Кај мене уште се тазе впечатоците од првото, така да за второ не помислувам. А зборев и јас 3-4 дека сакам. Инаку на мајките кои се при крај на 8ми и веќе во 9ти да им препорачам да јадат урми за полесно отварање. Длабоко верувам дека мене тоа многу ми помогна. Јас последните 5 недели јадев по 100г урми на ден (читав доволни биле по 6 урми, но ми станаа убави и јадев повеќе), во болница стигнав 6 прсти отворена а без никакви болки, додека ме примија и ме качија во родилна јас веќе бев 8 прста отворена, а болки ептен минимални. Е потоа бебушот ме измачи зашто не сакаше да излезе, но тоа е веќе друг муабет. Зборот ми е јадете урми пред пораѓај, зашто безболното отварање е пола завршена работа.
I nie junacki Koga ke vidam kako setaat luge po ulica, si velam...site ovie izlegle od tamu, zosto da ne moze da izleze i od mene
A ovie sto ni e rano za da se otvarame, znaci li deka ne treba da gi konsumirame..zasto jas si gi krkam, moze da e stetno?
Zenski imate li vie problemi so upati od maticnite ili samo jas?Dve nedeli nikako sistemot ne dava da uzvadam nitu obicen nitu prioriteten upat a vo sreda moram da odam na transfuzilogoja Skopje za clexsaneto,kako i da probaat vika greska vo sistemot,kaj site li e vaka ili ne?
mozno e da e taka zaradi praznicite, koga ima premnogu guzva i nevozmozno e da se prestigne.. sistemot blokira. Neka probuva maticnata sekoj den za prioriteten, a za so termin, potesko.
И јас јадам и урми и другите видови суво овошје, било убаво за плодот да добие на тежина во второто тромесечие, така имам читано, и тоа доктор што кажувал.
Урми ✓ Фала @Lolipop23 Луѓе а дали помага топло кога ќе дојде време за отварање? (Пример топлење до печка радијатор и сл.)? Знам дека во тек на бременоста треба да се избегнува наводно поради отварање, но кога ќе дојде "јајцето на газот" може ли да помогне, да олесни нешто или нема врска...
Isti problem eve pogore i jas denes pisav i minatata nedela i ovaa nikako nesaka sekoj sden odam i nezz sto ke pravam i jas :/
Spinalna se dava ednokratno kako inekcija vo kicma i ima dejstvo opredeleno vreme, a epiduralna ti stavaat edno cevce kako vlakno tenko vo kicma koe e povrzano so eden aparat vo koj ima spric so anestezija i postepeno se dozira. Obicno spinalna se stava koga se znae deka brzo ke se porodis na pr. ako si carski veke spremna za operacija stavaat spinalna ili pa ako si otvorena poise prsti i se poragjas prirodno i se znae deka brzo ke projde porogjajot. A epidural obicno se stava (na pr. mene na prviot poragaj) use tri prsti bev otvorena i mi pocnaa bolkite mi stavija epiduralna za da ne trpam i posto ne se znaese use kolku vreme ke prijde do porogjajot. Taman si pospav dok se dojde momentot
@winter flower doktorot mi dade Almacin kapsuli mi rece deka se bezbedni za trudnici i mi go iscisti uvoto lele se prerodiv sega uste so grloto da go sredam se nadevam ke pomini brzo mi e grev i za sinko bese nastinat i se plasam da ne go povtori
Дека најактивна темава, па тука да прашам. Тие што се пораѓале во Систина доколку докторот што ви ја води бременоста не е на смена, доаѓа специјално за пораѓај?
@irenadaniel епа мешко пиј тогаш штом се безбедни и оправај се побрзо. а со детенцето сега помалку гушкање и дозирај го со природни витамини повеќе да му зајакне имунитет! јас се канам утре да одам по рецепта некоја до кај матичната па да видиме и она што ќе каже зошто вака не ја бива веќе работава,само полошо и полошо станува