Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    сноу.. јас кога прашав во аптека ми кажаа демек ја давале во зависност од крвната слика поточно нивото на хемоглобинот. таа што е од 4 мг ја давале кај анемични, кај некои што крвната слика им е лоша... па затоа ја зедов таа од 5 мг. али кога ќе појдам на мат. ќе ја прашам незе. само што не ми понудија и други фирми туку таа на реплек ми ја дадоа. и кога кажа дека е 33 јас се зачудив. кога излеговме од аптека му реков на дечко ми да не не е оваа и влеговме во друга аптека за да прашаме и тогаш таа ни кажа имаше и друга од 46 мислам беше... али никоја 80-90 :?:

2. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    а дали фолната ја пиевте пред да останите бремени без консултација со гинеколог?

3. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Феминки,имам едно прашање..Дали е вистина она што викаат дека пораѓајот со второ дете иде побрзо него со прво?До крајниот термин имам уште дваесетина дена,и искрено малце ме фаќа паника :) Дали дека знам што ме чека,незнам :) Со првото дете (има година и 3 месеца) не поминав лошо,ме фатија болки ама во болница заминав дури кога почнаа болките на 5 минути..Сега незнам дали да чекам толку или да одам порано?Некакво искуство ако имате споделете ве молам :) Благодарам,ве гушкам :inlove:

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Мене не ми провери крв...туку кога ми ја потврди бременоста ми рече од 4мг.

Јас не сум пиела, бидејќи ми беше непланирана бременост.
    Но во упатството баш читав се пиела 3 месеци пред да остане жената бремена и до крај на 1 тромесечие. Е сега...дали со или без препорака на доктор незнам.

5. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Jas folnata ja piev bez konsultacija na lekar posto ne e voopsto stetna,,i sekogas ja koristev tifol i bese okolu 120 den,,,

6. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    да јас ја пиев неколку месеци пред да останам бремена без конслултација со матичен, прочитав на инт и си ја купив ;)

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.206
    Допаѓања:
    124.877
    Да.
    Кој гинеколог и да прашаш ќе ти го каже истото.И во упатството пишува .

8. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7

епа утре одам да си ја купам :)

9. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Феминки имам едно прашање, не можев да најдам посоодветна тема...

Ме интересира, после колку време од зачнувањето може да се види бременоста на обично ехо?

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    761
    па некаде откако ке ти касни циклусот после недела две веке ке се види мала точка на ехото а со тест преку урина може и малку порано да се дознае некаде првата ден после каснењето на циклусот

11. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Ние вчера се видовме со бебушка и го слушнавме срценцето конечно. Пред месец дена кога бевме , беше толку малечко, одвај видливо а сега сме пораснати, долги сме дури 28мм :D и сме стари 9,6 недели. И мрцкаме :inlove: .
    Инаку сакам да ги прашам мамичките кои веќе поминале низ првото тромесечие, какви испитувања правевте во овој период од бременоста, бидејќи јас сеуште ништо не сум правела...
    Ајде ве молам упатете ме малку.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

:clap: за бебушка, си расте....
    испитувања во прво тромесечје: крв и рурина секој месец, на 3 недели ехо, во 12 недела брисеви и околу 13 недела приска и скрининг...во глобала тоа е... :hai:

инаку, јас вчера бев на ехо....шампитата е тешка 800 грама, се е во ред, страшно е хиперактивна...и неможев да ја видам во лиценцето оти постелката е на преден зид.....
    е сега, да прашам дали постелката треба да е на преден или заден зид, зошто знам дека тоа има улога кога се пораѓаш со царски да речеме....што мислите?
    убав ви ден, што никако да се „раздени“..... :* :* :*

13. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    761
    пожелно е постелката да биде залепена на заден зид но ако е веке на преден и не е токлу страшно пострашно е да е плацента превиа шо значи самата постелка да го има целосно или делумно затворено доле грлото на матката значи да биде спуштена надоле во тој слуцај породувањето оди со царски а вака со преден зид мислам дека ке нема проблем

14. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    А тие тестовите за Хив, рубеола, хепатит, ги правевте ли и дали се задолжителни?

15. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

не, прв пат слушам дека некој ги правел.. :x :wasntme:

На Tenna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    dobro utro mamicki imajte ubav den mene vremeto me utepa tesko disam pritisokot de visok de nizok glava me utepa neznam shto da pravam veke

17. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Добро утро на сите! За прв пат во животов да ми прија вакво време, поспана сум, ама си уживам во поспаноста сабајлево :D

И си гледам снимка од 4Д од шеќерчето, се смееше кога го сликавме :inlove:

На TSS и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  18. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

да да и јас ги правев, задолжителни биле . резлутатите од тие испитувања демек морало да се внесат во мајчината канишка

19. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    Гладиола......лежиии...одмарааајјјјј, на тивко и темно, музиче или добро филмче....кафенце.....и сл.
    узжвкај дур можеешшшш......поззз

...а патем кога се преавеле овие испитувања за хив и што ја знам? :?: :?: :?:

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јас сум денес ко да ме треснал некој со хебла по глава... :doh: И да, добро утро, :rofl: Не го можам значи времево, и готово... Плус трема имам за скринингот после, мајко мори мајко каков паничар сум за безвезе. Што не издржав, а кога треба да одам на гинеколог, фуф. Кафе пиев, благо јадев, мир на работа нема номално, нервози на кило, глава тупан. Налет. Ај ќе се оправи кај и да е, или ќе поцркаме сите. Трето нема! :rofl: Ептен сум нешто "позитивна" денес, нема коментар... :lol: