Zdravo mamicki. Kako se spravuvate so snegot I studot. I nov sneg vi zavrna. Utrovo se razbudiv isplasena sto gi nemase utrinskite udari za dobro utro, do pred malku umot mi odese na 100 mesta no so Coca-Cola go razmrdav malku kolku da znam deka e ovde, ovie 2 nedeli otkako pocna da kloca naglo ne prestanuvase za moment, reagirase bukvalno na se. Najverojatno ke ima I denovi koga ke bide pomalku aktiven. Imajte ubav den mamicki
Со снегов си седам дома дека е многу ладно а и каде би одела. Затоа што е замрзмато сама не одам ни 10 метри од страв да не паднам и морам некој под рака да имам Само до гости,некој затворен кафе бар или до маркет и тоа со кола ме носи мм за да не ми е ладно и да не се лизнам... исто така облакајте се потопло,пијте чајчиња и супи и повеќена топло. Чувајте се мешиња
Konecno I jas ovaa godina da vidam sneg, denes I kaj nas zavrna I seuste si vee sitno I tiho. Poz mami hug:
Изглеа на сите ни тече крв од носот периодов Веројатно има удел и ладното, а и ако ти е затнат подолго време може да пукаат капилари, нормално било особено во бременост.
Да беше поголемка ќе ти пишев друго, ама вака не си многу за да се рече дека движењата се намалени поради просторот и дека треба да се бројат. Можеби едноставно се периоди, а и самата психа не убива понекогаш да ги чекаме тие движења. И него му е ладно па си се стуткало уживај си во бременоста.
Za zatnat nos i jas sum ista a za krvarenjeto bas imav pogore link staveno deka e normalno vo btemenosta taka da bez grizi
A ot kogoa treba da se brojat i kolku treba da ima?,jas sum sega 32+2 i mi se namalija dvizenjata mnogu poretko ja cuvstvuvam od porano
Ne se sekiraj toa si mrda si pliva samo ne go custvuvas ti.a imalo vrska i placentata na koj zid e.ako bila napred pomalko se custvuvalo a ako e pozadi poveke se osekalo kaj so mrda.toa si mrda ic bez gajle
Минимум 10 движења дневно. Ако подолг период не го осеќаш, легнуваш на кревет на страна и во рок од 15 мин. треба да го осетиш - ова ми е кажано од гинеколог
Jas imam citano deka ako podolgo vreme ne se oseti da mrda da se kasne nesto blago i na leva strana da se legne a zosto taka na leva poima nemam
одамна ми е правен муабетот, како низ магла ми е, ама мислам дека имаше позврзаност со срцето и циркулацијата
toa e onaa voskrieno katce sliki od kako bevme kako sme kako trudnici ama mislam @mikimaus123 mila nemojs da go otvoris da ne treba nad 100 mislenja da imas pisano i odi vidi vo skrieno katce neli ti go dava
isto i jas ko tebe sum i kaj mene taka se ko alarm mi bese a od vcera sum so umov paniki hehehe najverojatno uste rano sme so nedelite za bas najcesto ili mrzlivi ni se i sega poslabi se dvizenjata ama eve od dr feminki ne e opasno toa za nedela dve cesto ke gi osekame blago kafe cola pienje gi razmrduva najpoeke a i so kazaa dr legni i odma reagiraat