Според мене треба да се внимава во рана бременост токму поради тоа што го омекнуваат цервиксот, да не се јадат многу често.
mene mi rece vaka, ako sum tuka ke dojdam, ali ako sum nadvor od zemjava posto cesto za vikendi ide nadvor ke te poraga toj sto e na smena. Sreka si bese ponedelnik pa vo tek na rabotno vreme se porodiv
E mene ne mi se svigja toa. Sega da platime tolku pari i da me porodi drug ako ne e toj tuka Ama sepak ti si imala srekja
i mene ne mi se svigase pogotvo sto so godini kaj nego, tolku pominav so nego i operacii i cuda i koga mi rece taka se razocarav, i molev boga da ne me fatat bolki vo vikend ali sepak ne site doktori idat na vikendi nadvor od zemjava ti kaj koj si?
@winter flower Ne cekaj mila odi podobro ova ne biva so doma lecenje samo ke se maci covek,aj so pomin neka ni e na site ovaj gaden virus
Мешковци како сте со мрдкањава првични ? кога ви почнаа и колку чести се ? читнав мислам пред недела нешто ама непамтам каде .. Јас сум 22+3 скоро недела дена и нешто плус ја чуствувам убаво ама од вчера некако послабо :/ и одма паники јас а тмн пред тоа ја осетивме појако често во денот ..
@Poppins bez grizi, jas prvata bremenost rano pocnav da go custvuvam bebeto i cela bremenost ubavo go custvuvav a sega ova vtoroto docna go osetiv i opsto e mnogu popasivno mozi deka zenska pa taka saka da glumi
Ne znam za zal. Ova bese pred 5ipol godini. Od togas garant se smeneti cenite. Sega ke se poragam so vtoro vo mart pa ke pisam. Planiram Vo Remedika zdravje.
momive ludilo ni glumat jas tmn se sviknav bese pre aktivna i navecer skros ko alarm mi bese pa neso mrzliva stana izglea od snegov glume ludilo a i misl i rano e ipak onamu po 24 sve se custv podobro i poveke ... kafe i davam jas na kafevo ne balet fudbaler ke postane
Vo plodnost znam epiduralna e 12.000 a drugata nz kolky e.so imat drugi kazuvano ama koga ke dojfe vreme ke si prasame
Zdravo ,devojki, kako ste , imam edno prasanje dali na nekoja od vas i teci krv od nosot , ne bukvalno tecenje no na sekoe iszduvuvanje imam krv sto ne bilo primer za prethodno a baska i zatnat nos , imajte ubav den
pred nekoa den imaa pisano bas za ova trudnici nekoi cesta pojava bilo u bremenosta ne e opasno dur e omereno zaradi hormonite se desava sve i od nepca da ima krv pri cetkanje se slucuva ete jas pak toa go go imam pri sekoe mienje zabi krv ima i toa so meka cetka ama hormonive nasi si go pravat svoeto
Sekoe sabajle duvam nos i partali krv vadam . Istoto mi se slucuvase i vo prvata bremenost a mojata dr mi kaza deka e normalno posto se sirele krvnite sadovi i duplo poise krv cirkulira u telata nasi dok sme trudni
еве и јас да се пожалам,34 недела полна и веќе 3 дена многу ми е тешко откако ќе јадам,не се прејадувам но од што и да каснам ми е тешко цело време ждригам а немам киселини и болки во желудникот туку само тежини и не можам воздух да си земам.избегавам и да вечерам пошто ме држи тежината едно 2,3 саата после малку ми попуштата додека не јадам нешто друго и пак почнуваат маките.некоја со слична ситуација и објаснување ако има