За кашлица јас салеп и горен шеќер со млеко. А и она една феминка шо го сподели да си го напрајш мислам не е на одмет. Свинска маст, ракија и издробен парацетамол да се намачкаш на градите и на грбот. Јас мислам то ме спаси мене
Kako go pravite pregoreniot seker so mleko? Sum zaboravila odamna ne sum pravela...mleko kolku da go prelie sekerot bese,taka?
Шеќер се топи дури да се кристализира, се додава лајца путер и млеко една шолја. Горе долу вака. Да ти кажам и јас не сум точно сигурна, мм ми правеше јас од кревет не можев да станам, во консултација со мајкаму
Ova go znam go imam preporacuvano i jas ovde na forumov...no togas imase ostra debata okolu zivoto jajce vo bremenost. Inaku lekov e prva liga,mnogu e efikasen za kaslica,do sea stalno taka sum lecela kaslica.
Женски како сте? Ми недостига темава ептен... Имате нови труднички, гледам збунети со неделиве исто ко јас што бев на почетокот. Имате гледам и нови слики во темата трудници, а посебно да ја пофалам @izmislena , ептен си згодна бе женска ! Ве гушкам и бакнувам!
Pa zbuneti sme. Eve mene me vodat kako 16 i nesto, a spored posledna menstruacija sum 17 i nesto. I ne znam kako ke go odredat i terminot za ragjanje. A koja e taa druga tema za trudnici? Prati link.
Не ти кажаа термин? Ќе ти кажат не се секирај, ќе го следат бебето како се развива и ќе знаат според големина на плодот. Инаку тука да ставате мешиња. http://forum.femina.mk/threads/Какви-сме-бевме-како-трудници-слики.14707/page-33
Ами нема врска и мене пример денес би ме воделе 17+1 а јас сум 17+3 според менструација последна. Така си рачунам пошо според тоа ми е одреден и терминот краен. Нема врска шо бебуш на последните 2 контроли беше за 2 дена помалечко...
Koga ti e termin? A ti si 17+1 spored posledna menstruacija ili spored eho? Mene doktorot mi vika spored posledna mentr., tolku, spored eho tolku i me zbunuva
според ехо 17+1. ама д-р ме води според последна менструација - 17+3. така ми е одреден терминот од старт и не го мења.
Pa dobro, ti si dva dena plus minus. Abe samo zbunki da se pravat. Jas sum imala zakasneta ovulacija, pa zatoa 16+ me vodi spored eho, edna nedela sum plus minus jas. Jas i ti sme tuka nekade so terminite stom i ti spored p. menstruacija si 17+
Да... Мене термин ми е 15 јуни. ја си рачунам уште некој ден дека 5ти месец ќе влезам ) така ми одговара Т.е. така ми вика една апликација што ја имам, гледам дека тука некои феминки различно рачунаат ама не можам се побркав со тоа рачунање веќе и решив само таа апликација да ја слушам
Мислам дека треба да имаш одреден број на допаѓања или коментари. Не знам точно како одеше, ако немаш скриено катче не гледаш. :/
Lepotici dobra vi vecher Od utre vlagam 26ta nedela. Prashanjeto mi e ovie dva dena kako vi se aktivni bebinjata? Mojov ovie dva dena nekako mnogu mrzliv, epten na momenti se razdvizuva shto e chudno za nego zashto mnogu mi e aktiven. Pa bi sakala da znam kako e kaj vas, dali e od vremevo ili od shto....