi gi davaat pri eho dali pisuva nekade tezina na plodot.Nikogas do sega ne mi spomna maticniot za toa kolku e tesko bebeto pa sakam da znam
Po gosti mozes da odis samo ne kade sto ima griposani ili po marketi.I ne mora da sedis so saati i tebe nema da ti e udobno.Po skali da vnimavas koga sleguvas i ako se vozis da imas pernica pod tebe da ne te drma vozenjeto.
Doktorot koj ti go praveshe Ivf najdobro znae za tebe.Sepak dokolku nemash kratok cerviks i prethodni problemi nema ni potreba od lezenje ni posle transfer. Ja posle dva dena od transfer funkcionirav najnormalno eve me 26ta nedela i 100 generalki doma napraveni pu pu Boze ne chuva site sigurno nema plakari da premestuvame i garnituri funkcioniras najnormalno kolku organizmot i teloto ti dozvoluvaat. No,sepak konsultacija so doktorot prethodno (dokolku ima nesto od gore navedenoto). Posle koga meshko ke tezi i ke se popravish i da sakash ke nemozes da si tolku aktivna Uzivaj vo bremenosta Taman rabota embrionceto tuku taka da pagase od stoenje i setanje, pa nemase da postoime
mesinja kako ste, nie sme dobri si rasneme terame 9 nedela, poleka kazavme na najbliskite radost nevidena,epten ubav i emotiven moment,na eho go vidovme bebceto se e vo red. prv skrining ke bidam 11+6 maticniot za togas mo zakaza da ne e kasno ?
Значи според мерките на главчето, стомачето ќе ти ја кажи тежината, прашај си нареден пат на сликичките од ехото тоа не го пишува, а за во мајчината книшка не знам дека се е со кратенки
I jas bev so ivf i odev na rabota od vtorata nedela posle transferot, cela bremenost bev mn aktivna i se rabotev najnormalno, do 9-ti mesec odev na rabota i eve imam bebe zivo zdravo edna nedela staro
Нa сликичките oд ехoтo штo ги дoбивaв oд систинa пишувaше тежинa, цм, oбем нa глaвче стoмaче, неделaтa кoјa сум , due date, кaј мaтичните гo немa oвa мислaм. Спoред бутнaтa кoскa се пресметувa тежинaтa не спoред глaвче ..
EFW e oznakata za tezina na plodot na listot od ginekologot koj e daden dokolku e izmerena tezinata ke ima EFW i gr/kg na bebeto.
Добар ви ден и среќни празници! здрави и живи, среќни и весели! јас бев на лекар, ми рекоа се е ок. ама ме фаќа страв од пораѓај. веќе 33недела а абер немаме за купување. Ама некако ич сила немам, се изморувам, нозете на моменти не ми стојат. Ама уште малку ќе се издржи. него како што се научив да си спијам по цела ноќ, што ќе правам бебе ко ќе се буди. Чувајте се, не се мешајте многу со луѓе. и правете како што мислите вие дека е во ред. Поз
Прашај оние отол капките дали можеш да ги ставаш? Помагаат али мислам дека имаат антибиотик во нив, ептен ако те боли покрај тоа што е затнато... Инаку вака држи топло, некоја топла крпа или седи до греалка, радијатор...
Ете и јас као оздравев два дена - денес пак одново грипот. Сите симптоми од почеток. Нос иритиран скроз, грло ренде...уште температура немам. Ми се вришти веќе
So nekolku kapki caj od bosilwk mi se pododzatna no utre ke odam kaj maticniot da mi go iscisti,inaku imam otol h ama mi rekoja vo apteka ne za trudnici ,lele wksik i zima i virusi doma site sme nastinati jas malku ozdravev sega pak
I mene taka, taman mislis dva dena podozdravena, odnovo se od pocetok, so tecenje nos, iritiran, zatnatost, glavobolka, potoa I kaslanje....eve sum se macam po vtor pat...
Добар ден женски, ние еве уште по пижами се шетаме мм испадна на кафе, јас си дремам го чекам ќе одиме до црква да си запалиме свеќа, па после малце да ме прошета и мене ... Почнавме да ја полниме 35 недела во вторник за Скопје, прво преглед за теродина, па закажав преглед кај др. Снежана Адамоска-Клисароска во Систина, ја одбрав нејзе за да ми ја следи бременоста и за породување... Едвај чекам да го видам ова цоцето што ми прави урнабес во стомак Имајте убав неделен божиќен ден! Ве гушкам дебелки!
Mn.e ladno,sabajle bese -17 i kako nema pak da sme bolni,i jas samo sto podozdravev malce i od vcera pak me fati grloto
Caj so med,a eve ti i recept protiv kaslica ako sakas probaj:250ml mleko se vari i se dodava lazica puter i lazica med,Se promesuva i se dodava dobro izmatena zolcka od jajce i 1/4lazicka soda bikarbona.Se zema pred spienje najmalku 5dena