Imunohorno e inekcijata i e okolu 2900 posle fondot vraka pari. Coombs test ako sakas da ti se refundiraat pari ke pravis na transfuziologija kade sto e besplaten. Za privatno ne znam dali pravat, vidi na stranata na avicena imaat lista na analizi.
Minatata nedela pa i sega maticniot nemoze da mi zakaze, ne gi primaat upatit na transfuziologija.Sega sum 27 ned. i moram nekako da napravam test :/ Nekoj sovet od nekogo? Blagodaram
se obide i so prioriteten i toj ne go prifaka, mu rekov aj na privatno togas pa mi rece kako da cekame do drugata a jas veke 28 ke fatam a togas treba da se primi.Neznam kolku e pametno da cekam, nezz sto da pravam.Mi rece da ne panicam od 28-30 se primalo a prethodno znam spomnuvase vo 28 nedela.
Da ve prasam, dali ima nekoj da spodeli novo iskustvo so nisko vsadena placenta? Veke sum 26 nedela I nekoj den, I denes doktorot me izvesti deka mnogu se mali sansite da se povlece (iako neli se ceka do 28/32 nedela)..
Ако одиш да ти ги чистат најпаметно, гајле ќе немаш, после тоа не ги чисти со чепкалки за уши,повеќе се затнувале од тоа,туку само со топла вода при туширање и на крај со пешкирче. И дај кажувај лек за кашлањево што ќе ти препорачаат, грлово ренде ми е
Ах, се повеќе и повеќе ми е страв од проаѓајов. ( втор на ред). Првиот пат бев на ГАК и сега пак таму планирам. Добро поминав ама бев психички спремна дека е така. Се породив да речам лесно природно (без анестезија - зошто без врски нема анестезија). На бокс после пораѓај те оставаат два саати да видат дали сопира крварењето, ќе дојде некој ќе те види и си оди. За сестрите после, си знаев дека никој не доаѓа да те види, ама среќа моја бев таму само 48 саати, па после дома се се среди. Ама сега, лелелееее ко ќе помислам многу ми е страв. Што и како ќе биде. Некако не ми се даваат 1000 -1500 евра за пораѓај. Незнам, еве мислам и топлина ме облева
До сега не сум се пораѓала,здравје јуни а зошто не се распрашаш за во чаир? јас имам слушнато многу повеќе пофалби за разлика од државна,што не мора да значи али ете искуства па некако и јас за таму планирам да биде
и јас треба да примам инекција на 19 јан.ама докторката ми рече ќе направиме тест и ќе ти ставиме инекција.ова на гинекологија кај нас во локалнава болница.ти каде треба да одиш?
Duso bolkata si e bolka i so 1500€ i so pomalku,tuku mn poveke griza im obrakaat na pacientite,i plus higienata e na daleku povisko nivo,e sega ti seoak si odlucuvas kade sakas,a i ako imas moznost i ako ti se davat tie pari pa idi si na privatno,i ne misli na toa,jas se trudam da ne slusam takvi muabeti i da ne mislam na poragaj zosto mislam deka ke se isplasam epten mn.
Полесно е кога незнаеш што те очекува, а веќе со искуство (особено па ако е малку пострашно искуство) и тоа како ке ти фуфка за второто. Јас сеуште не сум бремена и планирам бременост, кога ке ми текне на раѓањето малку се потресувам, ама си викам чим еднаш успеав ќе можам пак (јас па три деца сакам )
Раѓањето е најлесниот дел.. и јас после второ ке размислам дали ке сум за трето многу викале сакам три и останале на две
Јас сакам две,мојов 3-4 само здравје прво ова едново во јуни да си го гушнеме инаку деца ко деца,секое своја приказна,свој свет и посебно на свој начин
хихиииииии ............. Да викаат во Чаир дека е подобро - другарка ми таму се породи. Сестрите и покажувале како да дои. А на Гак ма нема шанси ( или јас само сум имала такво искуство, не занам). Со болките веќе се знаеме Искрено тоа и да не ме плаши, ама ми страв т.е моите филмови се - што ако биде полошо од претходниот пат. Ко што ги читам во породилни приказни за хигиената неможам да се пожалам или толку пред очи ми се гледаше ама дека никој не те гледа така е. Секој со своите одлуки и можности, се разбира. Само сите Господ да не чува и нас и бебушите. Со леснооооооооооооооооо П.С. него да си се пожалам некако ич немам сила. Нозеве не ми стојат, само туфкам ко слоница. Дали многу се улежав со празнициве, студов, мразов , не се движам па тоа ми влијае незнам Аи уште нешто - нормално ли е во 32 недела постелката да е втор степен на зрелост, така ми пишува во извештајот?